Noam כתב:
לכל אנשי ה"בושה" וה"חלם", אני מת לדעת מה ההצעה האלטרנטיבית שלכם בדיעבד.
לקחת שחקן שלפי הדיווחים* מסרב לשנות את סעיף השחרור שסוכם איתו (אפילו בתמורה להעלאה בשכר!) ולהציב לו את אותו שינוי כאולטימטום במו"מ בינואר, כשעל הפרק עומדת הצעה ממכבי שהיא כנראה בשכר ובמעמד גבוה משמעותית מזו שלנו?
אם כן, זה נשמע לי באמת רעיון מצוין.
*שעליהם מתבסס הדיון כרגע, וכל טיעוני החלמאות נופלים אם מתברר שהם לא נכונים.
עריכה: נו, אוגוסטוס. לא יכולת לחכות שתי דקות?

הטענות (שלי לפחות) הם לא על חלמאות אלא על המשך של ניהול שגוי של המועדון הזה.
היום מועדוני כדורגל הם כמו חברות והשחקנים הם כמו נכסים שאתה אמור לקנות ולמכור ברווח כדי לשרוד (וזאת צריכה להיות ההתנהלות במיוחד במועדון כמו שלנו שלא נהנה ממליארדר ששופך כספים).
כשאתה הולך על חלוץ כמו שוינפלד שהוא על הנייר שחקן בעל נתונים לא מרשימים שבקושי הבקיע גולים לאורך הקריירה, ואתה משלם עליו מאות אלפי שקלים, אתה לוקח הימור. המינימום שאתה צריך זה להיות בטוח שאם ההימור ישתלם והשחקן יפציץ, תוכל למכור אותו ברווח. ברגע שאתה שם סעיף שחרור נמוך יחסית (ואני מזכיר שלפי הפרסומים רק 60% מסכום המכירה הולך אלינו) אתה יורה לעצמך ברגל.
יכול להיות ששוינפלד הגיע נחוש ולא היה מוכן בשום פנים ואופן לחתום ללא סעיף שחרור (אני בספק) ואם זה היה המצב אז כנראה שעשינו את מה שצריך כדי לשרוד בליגה, גם במחיר שאולי נראה אותו עכשיו בקבוצה אחרת. אבל גם אז ובלי שום קשר בהנהלה צריכים להפנים איך העסק עובד, מה שחשוב זה לא למנוע מעבר של ששחקנים למכבי, אלא למנוע מצב שבו אנחנו מפסידים רווחים פוטנציאליים. סעיפי שחרור (במיוחד לקבוצות בארץ) צריך להיות משהו שנמצא מחוץ לתחום גם במחיר של פיצוץ המשא ומתן. בליגה שבה אנשים כמו טביב ושרצקי קונים שחקני ליגה לאומית בגרושים ומוכרים אותם במליונים אין לנו את הפריבילגיה לאבד שחקנים מרכזיים בגרושים כי ככה לא נצליח להתקיים.