moshiko כתב:
להחליף כדי להחליף? מישהו בטוח שהמאמן החדש יספק תוצאות טובות יותר?
אם יש סכסוך בלתי פתיר בין טביב לקשטן זה דבר אחד. אני לא קונה את זה. אני בטוח שיש חוסר שביעות רצון מצדו של טביב וזה מובן וצפוי. מכאן ועד ניתוק יחסים, הדרך ארוכה.
כדורגל זה דבר מאד נזיל. כעקרון אני לא חושב שצריך להחליף מאמן אם הקבוצה אל מסובכת במאבקי תחתית.
מושיקו,
אתה מכיר את דעותיי, אני לא מאלה שיצאו נגד טביב עוד לפני הבמבי בכלל (וחושב שיש פער גדול בין הדמוניזציה שעושים לו לבין העובדה שהוא פשוט לא יודע איך זה לנהל קבוצה בסדר גודל הזה) ואני דווקא הייתי בין אלה שתמכו במינוי קשטן לתפקיד.
אני לא משוכנע שהחלפת קשטן תשנה כל כך הרבה שכן לשחקנים יש חלק מכריע בתוצאות, עם כל הכבוד לתפקוד של הלל ואוסידון.
אבל -
במצב שנוצר, בו גם חלק מהשחקנים וגם ובעיקר הבעלים, אינם משדרים על אותו הגל עם המאמן, וכאשר הבעלים והקהל מצפים לראות כדורגל יותר חיובי (הווה אומר, התקפי ושמח) והמאמן אינו רוצה או אינו מסוגל לספק כזה, יש מקום לשקול את החלפתו גם בינואר.
הרי אם הפועל היתה משחקת טוב, כובשת ומסכנת אבל עדיין מצויה 9 נק' מק"ש, המחאה היתה פחותה (ברור שהיתה קיימת כי יש פה אופוזיציונרים אוטומטיים וגם כי יש פה כאלה שחושבים שכל עונה צריך לקחת אליפות) וההרגשה הכללית היתה טובה יותר.
סכנת ירידה?
הפועל פיטרה את שום כאשר הפועל שיחקה טוב, כבשה הרבה והיתה בצמרת הגבוהה, בגלל גחמה של הראל או אי התאמה בין המאמן לבעלים.
זה לא משהו חריג. יש פה דברים בין טביב לקשטן שהם מעבר לתיקו בורסמיל או המרחק מק"ש וייתכן והם פשוט לא מתאימים לעבוד ביחד, הגם שטביב תמיד פנטז על קשטן כמאמן הקבוצה שלו וכעת הוא בחלום בלהות איתו.
לא צריך לחכות עד שמגיעים למצב של מלחמת הישרדות כדי לפטר מאמן. אם זה לא הולך, וזה משפיע לרעה - אז כדאי לחתוך.
מחליפים? ניר לוין כבר תפוס והוא הכי מתאים לתפקיד ה"נעביר את ה-4 החודשים שנותרו וננסה לזכות בגביע". קלינגר אולי יכניס בשחקנים רוח לחימה, תקווה יתן להם את הבטחון והשקט, סיני ילקט את כל האש אליו והשריף לפחות יביא זרים טובים בינואר.