Fez כתב:
1. אסור להפועל להתנהל לפי כל מיני עקרונות לא רלוונטיים, פרנציפים ולחצים מהקהל. אם הוחלט ששגיב יחזקאל זה שחקן שהמאמן והמועדון לא מעוניינים בו, והקונה היחיד שיש לו במחיר סביר זה מכבי, אז צריך למכור אותו למכבי. ההתנהלות כאן צריכה להיות קרה ורציונלית.
אני בכלל לא בטוח שהמכירה של שגיב טובה להפועל - גם כי אני לא רואה אותנו מביאים מישהו יותר טוב (מאוד לא אופטימי שהולך לנחות פה זר יותר טוב משגיב), וגם כי אני מאמין בו. אבל המכירה הזאת תשפט על בסיס מקצועי. אם יחזקאל לא יתפתח לשחקן טוב והשחקן שנביא במקומו יותר טוב, אז העסקה היא עסקה מצוינת ולא משנה אם היא היתה למכבי. אם יחזקאל יהיה שחקן ומי שנביא במקומו יהיה פחות טוב, אז העסקה גרועה היא גרועה ולא משנה אם היא היתה למכבי.
2. כל הרז יצחקים, פאדי נג'ארים ואנאס מחאמידים שהגיעו לפה בשנה שעברה זו היתה מלכתחילה אסטרטגיה גרועה. להתחיל לשלם מאות אלפי שקלים על כל מיני שחקנים ישראלים שלא קרעו זוג נעליים זה פשוט רעיון רע. זה רעיון רע מכמה סיבות: א) השוק הישראלי הוא שוק חלש, וכמות הפרוספקטים הצעירים שבאמת נהיים שחקנים בכירים שבסוף נמכרים בסכומים גבוהים היא נמוכה מאוד. ב) כמעט בלתי אפשרי לדעת בגיל 16 מה שחקן יעשה בעתיד, והיכולת שלו בגילאים האלה לא מנבאת הצלחה בעתיד. לא חסרים שחקנים שהיו כוכבי על ופרוספקטים גדולים בנוער שלא יצא מהם כלום בבוגרים, לעומת שחקני נוער בינוניים שהפכו לשחקנים בכירים מאוד בכדורגל.
כן צריך לנסות לפתות שחקנים צעירים מוכשרים ולשמור על מחלקת נוער טובה אבל לא ע"י קניה של ילדים בני 16 בסכומים של שחקני בוגרים, זה מיותר ובטווח הארוך זו אסטרטגיה כושלת. טוב שאנחנו מצליחים קצת למזער נזקים מהסיפור הזה, וזה באמת בלי שיש לי מושג לגבי פאדי נג'אר או רז יצחק שראיתי אותם מעט מאוד. אני רק יודע שסטטיסטית מעט מאוד שחקנים לרמות הגבוהות יוצאים מכל הפרוספקטים האלה.
לגבי סעיף 2 מסכים במאה אחוז. זה פריבילגיה של מועדון עשיר וגם אז לא ברור מה הערך של התנהלות כזאת.
לגבי סעיף 1 מסכים אבל הערה אחת -
מועדון כדורגל זה לא רק מערכת עסקית מקצועית. לפני דקה אמרו כאן שלא מוכרים שחקנים למכבי ואפילו החתימו אותם על איזה קשקוש פתטי, ועכשיו מוכרים שחקן מוכשר למכבי. לכל הפחות אל תצא בהצהרות.
לדעתי זו עסקה רעה, אבל אני מסכים שבשיפוט רציונלי היא לגיטימית וזה לא משהו קאט קליר.
נסיים באיחולי רצועה צולבת, ויפה שעה אחת קודם
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk