KingAlpaca כתב:
בר קולמוסא כתב:
זה - ספין.
רמון לא אדיוט, או לכל הפחות שום מכירה אמיתית לא תיפול על סעיף כזה. אין לו סיכוי להכשיל כזו מכירה בכזה תנאי, הלחץ עליו יהיה גדול מדי.

מצד אחד, אני מבין את החיוך.
מצד שני, זה הכל נשמע לי קונספירטיבי מדי. ועם כל הכבוד, אני לא זוקף רמת תחכום כה גבוהה ל"מטאור הפוליטי" רמון וליועץ התקשורת (של טביב!!) תאומים.
הפועל זו קבוצה עם נכסים. הנכסים פורטו בפוסטים שבאשכול הזה.
מסתובבים בעולם אנשי עסקים שרוצים לקנות קבוצות כדורגל, שמבינים את התמורה שהם מקבלים בבעלות על מותג ענק (בקנה מידה ישראלי). אז אדם כזה, בעל כוונה ורצון, יטורפד ע"י מהלכים מאחורי הקלעים של יועץ הזדון תאומים?
כל הסיימון קצים וחג'ג'ים למיניהם לא ישקיעו מעבר להשקעה שלהם, בטח לא כדי באמת לקחת את המועדון לבד. היום כולם, מרמון ועד אחרון השותפים, נמצאים בעמדה הכי טובה שבה הם יכולים להיות. הם לקחו מועדון מכאוס מטורף, והצליחו להעמיד קבוצות מכובדות. מכירה בעיתוי הזה, בשנה הקרובה, תוציא אותם עם תדמית של זהב. אבל כולם יודעים מה מחכה מעבר לפינה - מעבר לפינה מחכה גרעון, וכסף נוסף שצריך להכניס. ובהנחה שזה לא יכנס, אז המצב מבחינתם גרוע עוד יותר - לחץ, עצבים, מאבקים, מחאות. למה שהם ירצו בזה?
הרי מבחינה אובייקטיבית זה המהלך הטוב ביותר עבור כולם, למכור. אז חג'ג' רוצה להשאר, וגם רמון ותאומים, וכל אחד מושך אולי לכיוונו, אבל הם באמת יעדיפו לטבוע עם הספינה, ובלבד שהם יהיו הקברניטים שלה?
הקטע עם תאומים (מניע את מוני וטביב, וואלה) נשמע לי מעט מופרז, חג'ג' הגיע רק השנה משום מקום (ובעיני זוכה ליחס מחפיר פה בהשוואה למעשיו). רמון, אין לי יותר מדי דברים טובים להגיד עליו חוץ מהעובדה שהוא לא שכנע אותי שהוא באמת לא מתכוון למכור, כשכמובן כל חודש שעובר משחק לרעתו.
ובשורה התחתונה, שאלה שלא נענתה, שלדעתי סותרת את התיאוריה (ולכן אני מתקשה להבין את ה"ספין") - למה להם להמציא רוכש עכשיו? למה לעשות את הבאז? כדי להצדיק מכירת חיסול? היה להם הרבה יותר קל להמציא מכירת חיסול כשברור שאין שום עניין בהפועל. ובכל מקרה זה לא יעבור להם. כדי להכין את הקרקע לרוכש סוג ז' דוגמת מוני הראל? שוב, למה לעבור דרך הספין הזה? מה הם מרוויחים פה? שהם ניסו? גם פה, עדיף להם להגיד שניסו ופשוט לא היה.
מישהו יכול להסביר לי באופן קוהרנטי למה זה טוב?