תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 22:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עונה אדומה
הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
why כתב:
"2. גם נציגי העמותה שנבחרו, וגם רוב הכותבים כאן שהם חברי עמותה, טוענים שלדעתם אין להכשיל מהלך של רכישת הקבוצה על ידי בעל ממון ראוי, גם במחיר ויתור על אחזקת האוהדים בקבוצה."

אם מה שאתה כותב כאן הוא המציאות. אין שום בעיה.
אם התפקיד שהעמותה לוקחת על עצמה כיום הוא למצוא את ה"אולגירך" המתאים ביותר. הרוכש הטוב ביותר האידאלי בשבילנו
ומבינה שיכול להיות שהיא תצטרך לוותר על החלק שלה. כל ההודעות שלי מיותרות.

אבל אני לא בטוח שזה המצב,
כי אני רואה הרבה חברי עמותה או אנשים בפורום שאומרים שזה לא המטרה. לראיה.. הנושא הזה.

חשוב לי שהעמותה תוכל להבטיח את עתיד הקבוצה במקרה שהבעלים ירצה לנטוש, ושהיא תוכל להשמיע את דעת האוהדים החברים בעמותה במקרי הצורך (וזה לא אומר בהתנהלות היום-יום, אלא בהחלטות חשובות יותר).
אם זה חייב להיות בצורת אחוזי בעלות? לא. זה כלי/דרך, לא מטרה.
אם ימצאו מודל אחר שיבטיח את זה, אני בהחלט אתמוך בזה. ההפך, הלוואי שיאפשרו את זה בצורה שהכי תקל על רוכש כזה או אחר להיכנס בקלות ובנעימות לתוך המועדון.
אבל אני בשום אופן לא אתמוך בקנייה של הקבוצה ע"י בעל הון כזה או אחר שירצה למדר את האוהדים לגמרי כדי שיוכל לעשות בקבוצה מה שהוא רוצה, ואז היא תקרוס כשהוא ירצה לעזוב.
הפועל יקרה לי מדי בשביל שאני אסכן את העתיד שלה בשביל אפשרות להצלחה רגעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:28 
אני לא מבין מה אתם רוצים. הטור לא הציב לו"ז אלא יעד. היעד ראוי ובר השגה - על הלו"ז אפשר להתווכח.
העונה האחרונה היתה עונה נוראית לכדורגל - אבל זה קרה משום שאכן, אחרי 17 שנה של שריפת כסף בלתי פוסקת מכבי הצליחה לחזור להיות מכבי של 96. בואו ניכנס לפרופורציות, למכבי היתה עונה של פעם ב-17 שנה. לעומת זאת עמותת הכדורסל עשתה עונה הירואית, לא פחות.
מישהו באמת רוצה שנהיה תלויים לנצח באנשים מסוגם של גאידמק, טביב, מוני הראל, לוני בלוני? שלמייזלים כמו תאומים? אופורטוניסטים כמו רפי עגיב?
לזה אנחנו רוצים לחזור? לזה אנחנו מייחלים?
צריך לאט ובהדרגה להגדיל את בעלות האוהדים - לקראת השאיפה שבעתיד נהיה בעלי הקבוצה הבלעדיים. לא יודע אם עכשיו זה ריאלי, אבל בוודאי שזו צריכה להיות המטרה. כאשר יהיה אצטדיון גדול יותר בעתיד - בוודאי לכדורסל, וגם לכדורגל - בכלל שאלת העצמאות הכלכלית לא תעמוד על הפרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:29 
לא נראה לי שבעונה הבאה שוב יותר מ-2000 אנשים ישימו כסף על העמותה בכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:37 
הפועל כתב:
שחר כתב:
הפועל כתב:
שחר כתב:

5. שמתחבר ל4, בשבדיה כמו בגרמניה, בעלות האוהדים היא בחקיקה בדיוק כמו בגרמניה , עם בקרה רצינית מאוד ומחייבת את כל הקבוצות לפעול בצורה דומה, המודל שם נכשל באופן טוטאלי, הקבוצות השבדיות במשבר כלכלי הדיורג שלהם באירופה התדרדרד באופן קיצוני לעומת מדינות שכנות כמו דנמרק ונורבגיה והנטייה שלהם היא לחזור למודל רגיל, ללא חקיקה שמבוסס על בעלות פרטית. גם בלונדינים טועים לפעמים...

יש לינקים שמבססים זאת? כי מהמעט שאני הצלחתי למצוא באנגלית בנושא, האוהדים מביעים התנגדות קולנית למדי לחזרה למודל הקודם

זה אותו ויכוח כמו שיש בישראל, קראתי על זה דווקא כתבה לא מזמן בכלכליסט. האוהדים אכן מביעים התנגדות שדועכת, אבל העובדות הן חד משמעיות ואיתן קשה להתווכח.

