קלדרון כתב:
התיאור למעלה של סומך ושחר מדויק, הייתי מוסיף גם שכשהורד השלט היו שריקות בוז מאוד חזקות משער 7 כנגד המעשה.
הבעיה הכי גדולה היא שהקהל שלנו הפך להיות מאוד מאוד טיפש.
נלחמים על הדברים הלא נכונים, לא יודעים להסביר את עצמנו לא אחד לשני ובטח לא החוצה, לא מבינים את ההבדל בין מה שחשוב לקבוצה ומה שלא.
האוהד הממוצע לא יודע מה קורה בהפועל, בדיוק כמו שהאזרח הממוצע לא מבין למה יש ביקורת על אלימות משטרתית.
רק מי שנתקל באלימות משטרתית מבין את גודל הבעיה. רק מי שחי את הקבוצה מקרוב מבין את גודל הסכנה.
יכול להיות שרק אחרי שיעקרו מזגנים בוולפסון אנשים יבינו (וגם אז יהיו הנשים המוכות שיסבירו שזה רק בגלל שהמאסנו את הקבוצה על טביבי). יכול להיות שניקח אליפות לפני ההתרסקות.
אי אפשר לעצור את טביבי אבל אפשר להפריע.הפתרון הוא רק בעלים חדשים וללחוץ על הבעלים הקיים כל הזמן כדי למזער את הנזק.
במלחמה הזו לתקשורת יש תפקיד חשוב, רוב האנשים לא חיים את הפועל וכל מה שהם יודעים שאוב מכותרת ראשית בYNET
ראיון ברדיו או בחדשות הספורט וזהו.
אם תמשך ההתעקשות על "שירי שואה" על כל תופעות הלוואי אנחנו נאבד את הלגיטמציה בקרב מול הטביבי. העתונות רוצה טובים ורעים, אין זמן או אינטלגנציה (לא של הקוראים ולא של הכותבים) למסרים מורכבים.
צריך להחליט אם אנחנו טפשים או חכמים. רמז, בטפשות הטביבים של העולם יקרעו אותנו לגזרים כי הם הרוב המכריע.הצעד הראשון הוא להחזיר את האמון בתוך הקהל לרמה שהיתה לפני הטביבי.
מדיוק.
כבר שנים אני טוען שלקהל של הפועל יש שתי בעיות עיקריות:
1. הוא הקהל הכי טיפש בארץ.
2. בגלל סעיף מס' אחת, יש לו בעיה חמורה בסדר העדיפויות שלו.
עכשיו נוספה בעיה חדשה - אין הנהגה ואין מי שיעשה סדר. עד שלא יחלקו כמה בעיטות לראש לכמה אנשים, זה לא יגמר. פעם זה היה יתרון שאין לנו את ההיררכיה הגרמנית של מכבי עם כל המגלמוניה שנובעת מכך, אבל עכשיו זה בעוכרינו.
זה שהקהל של הפועל אדיש, זה לא חדש. כמה שלא יזיינו אותו, הוא ישתוק.
הבעיה היא שאלה שאמורים להוביל את הקהל ולעשות לבד רעש של אלפים (בדיוק כמו במחאה על אוסישקין), חשוב לו יותר לשיר "שואה למכבי".
עוד שנה, כשהם יישארו עם קבוצה מפורקת, הם יוכלו להתגאות שאף אחד לא הצליח למנוע מהם לשיר שואה למכבי. העיקר שיש סדר עדיפויות. ומה שיותר מביך, זה שמספיק ששניים-שלושה אוהדים לא ישירו ואף אחד לא ישיר, כי כל היתר הם חבורה של נגררים, חסרי עמוד שידרה, שדעה עצמאית היא מהם והלאה.
גועל נפש אחד גדול.
ומוסרית, ממש אין לי בעיה עם השיר הזה. אני גם אשיר אותו בעתיד אני מניח. אבל צריך לדעת לבחור את המלחמות שלך.
הפועל מעל כולכם, חבורה של שרמוטות.