פרננדו פסואה כתב:
טקנו - יש הבדל גדול. לטביב אין חובות שקשורים להפועל ת"א, כל החובות הם של הקבוצה. לצורך העניין, אם סכום המכירה הוא 12+5, כאשר אתמול רמון אמר במפורש שה-5 יצאו מתקציב המועדון, אזי אם למועדון יש חובות בגובה 12 מיליון ש"ח, שיקוזזו מסכום המכירה פירוש הדבר שהרוכשים לא ישלמו שקל מכיסם, משום שאת כל חובות המועדון משלמים מקופת המועדון (אלא אם הרוכשים החדשים יזרימו כסף למועדון עצמו, מה שבספק). אני לא נגד ההסכם ואני מאושר שטביב הולך, זה כבר שיפור עצום, אבל ההסכם הזה מעורר סימני שאלה רבים וזהות הערבים של רמון היא הבעיה הכי קטנה מביניהם. מלבד זאת, כולנו חייבים להפסיק להשתמש בטרמינולוגיה השגויה הזאת - אין חובות של טביב, רק של הפועל, אין שחקנים ששייכים לטביב או לשחר או לגולדהאר רק לקבוצות, וגם אין כזה דבר בעלים של הפועל ת"א, יש רק בעלי זכויות ניהול, הפועל היא עמותה ולעמותה אין בעלים. כל העיוותים האלה מאפשרים לנוכלים מסוגו של טביב לבצע מהלכים מושחתים כמו החבירה שלו למוני בלי שנת צינון ותוך שהוא מביא איתו שחקנים "שבבעלותו" מהפועל כפר סבא. ברר שהשפה היא לא הגורם לקלקולים הללו, אבל היא מאפשרת את שימורם.
לא נכון, הפועל היא לא עמותה, הפועל היא חברה בע"מ שיש לה מניות.
התקנון של ההתאחדות מאפשר לחברות כאלה שאין עליהן שום ביקורת מלבד רשם החברות שמתעסק רק בפרטים הטכניים מאפשרת את ההתנהלות הכספית המסתורית של המועדונים.
אני ממש לא מצליח להבין למה הפועל צריכה לשלם לטביב על דאגלס דה סילבה/