איפה כתוב שם על "התנגדות שדועכת"? אם כבר אני מסיק מסקנה הפוכה, שההתנגדות הצליחה בינתיים
http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 51,00.html

ההתנגדות בינתיים מצליחה למנוע את השינוי, אבל הוא בלתי נמנע כי הקבוצות נאלצות למכור כל הזמן שחקנים שלהם כדי לשרוד, רמת הליגה נהיית חלשה ועל אירופה כבר דברנו.
גם אם זה היה מודל מוצלח, זה מעוגן בחוק ונאכף, זה מודל שחל על כל הקבוצות ונועד למנוע מקבוצות להיות עשירות יותר מקבוצות אחרות, אי אפשר להשוות את זה לישראל, שפה אין בכלל אכיפה והגבלה והמגמה היא הפוכה (לבטל את המלכ"ר לקבוצות)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
קרב המאסף שמנהלים לאחרונה אנשי הפנטזיות, ראוי לציון. כמו רועי סיני, גם אני מתקשה לגזור מסקנות חיוביות מהעונה הזו אבל נתלה באחת: הוכח מה כן מצליח, מה צריכה להיות השאיפה מבחינת התנהלות ספורטיבית, מקצועית וכלכלית; מנגד, הוכח מה לא יכול לאורך זמן להצליח להוות תחרות בישראל. כן, אנחנו עדיין משחקים לפי כללי הכדורגל הישראלי, ואין סיבה שהפועל תל אביב ואוהדיה יתנדבו להיות שפן הנסיונות ולקשור לעצמם את הידיים בעוד שצמרת הליגה תמשיך לשחק לפי החוקים שלה, רק כדי שנוכל לטפוח לעצמנו על השכם ולהחמיא לאגו הערכי שלנו. למזלנו, אוהדי הפועל מבינים זאת. קבוצה מסוימת בתוכם, שמאמינה שמועדון הפועל תל אביב צריך להיות פחות קבוצת ספורט ויותר פלטפורמה לשינויים חברתיים ופולטיים, מסרבים. זכותם. זכותנו להתעקש על הדרך שתמשיך להעניק להפועל תל אביב הישגים ספורטיביים.

איזה מסכנה מעווותת.
גם אני יכול, הוכח בעונה האחרונה שמודל של בעלים שמזרים כסף דורש שנים רבות על מנת להגיע להישגים משמעותיים, ואילו מודל של עמותת אוהדים מלאה (ולא חלקית) לעומת זאת, כמו בכדורסל, יכול להביא קבוצה למקום גבוה הרבה יותר מתקציבה.
וזה לא שאני טוען שמודל של עמותת אוהדים מלאה מתאים לכדורגל, אבל המסכנה שהבאת פה פשוט מעוותת את המציאות.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:50 
red in blood כתב:
why כתב:
"2. גם נציגי העמותה שנבחרו, וגם רוב הכותבים כאן שהם חברי עמותה, טוענים שלדעתם אין להכשיל מהלך של רכישת הקבוצה על ידי בעל ממון ראוי, גם במחיר ויתור על אחזקת האוהדים בקבוצה."

אם התפקיד שהעמותה לוקחת על עצמה כיום הוא למצוא את ה"אולגירך" המתאים ביותר. הרוכש הטוב ביותר האידאלי בשבילנו

כי אני רואה הרבה חברי עמותה או אנשים בפורום שאומרים שזה לא המטרה. לראיה.. הנושא הזה.

חשוב לי שהעמותה תוכל להבטיח את עתיד הקבוצה במקרה שהבעלים ירצה לנטוש, ושהיא תוכל להשמיע את דעת האוהדים החברים בעמותה במקרי הצורך (וזה לא אומר בהתנהלות היום-יום, אלא בהחלטות חשובות יותר).
אם ימצאו מודל אחר שיבטיח את זה, אני בהחלט אתמוך בזה. ההפך, הלוואי שיאפשרו את זה בצורה שהכי תקל על רוכש כזה או אחר להיכנס בקלות ובנעימות לתוך המועדון.
אבל אני בשום אופן לא אתמוך בקנייה של הקבוצה ע"י בעל הון כזה או אחר שירצה למדר את האוהדים לגמרי כדי שיוכל לעשות בקבוצה מה שהוא רוצה, ואז היא תקרוס כשהוא ירצה לעזוב.

היא יקרה לך מדי כדי שתסכן את העתיד שלה "בידיים של רוכש"
אבל לא מספיק יקרה לך כדי שתמנע מאותו רוכש (שיקרא באם יבוא "משיח") לקחת את הקבוצה ותדרדר אותך לתהום שאולי אי אפשר יהיה לצאת ממנה.
כשלונות מקצועיים, בריחת קהל, ספונסרים וכ"ו ?

