kobster כתב:
משעשע בפורום שחור לבן. או ביזיון או שיגעון, או סקנדל או פסטיבל.
1. הפועל ת"א נמצאת בקריסה כלכלית בשל לקיחת סיכונים שלא הצליחו והתנהלות שגויה של חיים רמון ועידו חג'ג' שבנו תקציב של 45 מיליון עם הכנסות של 23 מבלי יכולת להשלים את ההפרש במידה ולא נעלה לאירופה, זה נכתב כאן לאורך כל השנה וכתוצאה מכך הגענו לקיץ בו צריכים לקצץ 20 מיליון שקל (!) מהתקציב ולהעמיד אותו על רמה של 26 מיליון.
2. השילוב של גרעון, התחייבויות עתידיות,הלוואות ממספר גורמים ומצב משפטי לא ברור מול טביב הוביל לכך שקשה עדבלתי אפשרי למכור את הפועל. במצב כזה או שהולכים לפירוק או שמצמצמים את פער הוצאות-הכנסות ועובדים לפי סף תקציב מוגדר מראש ויכולת להשלים את ההפרש במידת הצורך. זה מה שחג'ג' מנסה לעשות. הוא לא משיח ולא מושיע אבל גם לא נוכל וגנב.
3. כדי ללכת למהלך של כזה קיצוץ דרסטי צריך לקחת סיכונים. הבחירה של הצוות המקצועי היא לא היתה הבחירה הראשונה שאני הייתי עושה וגם לא הרביעית לצורך העניין. היא כן בחירה סבירה שאפשר לתת לה זמן בשביל לראות אם זה מצליח או לא. בשנה שעברה, להזכירכם, הבאנו את איש המקצוע הטוב ביותר שיה על המדף והתרסקנו כך שאין גרנטי. מעבר לכך, גם אם הצוות המקצועי הזה יפול, יש הבדל עצום בין להמר על הפרש של 5-6 מיליון שקל (ושניתן לכיסוי ע"י חג'ג') לבין הימור על 22 מיליון שקל כמו שעשו בקיץ הקודם.
4. אני לא מודאג מהקבוצה הבוגרת, אם יתנהלו נכון יעמידו קבוצה ראויה גם בתקציב נמוך כזה ועם קצת מזל אולי נמצא את עצמנו בטעות גם בשלב הבתים. הדאגה שלי היא במה שקורה במחלקת הנוער, הקיצוץ המאסיבי שם וההצהרה של חג'ג' לפיה המחלקה תתנהל לפי ההכנסות שלה ולא יושקע בה כסף מהתקציב של המועדון. לפי מה שיצא מישיבת בעלי המניות אתמול, העמותה תשקיע את הכספים שיגיעו מחידוש החברות במחלקת הנוער, אני מקווה שיגיע בנוסף מישהו מבחוץ או מבעלי המניות הקיימים וישקיע גם הוא כדי שהמחלקה לא תקרוס. לגבי המינויים במחלקה הזו, זכותו של ברקוביץ' לבחור את האנשים שהוא סומך עליהם, מאחר ועוד לא מונה אף לא בעל תפקיד אחד במקום היו"ר, מנכ"ל, מנהל מקצועי ומאמן קבוצת הנוער, מוקדם מאוד לקבוע אם ההתנהלות הזו מקצועית או לא ואיך תראה המחלקה.
יאללה הפועל.
אבל אתה בדיוק אותו סיפור, עבור מסקנדל לפסטיבל בצ'יק...
לעניין, אמרתי לך שבע מאות פעמים שהמספרים שלך לא מסתדרים ומהם אתה משליך על כל העסק. זה שחג'ג' והכלבלבים של המועדון אומרים משהו לא אומר שהוא נכון אוטומטית. הנתון של 45 מיליון תקציב לא עובד עם הצהרה על 26 מיליון תקציב שכר כללי ובטח שלא עם מה שרמון אמר במסיבת העיתונאים ( "אפילו לא 20 מיליון" ) שגם מסתדר עם הנתונים שפורסמו מגלובס. אם הוציאו 45 מיליון או אפילו 40 זה חמור מאוד, כי לא היה בדיוק על מה ואז השם טביב מרחף באוויר. גם 23 מיליון הכנסות לא עובד עם המציאות, תעלה מעל ה30. הכל מסתדר דווקא טוב עם פער של כמה מיליונים שעליה לשלב הבתים הייתה אמורה לכסות לפי הצהרות אותו חג'ג' מאז. או בקיצור, הגרעון קטן בהרבה ואין כאן קיצוץ דרמטי אמיתי אלא התאמה למציאות שבה אין הכנסות ממנויים של 15 מיליון אלא מקסימום 10, למרות ההכרזה האינפנטילית של חג'ג' מאתמול שהוא ימכור כרטיסים בסכום זהה של מנויים. מה שגם מעמיד את מחיר המועדון בשל אותם גרעונות באור אחר. אתה מבסס את כל ה'קמפיין' שלך להבראת המועדון על העניין הכלכלי, בהתעלמות מה יקרה מקצועית, אבל ההיבט הזה לא עובד.