ציטוט:
12. לעניין הקריאות הגזעניות - אלו עמדו במרכזו של דיון זה בעניין הנאשמת. טען ב"כ הנאשמת כי קריאות אכן הושמעו ככל הנראה , אולם הם לא הושמעו כלפי שחקן ספיציפי אלא כלפי קהל
אוהדים שלם ובלתי ספיציפי ועל כן אין לראות בכך קריאות גזעניות.
13. אומר כבר עתה כי את טענתו זו של ב"כ הנאשמת אין בידי לקבל ולמעשה הנני שולל אותה מכל וכל.
ראשית הרי כלפי ה"ספיציפיות" עליה דיבר ב"כ הנאשמת הרי שאין לי כל צורך בספיציפיות הנ"ל.
אין זה משנה כלפי מי הושמעה הקריאה ובמקרה זה ברור הוא הדבר כי הושמעה היא כלפי אוהדי
ושחקני קבוצת סכנין במטרה אחת - לפגוע בהם על רקע דתם כמוסלמים.
14. מעבר לנאמר בתקנון המשמעת בנושא התבטאויות גזעניות והחלטות ביה"ד זה וערכאת ביה"ד
העליון לגבי חומרת אותן העבירות, הרי שבנושא זה אף אמרו בתי המשפט את דברם בנושא ובשורת
פס"ד (לדוגמה ת.פ 30-04-2014 מ"י נ' אדם דניאל) בחרו להרשיע נאשמים אשר "הביעו דעתם"
,הגזענית יש לומר, בנושא זהה של פגיעה בין היתר בנביא מוחמד.
15. לא זאת אף זאת - סעיף 15 לחוק לאיסור אלימות בספורט התשס"ח - 2008 מדבר בעד עצמו וקובע כי אותם ביטויים המושמעים והינם "התבטאות גזענית" אשר דינה שנתיים מאסר, יכול שתישמע
כלפי אדם, או ציבור או חלקים של האוכלוסיה והכל בשל צבע או השתייכות לגזע לדת או למוצא
לאומי אתני.
16. אוסיף כי עניין זה של קריאות גזעניות זכה להתייחסות נכבדה מצד אופ"א ופיפ"א אשר אף הן
רואות במלחמה בגזענות, ערך ראשון במעלה ומטילות עונשים כבדים על קבוצות ונבחרות אשר קהל
אוהדיהם בוחר בדרך זו.
17. כאמור די לי במתואר לעיל על מנת לקבוע כי אין כל משמעות ל "ספיציפיות החסרה" לה טוען ב"כ
הנאשמת וכמו כן אין לי כל ספק כי אמירות אלו אשר איש לא הכחיש כי אכן נאמרו, הינן אמירות
גזעניות לכל דבר ועניין הפוגעות בציבור רחב ובדתו וסמליו ודי לי בכך על מנת להרשיע את הנאשמת
בסעיף אישום זה עליו עמדה לדין.
ציטוט:
לעניין העונש:
הנאשמת 1:
לנאשמת עונש ע"ת של הפחתת שתי נקודות ליגה של ביה"ד העליון בהחלטתו מיום 14.5.15 בכל מקרה של עבירת קריאות גזעניות במהלך עונת המשחקים 2015-2016. כך קבע ביה"ד העליון תוך שהינו מביע מורת רוחו מאי מתן עונשים כבדים במקרים מעין אלו.
חככתי בדעתי האם יש להפעיל עונש תנאי זה הפעם אולם הגעתי למסקנה כי עונש זה אין להפעיל. אזכיר כי עונש התנאי שנפסק לקבוצה, נקבע לאחר מס' מקרים רב של הרשעת הנאשמת בקריאות גזעניות באותה העונה, בעוד אנו נמצאים עמוק את תוך העונה הנוכחית וזוהי לה העמדתה הראשונה לדין של הנאשמת בגין עבירה זו.
למרות זאת ובמכלול כל העבירות שבוצעו במהלך המשחק ע"י אוהדי הקבוצה אשר הינן עבירות
חמורות לדעתי, ביניהן התפרצות לשדה המשחק, התנהגות בלתי הולמת של קהל אוהדים וכמובן
הרשעת הנאשמת בעבירה של קריאות גזעניות הנני גוזר על הנאשמת כדלהלן:
א. עונש של איסור עריכת משחקים במגרש הביתי למשחק אחד בפועל. -
ב. קנס כספי בפועל של 30,000 ש"ח
ג. כמו כן הנני מאריך את עונש התנאי של הפחתת 2 נק' ליגה הקבוע לקבוצה בגין הרשעה בעבירה
. של קריאות גזעניות וקובע כי עונש זה יחול מהיום ושנה קדימה עד ליום 26.1.17
עוד הדיין בא לקראתם ולא הפעיל תנאי של הורדת שתי נקודות...