את המודלים הנהדרים צריך לנסות להתחיל לבנות ולשתף את הקהל בתקופות טובות, שבהן אפשר לעשות ניסויים.
לא בתקופות שאם נכשלים (וזה ככ מועד לכשלון) קורסים ככ עמוק שאולי לא יוצאים מזה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 15:58 
סמל אישי של המשתמש
why כתב:
red in blood כתב:
why כתב:

היא יקרה לך מדי כדי שתסכן את העתיד שלה "בידיים של רוכש"
אבל לא מספיק יקרה לך כדי שתמנע מאותו רוכש (שיקרא באם יבוא "משיח") לקחת את הקבוצה ותדרדר אותך לתהום שאולי אי אפשר יהיה לצאת ממנה.
כשלונות מקצועיים, בריחת קהל, ספונסרים וכ"ו ?

את המודלים הנהדרים צריך לנסות להתחיל לבנות ולשתף את הקהל בתקופות טובות, שבהן אפשר לעשות ניסויים.
לא בתקופות שאם נכשלים (וזה ככ מועד לכשלון) קורסים ככ עמוק שאולי לא יוצאים מזה בכלל.

אני אמנע מרוכש לקנות את הקבוצה (וגם זה לא אמנע, אלא יותר אתנגד, אין לי באמת יכולת למנוע) אם הוא יתעקש למדר את האוהדים לחלוטין כדי שיוכל לעשות כל מה שעולה על רוחו ויסרב למצב שמונע קריסה במידה והוא עוזב.
מצטער, אבל זה כבר לא מבשר טוב מדי, ומעמיד בסימן שאלה גדול מאוד את העתיד של המועדון. במצב כזה אמשיך לחפש רוכש אחר.

אם יבוא רוכש שמבין את החשש ומוכן לשיתוף פעולה שיבטיח את עתיד המועדון - אני ארצה שיקלו עליו כמה שיותר את הכניסה, וכמו מה שאמרתי - לא צריכה להיות התעקשות בהכרח על אחוזי בעלות ואפשר למצוא גם מודל אחר, במידה וזה מהווה בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 16:02 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
הפועל כתב:
שחר כתב:
הפועל כתב:
שחר כתב:

5. שמתחבר ל4, בשבדיה כמו בגרמניה, בעלות האוהדים היא בחקיקה בדיוק כמו בגרמניה , עם בקרה רצינית מאוד ומחייבת את כל הקבוצות לפעול בצורה דומה, המודל שם נכשל באופן טוטאלי, הקבוצות השבדיות במשבר כלכלי הדיורג שלהם באירופה התדרדרד באופן קיצוני לעומת מדינות שכנות כמו דנמרק ונורבגיה והנטייה שלהם היא לחזור למודל רגיל, ללא חקיקה שמבוסס על בעלות פרטית. גם בלונדינים טועים לפעמים...

יש לינקים שמבססים זאת? כי מהמעט שאני הצלחתי למצוא באנגלית בנושא, האוהדים מביעים התנגדות קולנית למדי לחזרה למודל הקודם

זה אותו ויכוח כמו שיש בישראל, קראתי על זה דווקא כתבה לא מזמן בכלכליסט. האוהדים אכן מביעים התנגדות שדועכת, אבל העובדות הן חד משמעיות ואיתן קשה להתווכח.

איפה כתוב שם על "התנגדות שדועכת"? אם כבר אני מסיק מסקנה הפוכה, שההתנגדות הצליחה בינתיים
http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 51,00.html

ההתנגדות בינתיים מצליחה למנוע את השינוי, אבל הוא בלתי נמנע כי הקבוצות נאלצות למכור כל הזמן שחקנים שלהם כדי לשרוד, רמת הליגה נהיית חלשה ועל אירופה כבר דברנו.
גם אם זה היה מודל מוצלח, זה מעוגן בחוק ונאכף, זה מודל שחל על כל הקבוצות ונועד למנוע מקבוצות להיות עשירות יותר מקבוצות אחרות, אי אפשר להשוות את זה לישראל, שפה אין בכלל אכיפה והגבלה והמגמה היא הפוכה (לבטל את המלכ"ר לקבוצות)...

