שחר כתב:
אכן פרשנות שלי, אבל תסכים איתי שבעלי הון (והכדוגל השבדי מורכב בחלקו מבעלי הון) יפסיקו להשקיע בעסק שדועך וערכו יורד.
ולא ברור לי מאיפה בא הניתוח הפסיכולוגי על התפתחות האהבה העצמית מאז קום המדינה של אזרחי ישראל.
מישהו כאן נתן דוגמא, התנאים הסביבתיים של הדוגמא שונים באופן דרסטי מאלה של ישראל ולכן ההשוואה הזו היא מופרכת, זה היה נכון גם אם היו קוראים לנו, ירדן, זמביה או בוליביה...
לגבי שנה אחת, הבעיה שלנו היא לא שנה אחת, הבעיה שלנו שלנו מעולם לא היה בעל בית יציב כמו שחר, או כזה שגולדהאר אמור להיות, אלא כל הזמן טרמיפסטים, גם עכשיו יש לנו טרמפיסטים +ליווי של אנדרלמוסיה בדמות קבוצת אוהדים...אז לי לפחות ברור שהשאיפה היא לריכזויות בתנאים הקיימים.
השאלה איך מגדירים ערך יורד. אם האוהדים מזדהים יותר, באים יותר וצופים יותר במשחקים - עדיין הערך יורד?
וברור שהתנאים שונים. התנאים תמיד שונים. זאת בדיוק הסיבה שמודלים כלכליים וכאלו של תורת המשחקים בהכללה די שוים לתחת וצריך מאד להיזהר כשמשתמשים בהם. זה לא אומר שצריך להגיע למצב של paralysis by analysis ולא לנסות שום דבר בתנאים מעט שונים, כי התוצאה עשויה להיות אחרת. זה אבסורדי.
באותה מידה אני יכול לאמר לך - התנאים שלנו השנה שונים. התחלנו את השנה במצב מזעזע, עם מועדון מפורק, עם בלגן ניהולי, עם ליגה שיש בה מיליארדר מטורף שזורק כספים לא הגיוניים כבר שנים ארוכות, וניסינו בעלות אוהדים באופן חלקי בלבד עם עמותה שקמה רק השנה. זה לא הוגן לשפוט את מודל בעלות האוהדים ע"ס התנאים השונים האלו. משום מה את ההנחה הזאת אף אחד לא מוכן לתת.
גם את ההנחה של "ניסינו כבר בעלות פרטית ואנחנו באופן סדרתי מגיעים למצב של מיאוס מוחלט במקרה הטוב, וקטסטרופה במקרה הרע אולי ננסה משהו שונה" אף אחד לא יתן.
וכמו שאמרתי - במכבי אף אחד לא בא ואמר אחרי שנים של לוני, שניידר וכישלון של גולדהראר - "די נמאס מהבעלים הפרטיים האלו. זה לא עובד בתנאים האלו. אצלנו זה לא מצליח, התנאים שונים". דווקא שם לאנשים לא הייתה בעיה להמשיך לנסות את זה, עד שבסוף אחרי 17 שנה של בעלות פרטית זה שוב חזר לעבוד.
צריך לשאוף ליציבות, צריך לשאוף לכך שיהיה לנו גב כלכלי. לא צריך לשאוף לחזור למצב של תלות בלעדית בבעל הון, בטח לא אצלנו אחרי שנכווינו עם טביב ואייזנברג. ולא צריך לפסול משהו שנוסה בצורה חלקית בלבד, אחרי שנה בלבד.