kobster כתב:
שחר כתב:
kobster כתב:
חתול אדום כתב:
לא מבין אותו.
שיסתכל על רובן עובד, שפי מאה יותר מוכשר ממנו.
מאז שהגיע אלינו, שום שיפור. הפקת לקחים שווה אפס.
יש לו ים כסף. יש לו ים זמן. קח מאמן אישי, שב איתו על קטעי הידאו שלך.
מה הוא חושב לעצמו? רק הוא הורס לעצמו את הקרירה.
אפס התקדמות, לא יאמן על הבחור הזה.
אין מישהו במערכת או בסביבה שלו שיכול לפתוח לו את העיניים?
האימונים בארץ הם בדיחה, למעט מה שקורה במכבי השנה, ומהם הוא לא יכול לצפות לישועה.
אם הוא ימשיך ככה לאן הוא חושב שהוא יגיע אחרי הפועל?
כל מילה, ואפילו דוגמא להמחשה :
כל פס שהוא עוצר, הכדור בורח לו מטר קדימה. שימו לב לזה, פשוט כל כדור. במחצית הראשונה יגאל נתן לו מסירה ורץ לקבל דאבל באגף, אלרואי ניסה לעצור את הכדור שכמובן ברח לו, הגיע לשחקן של סכנין ומשם מתפרצת דרך אגף שמאל שלנו.
אי אפשר ככה. במקום למהר למיני קופר הכחולה שלך תישאר 3 שעות אחרי האימון ותתרגל איך עוצרים כדור ושהוא לא יברח לך מהרגל. מחרפן אותי איך שחקן ברמה כזו לא מסוגל לעצור כדור בצורה נורמלית.
כמה לדעתכם כבר אפשר לשפר יסודות ומחשבה לשחקן בוגר בן 25 או 24 שמתאמן בערך 20 שנה 5 ימים בשבוע?
ברצינות..
זה לא הגיוני מה שקורה איתו בקטע הזה ואני באמת חושב שהוא אף פעם לא עבד על זה אלא סמך על המהירות והדריבל שלו.
בכל שלב בחיים אפשר לשפר כמעט הכל, בטח ליקוי כזה בסיסי, הוא פשוט צריך מישהו שיעבוד איתו צמוד על הדברים האלה.
לטעמי, הוא כרגע לא שווה סגל בהפועל. וזה בא מאחד שעוד לא התייאש ממנו לחלוטין.
אם אני רק אשקיע עוד קצת בריצה אוסיין בולט יראה את החצץ שלי באולימפיאדה הבאה.
אם רק אצבור מספיק שעות רכיבה לאנס יצטרך וואחד סמים כדי לנצח אותי.
עוד טיפטיפה עבודה על היסודות בגולף ואני נותן אחלה פייט לטייגר.
די, זה פשוט לא עובד ככה. לא כדורגל, לא ספורט, לא החיים.
"בכל שלב בחיים אפשר לשפר כמעט הכל" זה סלוגן יפה מבית הבאבא קואצ'ר הסמוך לביתך אבל ברמות האלה זה לא תופס.
אם נתייחס רגע לעובדות ולמדע שמאחורי הדברים האלה, שהוא בהחלט מרתק, אז ברור שאפשר להשתפר מאפס עד לרמה מסוימת.
בהתחלה השיפור מהיר ומורגש, אבל אז מגיעים לפלאטו, שממנו מאוד מאוד קשה לזוז. זה גרף השיפור הרגיל שתופס בערך לכל ענפי הספורט האלה (גם בדברים סופר גופניים כמו פיתוח גוף בחדר כושר וגם בדברים סופר שכליים כמו משחק שחמט). בחלק מהענפים אפילו חישבו כמה זמן לוקח לאדם הממוצע להגיע לפלאטו וכו' (בשחמט למשל זה 3,000 משחקים בממוצע אם אני לא טועה).
שחקן מקצוען בגיל ובמעמד של אלרואי כבר הגיע לפלאטו הזה מזמן. לחשוב שהוא יכול להשתפר בצורה משמעותית זה פשוט נאיבי.
זה מה יש, חברים. מתי תשלימו עם זה ותפסיקו לחפש תירוצים/אלטרנטיבות?