אז עם כל הכבוד ה"דעיכה" של ההתנגדות היא כבר פרשנות שלך לחלוטין. אם כבר הרושם שאני מקבל הוא שציבור האוהדים די מבסוט מהמצב, למרות הפגיעה בדירוג האירופי.
לגבי היכולת של זה להצליח בישראל, אני ממש לא חושב שזה נכון. זה לא הכרחי שתהיה ירידה ברמה בעקבות בעלות אוהדים, וגם לא הכרחי בכלל שתהיה בעלות אוהדים מלאה בכל הקבוצות כדי שהמודל יצליח.
יש מצב משונה על רקע ההקמה של המדינה וההתפתחות שלה בשנים הראשונות שהייתה מבוססת לחלוטין על דווקאיות והליכה נגד הזרם. הגענו למצב הפוך שיש מנטרה שאנחנו אוהבים לספר לעצמנו כבר כמה עשרות שנים על כמה אנחנו מיוחדים ויוצאי דופן ואיך X לא יכול להצליח פה. לא רק בכדורגל ובספורט.
משום מה אחרי הכשלון של שניידר ושל גולדהאר בהתחלה אף אחד לא חשב במכבי שצריך להפסיק לרוץ אחרי מיליארדרים. אצלנו אחרי שנה אחת בינונית שסיימנו בדיוק במקום המתאים לנו מבחינה תקציבית ועוד אחרי תנאי פתיחה נוראיים כבר מחליטים שאין סיכוי לבעלות חלקית של אוהדים וזהו, צריך מיליארדר. מצחיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 16:31 
סמל אישי של המשתמש
מה שהוכח השנה זה שלמידה מטעויות, יצירת סביבה מקצועית נקייה , צוות מקצועי טוב וניהול נכון של הסגל מביא תוצאות. מן הסתם שיש יותר כסף יותר קל לעלות את הרמה של הכל, אבל אפשר ורצוי לעשות את כל הנ״ל גם עם מעורבות אוהדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
קרב המאסף שמנהלים לאחרונה אנשי הפנטזיות, ראוי לציון. כמו רועי סיני, גם אני מתקשה לגזור מסקנות חיוביות מהעונה הזו אבל נתלה באחת: הוכח מה כן מצליח, מה צריכה להיות השאיפה מבחינת התנהלות ספורטיבית, מקצועית וכלכלית; מנגד, הוכח מה לא יכול לאורך זמן להצליח להוות תחרות בישראל. כן, אנחנו עדיין משחקים לפי כללי הכדורגל הישראלי, ואין סיבה שהפועל תל אביב ואוהדיה יתנדבו להיות שפן הנסיונות ולקשור לעצמם את הידיים בעוד שצמרת הליגה תמשיך לשחק לפי החוקים שלה, רק כדי שנוכל לטפוח לעצמנו על השכם ולהחמיא לאגו הערכי שלנו. למזלנו, אוהדי הפועל מבינים זאת. קבוצה מסוימת בתוכם, שמאמינה שמועדון הפועל תל אביב צריך להיות פחות קבוצת ספורט ויותר פלטפורמה לשינויים חברתיים ופולטיים, מסרבים. זכותם. זכותנו להתעקש על הדרך שתמשיך להעניק להפועל תל אביב הישגים ספורטיביים.

אתה מדבר כאילו יש לך שבע אוליגרכים בשלוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 17:39 
הפועל כתב:
שחר כתב:
הפועל כתב:
הפועל כתב:
שחר כתב:

]

אז עם כל הכבוד ה"דעיכה" של ההתנגדות היא כבר פרשנות שלך לחלוטין. אם כבר הרושם שאני מקבל הוא שציבור האוהדים די מבסוט מהמצב, למרות הפגיעה בדירוג האירופי.
לגבי היכולת של זה להצליח בישראל, אני ממש לא חושב שזה נכון. זה לא הכרחי שתהיה ירידה ברמה בעקבות בעלות אוהדים, וגם לא הכרחי בכלל שתהיה בעלות אוהדים מלאה בכל הקבוצות כדי שהמודל יצליח.
יש מצב משונה על רקע ההקמה של המדינה וההתפתחות שלה בשנים הראשונות שהייתה מבוססת לחלוטין על דווקאיות והליכה נגד הזרם. הגענו למצב הפוך שיש מנטרה שאנחנו אוהבים לספר לעצמנו כבר כמה עשרות שנים על כמה אנחנו מיוחדים ויוצאי דופן ואיך X לא יכול להצליח פה. לא רק בכדורגל ובספורט.
משום מה אחרי הכשלון של שניידר ושל גולדהאר בהתחלה אף אחד לא חשב במכבי שצריך להפסיק לרוץ אחרי מיליארדרים. אצלנו אחרי שנה אחת בינונית שסיימנו בדיוק במקום המתאים לנו מבחינה תקציבית ועוד אחרי תנאי פתיחה נוראיים כבר מחליטים שאין סיכוי לבעלות חלקית של אוהדים וזהו, צריך מיליארדר. מצחיק

