Eros Ramazzotti כתב:
קובסטר - אתה כרגיל לא עונה לי לשאלה.
1. הבעת ביקורת על הבעלים, אמרת שהם מעמידים תקציב שגבוה ב8-10 מיליון שקלים מההכנסות הצפויות.
אני שואל אותך - האם היית נוהג אחרת? האם היית משחרר חצי קבוצה (זאת אומרת את 5-6 השחקנים הבכירים שלנו, אם בכלל יש כאלה)? אל תענה לי באם ואם ואם ואל תתפזר לעניין הבעלות. עכשיו, במצב הנוכחי של מבנה הבעלות של הפועל, האם זה דבר נכון או לא נכון? להגיד שאנחנו צריכים בעלים אחר גם אני יודע. האם היית מעמיד תקציב של 18 מיליון שקל העונה? אני מניח שלא, ולכן לא בא לי שתסתובב כאן בינואר ותגיד לכולנו "אמרתי לכם" כי אין שום דבר מוזר בדבר הזה, בטח ובטח כשחלק ניכר מהפער שאתה מדבר עליו הולך בכלל לסגירת חובות.
בקשר להצעה שלך שחוזרת על עצמה בערך בכל הודעה שלך -
2. מה ההבדל בין חיים רמון לבין שאר האנשים האלה? האם אחד מהם (או כולם יחדיו) הם בעלים ראוי להפועל ת"א? אני חושב שלא, ולכן אני לא מוצא שום סיבה שנעבור בין חרא אחד לחרא אחר. לכולנו ברור מה הפועל באמת צריכה, והם ממש לא בקטגוריה הזו, ככה שלא ברור לי מאיפה ההתעקשות שלך על האופציה התמוהה הזו, בטח ובטח אם היא כוללת את העמותה הגוססת.
מה עם החוב של רמון/ויצמן לטביב? הם יקחו אותו על עצמם?
הם מוכנים להפסיד 15 מיליון שקל בעונה על הפועל?
בוא תסביר לי איך האופציה הזו מקדמת את הפועל במשהו, כי אני באמת לא מבין. ובבקשה אל תגיד לי שהם יהיו שלב ביניים בדרך למכירה למישהו אחר, כי כבר שמעתי על החרא הזה מספיק. אני מעדיף להישאר במבנה הנוכחי עד שנימכר מאשר שהעמותה תהיה מעורבת במשהו.
3. אני שונא את חיים רמון לא פחות ממך. אבל מה לעשות, ככה זה בחיים. אנשים עם 5% לא ממש מעורבים בקבלת ההחלטות, ולא יודעים יותר מדי. אני לא מבין מה הם מתבכיינים על הדבר הזה כל הזמן. כל כך בא להם לשלוט בהכל, שיקנו 100% ויעשו מה שבא להם. אף אחד לא יוציא מהכיס שלו ויסגור את החובות. כשיבוא רוכש רציני, תהיה בטוח שהחובות האלה יגולמו במחיר. אגב, האם תושב, ניסנוב, צבאן, כץ ושות' מוכנים לקבל פחות מהמחיר ששילמו על המניות שלהם? עם כל הכבוד, שווי הנכס ירד.
1. מתפתח פה דו שיח חרשים כי לא מובן לי מה אתה לא מבין ואיך אני לא עונה לך לשאלה. מי שלא יכול להעמיד תקציב ולכסות את ההפרש בין ההכנסות להוצאות שלא יהיה בעלים. קאפיש ? בלי לשחרר שחקנים, בלי לחתום על ערבויות פיקטיביות, בלי לגייס את מני ויצמן שיחתום על 1.8 מיליון בצ'ק מזומן שגם אותם לא יפדו. אתה לוקח כהנחת בסיס את מבנה הבעלות הנוכחי, אותו צריך לפרק בראש ובראשונה.
לגבי החובות, חיים רמון הוא זה שיצר את החובות והוא העביר אותם לתקציב הנוכחי שמורכב בגדול מ 13 מיליון שקל עלות תפעול, 10 מיליון שקל שכר שחקנים ו 5 מיליון שקל חובות. אז ההכנסות אמורות לכסות לנו את שכר השחקנים וחלק מהתקציב התפעולי, מה שלא יכוסה יעבור ביחד עם החובות הקיימים לעונה הבאה. אם זו התנהלות לגיטימית מבחינתך, סבבה.
2. כן. כולם יחדיו הם בעלים מאוד ראויים להפועל תל אביב. האחים ניסנוב ומאיר תושב שווים הרבה מאוד כסף שהם מוכנים להשקיע אותו בהפועל תל אביב נקיה מחובות ואתה יכול לתאר לעצמך שאני לא רושם את זה כספקולציה. העמותה לא קיימת למעשה במבנה הבעלות הקיים אבל הם עדיין מחזיקים 20% מהמניות והם מחויבים לאשר כל שינוי בבעלות,חשוב להדגיש שאני לא נגד ארגון אוהדים במתכונת כזו או אחרת שידאג לאינטרסים שלנו מול ההנהלה אבל לצערי במצב הקיים הם אכן לא רלבנטים. גם את זה צריך ואפשר לשנות וברגע שיהיו בעלים חדשים גם המטרות והתפקיד של העמותה ישתנו בהתאם.
החוב לטביב ראוי להתייחסות נפרדת וארוכה, ממה שאני הבנתי הכסף עבר לטביב בצורה כזו או אחרת ע"י מני ויצמן שהוא כביכול הערב לחוב הזה. מאחר ובעלי המניות הקיימים גם הם מושקעים בהפועל יותר פשוט להעביר אליהם את השליטה מאשר להביא מישהו מבחוץ שיצטרך גם לעבור דרך מני ויצמן ולשלם לו את מה שהוא נתן לטביב.
3. חלוקת האחוזים היא לא רלבנטית. עידו חג'ג' מחזיק ב 5%, מאיר תושב מחזיר ב 10%. חג'ג' היה מעורב בכל החלטה שנלקחה במועדון בשנה האחרונה, מאיר תושב שמע על המינוי של ברקוביץ' דרך התקשורת. וזה בלי לציין את ה 2 מיליון שקל שתושב שם בינואר כדי להשאיר את דמארי רק כדי לגלות שיומיים אחרי זה משחררים את שכטר.
חיים רמון מחזיק ב 0% מהמניות בהפועל אבל בתור מחזיק זכויות הניהול הוא מחויב חוזית להעביר לידי העמותה וחלק מבעלי המניות האחרים מה כולל התקציב ודו"ח מאזן רווח-הפסד שנתי. מיותר לציין שהוא לא עושה ולא עשה את זה, עד היום אין אחד בקרב מחזיקי המניות שיודעים איך נראה התקציב, מה ההכנסות, מה ההוצאות ומי אחראי לכסות את ההפרש.
לגבי רוכש רציני שיבוא ויקנה 100% מהפועל ויסגור את כל החובות ויעמיד תקציב גבוה ובלה בלה בלה - הייתי בטוח שכבר עברנו את שלב הפנטזיות והסיפורים לילדים ע"ש מושיק תאומים. כנראה שלא.