אכן פרשנות שלי, אבל תסכים איתי שבעלי הון (והכדוגל השבדי מורכב בחלקו מבעלי הון) יפסיקו להשקיע בעסק שדועך וערכו יורד.
ולא ברור לי מאיפה בא הניתוח הפסיכולוגי על התפתחות האהבה העצמית מאז קום המדינה של אזרחי ישראל.
מישהו כאן נתן דוגמא, התנאים הסביבתיים של הדוגמא שונים באופן דרסטי מאלה של ישראל ולכן ההשוואה הזו היא מופרכת, זה היה נכון גם אם היו קוראים לנו, ירדן, זמביה או בוליביה...
לגבי שנה אחת, הבעיה שלנו היא לא שנה אחת, הבעיה שלנו שלנו מעולם לא היה בעל בית יציב כמו שחר, או כזה שגולדהאר אמור להיות, אלא כל הזמן טרמיפסטים, גם עכשיו יש לנו טרמפיסטים +ליווי של אנדרלמוסיה בדמות קבוצת אוהדים...אז לי לפחות ברור שהשאיפה היא לריכזויות בתנאים הקיימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
אחד האדומים כתב:
מה שהוכח השנה זה שלמידה מטעויות, יצירת סביבה מקצועית נקייה , צוות מקצועי טוב וניהול נכון של הסגל מביא תוצאות. מן הסתם שיש יותר כסף יותר קל לעלות את הרמה של הכל, אבל אפשר ורצוי לעשות את כל הנ״ל גם עם מעורבות אוהדים

בדיוק. מה שמביא להישגים זה מקצוענות בניהול ועבודת הקבוצה, איך הם נכנסים למועדון לא בהכרח צריך להיות כרוך בשחים כאלה ואחרים. גם טביב היה מאוד עמיד. למה אתם חושבים שהאוליגרך הבא יהיה גולדהאר ולא איזה טביב או גאידמק?
מכבי חיפה במשך ה-10-15 שנה אחרונות אף פעם לא העמידה תקציבים בשמיים (אולי בעונות שהן השתתפו באלופות ), ובשנים האחרונות אפילו בדרך כלל התקציב שלנו היה גדול משלהם, ולאו דווקא בגלל שאיזה "איש עסקים" שם כסף עלינו.
והם היו אימפריה של ממש בשנים האחרונות.

הבעיה אצלינו היא לא מי שאין במועדון, אלא באנשים שכן נמצאים ודוחפים את עצמם שוב ושוב למועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
קרב המאסף שמנהלים לאחרונה אנשי הפנטזיות, ראוי לציון.

זה בדיוק מה שעובר לי בראש כשאני רואה את ההודעות שלך...
בוא נדבר על האירוניה הזו בעוד כמה שנים, טוב?

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:27 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
אכן פרשנות שלי, אבל תסכים איתי שבעלי הון (והכדוגל השבדי מורכב בחלקו מבעלי הון) יפסיקו להשקיע בעסק שדועך וערכו יורד.
ולא ברור לי מאיפה בא הניתוח הפסיכולוגי על התפתחות האהבה העצמית מאז קום המדינה של אזרחי ישראל.
מישהו כאן נתן דוגמא, התנאים הסביבתיים של הדוגמא שונים באופן דרסטי מאלה של ישראל ולכן ההשוואה הזו היא מופרכת, זה היה נכון גם אם היו קוראים לנו, ירדן, זמביה או בוליביה...
לגבי שנה אחת, הבעיה שלנו היא לא שנה אחת, הבעיה שלנו שלנו מעולם לא היה בעל בית יציב כמו שחר, או כזה שגולדהאר אמור להיות, אלא כל הזמן טרמיפסטים, גם עכשיו יש לנו טרמפיסטים +ליווי של אנדרלמוסיה בדמות קבוצת אוהדים...אז לי לפחות ברור שהשאיפה היא לריכזויות בתנאים הקיימים.

השאלה איך מגדירים ערך יורד. אם האוהדים מזדהים יותר, באים יותר וצופים יותר במשחקים - עדיין הערך יורד?
וברור שהתנאים שונים. התנאים תמיד שונים. זאת בדיוק הסיבה שמודלים כלכליים וכאלו של תורת המשחקים בהכללה די שוים לתחת וצריך מאד להיזהר כשמשתמשים בהם. זה לא אומר שצריך להגיע למצב של paralysis by analysis ולא לנסות שום דבר בתנאים מעט שונים, כי התוצאה עשויה להיות אחרת. זה אבסורדי.
באותה מידה אני יכול לאמר לך - התנאים שלנו השנה שונים. התחלנו את השנה במצב מזעזע, עם מועדון מפורק, עם בלגן ניהולי, עם ליגה שיש בה מיליארדר מטורף שזורק כספים לא הגיוניים כבר שנים ארוכות, וניסינו בעלות אוהדים באופן חלקי בלבד עם עמותה שקמה רק השנה. זה לא הוגן לשפוט את מודל בעלות האוהדים ע"ס התנאים השונים האלו. משום מה את ההנחה הזאת אף אחד לא מוכן לתת.
גם את ההנחה של "ניסינו כבר בעלות פרטית ואנחנו באופן סדרתי מגיעים למצב של מיאוס מוחלט במקרה הטוב, וקטסטרופה במקרה הרע אולי ננסה משהו שונה" אף אחד לא יתן.
וכמו שאמרתי - במכבי אף אחד לא בא ואמר אחרי שנים של לוני, שניידר וכישלון של גולדהראר - "די נמאס מהבעלים הפרטיים האלו. זה לא עובד בתנאים האלו. אצלנו זה לא מצליח, התנאים שונים". דווקא שם לאנשים לא הייתה בעיה להמשיך לנסות את זה, עד שבסוף אחרי 17 שנה של בעלות פרטית זה שוב חזר לעבוד.
צריך לשאוף ליציבות, צריך לשאוף לכך שיהיה לנו גב כלכלי. לא צריך לשאוף לחזור למצב של תלות בלעדית בבעל הון, בטח לא אצלנו אחרי שנכווינו עם טביב ואייזנברג. ולא צריך לפסול משהו שנוסה בצורה חלקית בלבד, אחרי שנה בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
המיסיונריות לא מאפשרת לעשות הבחנה בין לוני הרציקוביץ' לבין אלכס שניידר לבין מיטש גולדהאר? בין סמי סגול ואלי טביב? הון פרטי הוא הון פרטי הוא הון פרטי? כמה לא מעמיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:32 
תקראו לי משוגע אבל אני רוצה תואם גולדהארבקבוצה שלי .
לא עמותות , לא כלום . בעל בית אחד שמחויב להצלחת הפועל .
זהו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
המיסיונריות לא מאפשרת לעשות הבחנה בין לוני הרציקוביץ' לבין אלכס שניידר לבין מיטש גולדהאר? בין סמי סגול ואלי טביב? הון פרטי הוא הון פרטי הוא הון פרטי? כמה לא מעמיק.

התאצריזם לא מאפשר לעשות הבחנה בין שנה אחת של בעלות אוהדים חלקית בהקמה אחרי שהמועדון במצב הרוס, ובמאבק עם מיליארדר משוגע, לבין שפיות לאורך זמן? כמה שטחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
למדתם בחבר'ה כינוי חדש, "תאצ'ריזם"? נו, לבריאות שיהיה. כמובן שלא הגבת לעניין. לא אני כתבתי "17 שנה", אתה עשית מהלך לוגי דמגוגי וכרכת יחדיו מנהל גרוע (הרציקוביץ), מנהל לא טוב (שניידר) ואחד שעשה טעויות אבל נשאר והמשיך להשקיע ולשפר עד שקצר תוצאות (גולדהאר); גם כרכת יחד את סמי סגול, שלא הבין הרבה והפקיד את הונו בידי מנהלים לא טובים, אבל לא גרם נזק להפועל תל אביב אלא החזיר אותה להיות אימפריה ספורטיבית (מילים גסות בעולם הפנטזיה שלכם), יחד עם אלי טביב ושאול אייזנברג. חביבי, אם כולכם הייתם כותבים ברמת טיעונים כזו בכל העבודות האקדמיות שלכם, היו מנפנפים אתכם. אני יודע שבפורום כדורגל אתם חושבים שאפשר לחפף, אבל לא את כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
זהו .

כולם רוצים
יש'ך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:
זהו .

כולם רוצים
יש'ך?

עוד פעם ה"כולם רוצים"? אתה לא רואה שלא כולם רוצים? וגם אלה שרוצים לא בהכרח מסתכלים על הסיטואציה הנוכחית כעל מסוכנת?
יכול להיות שחיים רמון רוצה למכור, יכול להיות שהוא מחפש קונה, אני די בטוח שמידת ההשקעה שלו בחיפושים נגזרת ממידת הלהיטות שלו למכור, שמושפעת משביעות הרצון אצל האוהדים. והיא כרגע גבוהה מדי (שביעות הרצון מהסיטואציה, לא מחיים רמון).

נערך לאחרונה על ידי יובל בתאריך 15 מאי 2013, 22:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:52 
אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:
זהו .

כולם רוצים
יש'ך?

לא , אבל נראה לי יותר ריאלי למצוא גולדהאר אחד מאשר להיות הפועל תחרותית והשגית בבעלות עמותת אוהדים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:52 
רוי האדום כתב:
זהו .

משוגע מי שלא רוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:56 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
שחר כתב:

השאלה איך מגדירים ערך יורד. אם האוהדים מזדהים יותר, באים יותר וצופים יותר במשחקים - עדיין הערך יורד?
וברור שהתנאים שונים. התנאים תמיד שונים. זאת בדיוק הסיבה שמודלים כלכליים וכאלו של תורת המשחקים בהכללה די שוים לתחת וצריך מאד להיזהר כשמשתמשים בהם. זה לא אומר שצריך להגיע למצב של paralysis by analysis ולא לנסות שום דבר בתנאים מעט שונים, כי התוצאה עשויה להיות אחרת. זה אבסורדי.
באותה מידה אני יכול לאמר לך - התנאים שלנו השנה שונים. התחלנו את השנה במצב מזעזע, עם מועדון מפורק, עם בלגן ניהולי, עם ליגה שיש בה מיליארדר מטורף שזורק כספים לא הגיוניים כבר שנים ארוכות, וניסינו בעלות אוהדים באופן חלקי בלבד עם עמותה שקמה רק השנה. זה לא הוגן לשפוט את מודל בעלות האוהדים ע"ס התנאים השונים האלו. משום מה את ההנחה הזאת אף אחד לא מוכן לתת.
גם את ההנחה של "ניסינו כבר בעלות פרטית ואנחנו באופן סדרתי מגיעים למצב של מיאוס מוחלט במקרה הטוב, וקטסטרופה במקרה הרע אולי ננסה משהו שונה" אף אחד לא יתן.
וכמו שאמרתי - במכבי אף אחד לא בא ואמר אחרי שנים של לוני, שניידר וכישלון של גולדהראר - "די נמאס מהבעלים הפרטיים האלו. זה לא עובד בתנאים האלו. אצלנו זה לא מצליח, התנאים שונים". דווקא שם לאנשים לא הייתה בעיה להמשיך לנסות את זה, עד שבסוף אחרי 17 שנה של בעלות פרטית זה שוב חזר לעבוד.
צריך לשאוף ליציבות, צריך לשאוף לכך שיהיה לנו גב כלכלי. לא צריך לשאוף לחזור למצב של תלות בלעדית בבעל הון, בטח לא אצלנו אחרי שנכווינו עם טביב ואייזנברג. ולא צריך לפסול משהו שנוסה בצורה חלקית בלבד, אחרי שנה בלבד.

איך תגיע ליציבות כלכלית כשאתה צריך לבנות על אירופה כל עונה כדי שלא יהיה לך תקציב שחקנים של קבוצת תחתית?
איך יהיה גב כלכלי בלי בעלים?

הלוואי שיבוא בעלים, כמה שיותר מהר, כמה שיותר עשיר, שישים כמה שיותר כסף, ובקיצור שיהיה כמה שיותר דומה לגולדהאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 22:59 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:
זהו .

כולם רוצים
יש'ך?

עוד פעם ה"כולם רוצים" שלך? אתה לא רואה שלא כולם רוצים? וגם אלה שרוצים לא בהכרח מסתכלים על הסיטואציה הנוכחית כעל מסוכנת?
יכול להיות שחיים רמון רוצה למכור, יכול להיות שהוא מחפש קונה, אני די בטוח שמידת ההשקעה שלו בחיפושים נגזרת ממידת הלהיטות שלו למכור, שמושפעת משביעות הרצון אצל האוהדים. והיא כרגע גבוהה מדי (שביעות הרצון מהסיטואציה, לא מחיים רמון).

עוד פעם התמיהה שלכם על ה"כולם רוצים שלי"?
אז יש פה שלושה אנשים שרוצים מאה אחוז עמותה, או מוכנים לוותר על בעלים אמיתי ואיכותי בשביל דריסת רגל.
ביג פאקינג דיל.
אם היה מישהו שבאמת רוצה לקנות, היינו מוכרים לו עם או בלי העמותה.
שביעות רצון של אוהדים? אותם שלושה אוהדים פה גם במקרה מספרים לרמון שכולנו מבסוטים? היית בבלומפילד, זה נראה לך כמו אצטדיון שמלא באנשים מסופקים?

נפגשים עם רוכשים כל הזמן. אף אחד לא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 23:00 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
למדתם בחבר'ה כינוי חדש, "תאצ'ריזם"? נו, לבריאות שיהיה. כמובן שלא הגבת לעניין. לא אני כתבתי "17 שנה", אתה עשית מהלך לוגי דמגוגי וכרכת יחדיו מנהל גרוע (הרציקוביץ), מנהל לא טוב (שניידר) ואחד שעשה טעויות אבל נשאר והמשיך להשקיע ולשפר עד שקצר תוצאות (גולדהאר); גם כרכת יחד את סמי סגול, שלא הבין הרבה והפקיד את הונו בידי מנהלים לא טובים, אבל לא גרם נזק להפועל תל אביב אלא החזיר אותה להיות אימפריה ספורטיבית (מילים גסות בעולם הפנטזיה שלכם), יחד עם אלי טביב ושאול אייזנברג. חביבי, אם כולכם הייתם כותבים ברמת טיעונים כזו בכל העבודות האקדמיות שלכם, היו מנפנפים אתכם. אני יודע שבפורום כדורגל אתם חושבים שאפשר לחפף, אבל לא את כולם.

ברור לי שיש בעלים פרטיים, ויש בעלים פרטיים. אבל גם ברור לי שבעלים פרטי אין פירושו הצלחה, למעשה בחלק גדול מהמקרים לא, ברור לי שהאינטרסים שלו לרוב לא זהים לטובת המועדון והאוהדים, ובעיקר ברור לי שתמיד מתישהו מגיעים לבעלים הפרטי החרא. וברור לי שעם עמותת אוהדים זה טכנית לא יכול לקרות. עמותת אוהדים יכולה לנהל טוב, יכולה לנהל רע, יכולה לגרום לתקציב גדול, יכולה לגרום לתקציב רע. היא לא יכולה להביא למצב שהבעלים הוא מישהו שלא רוצה בטובת המועדון ורק מנסה לחלוב אותו. כי האוהדים הם הבעלים. כזה פשוט.

ולא כרכתי שום דבר. אמרתי דבר פשוט - אחרי שנה אחת עם תנאי פתיחה מזעזעים ובעלות אוהדים חלקית שבסופה סיימנו בדיוק במקום הראוי לנו מבחינה תקציבית אתם, המיסיונרים שמטיפים נגד בעלות אוהדים, מסיקים כמובן שצריך לנטוש את זה ומהר.
והדי מכבי שבמשך 17 שנה חוו בעיקר כשלונות תחת בעלות בעלי הון לא הסיקו משום מה שצריך להיפטר מהמודל. זה דווקא כן נראה לך הגיוני?

הייתי אומר שאני מקווה שכשאתה כותב בעיתון אתה לא מעוות ככה את המציאות מוציא דברים מהקשרם ומתייחס רק למה שנוח לך. למרבה הצער אני יודע שבנושא הזה ספציפית זה כן נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי, התקדמת קצת והודית שכסף פרטי בכדורגל הוא לא רע אפריורית. הלאה. מה שאתם מתקשים לספק זה מענה לשאלה הכי בסיסית: למה שהפועל תל אביב תשחק במשחק הזה עם ידיים קשורות מאחורי הגב, בכללים אחרים מהשאר? הרי בניגוד לכם, אני לא נגד שיטה. אם קבוצה שבה מעורבים אוהדים היתה יכולה להעמיד מועדון שיכול להתחרות על האליפות ולהביא הישגים ספורטיביים, לא הייתי מתנגד. אבל היא לא מסוגלת כרגע. יכול להיות שבחודש הבא גולדהאר ימות, שבוע אחר כך גם יעקב שחר ייאסף אל אבותיו, ושני המועדונים היריבים שלנו יעברו לידיים אחרות שלא יוכלו להעמיד תקציב שגדול, נגיד, מ-60 מיליון שקל. במצב כזה, אני מסכים, אין הרבה הבדל מ-50-48 מיליון השקלים שהעמידה השנה הפועל עם עמותת אוהדים שמחזיקה 20%. אבל כל עוד הכדורגל המקומי נשלט על ידי בעלי קבוצות פרטיים שמעמידים את הונם לטובת קבוצותיהם - אני אעדיף שהפועל תתנהל באותו מגרש. אני יודע שאז, כמה חבל, אי אפשר יהיה לספר באקדמיה ובבלוגים כמה אנחנו קהיליתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
ערן, בכדורסל חוקי המשחק הם ללא גבולות מוסריים לחלוטין.
אתה חושב שגם שם אנחנו צריכים להתיר את הקשר שמחזיק את הידיים שלנו מאחור?
ברור שבצורה הזו נתקדם מקצועית... זה שווה לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 23:10 
ערן, שמת לב שהפועל השנה העמידה את התקציב הכי גבוה שהיה לה מעולם חוץ מעונה אחת של פוסט ליגת אלופות, נכון? אולי זה דווקא קשור לזה שאנשים פרטיים הרגישו הזדהות עם רעיון עמותת האוהדים והיו מוכנים לתרום כדי להביא את הקבוצה להישגים ספורטיביים?

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:
ערן, שמת לב שהפועל השנה העמידה את התקציב הכי גבוה שהיה לה מעולם חוץ מעונה אחת של פוסט ליגת אלופות, נכון? אולי זה דווקא קשור לזה שאנשים פרטיים הרגישו הזדהות עם רעיון עמותת האוהדים והיו מוכנים לתרום כדי להביא את הקבוצה להישגים ספורטיביים?

עד כמה ששמתי לב אף אחד לא תרם לעמותה מיליונים מתוך הזדהות עם ערכים כאלה ואחרים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2013, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ערן, בכדורסל חוקי המשחק הם ללא גבולות מוסריים לחלוטין.
אתה חושב שגם שם אנחנו צריכים להתיר את הקשר שמחזיק את הידיים שלנו מאחור?
ברור שבצורה הזו נתקדם מקצועית... זה שווה לך?

ראשית, אין שמץ של דמיון בין התנהלות ענף הכדורסל בארץ ובין הכדורגל. שנית, אם הפועל תל אביב כדורסל היתה יכולה להעמיד תקציב שווה ערך או מתקרב לזה של מכבי, קשה לי להאמין שהיא היתה מסרבת. ככה זה בספורט המקצועני.
<em>האדום הצורר</em> כתב:
לעניין הקביעה העובדתית שלך בתחילת ההודעה, זה לא נכון. זה קצת מייתר את השאלה שבסופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: