נוסה איגייבור שוב ממורמר: "אני כבוי ומרוקן"משה הרוש כבר ימים ארוכים שנוסה איגייבור מסתובב מתוסכל, מצוברח וממורמר. וזה לא רק בגלל שהמועדון סרב לאפשר לו לצאת לטורניר הקדם אולימפי עם נבחרת ניגריה הצעירה - זו חדוות המשחק שחסרה לו.
לאחרונה גילה איגייבור כי גם בחג המולד ישהה אלפי קילומטרים ממשפחתו. שלשום הודיע לאמו כי לא יגיע. "היא בכתה, למרות שניסיתי להרגיע אותה", שיתף השחקן את אחד מחבריו, "מעולם לא קרה שלא הייתי בחג מולד עם המשפחה בניגריה, אני מתקשה לעכל את זה. הקבוצה צריכה להבין אותי, אני פשוט מרוקן מאנרגיות וחייב לצאת לחופשה קצרה כדי למלא את עצמי מחדש. כרגע אני כבוי ובלי שמחת חיים. אני לא נהנה, אין לי מנוחה לנפש וכששחקן לא נמצא במצב רוח טוב זה משפיע גם על היכולת. אני גם ככה לבד בארץ זרה והבדידות לא פשוטה.
"ניסיתי להסביר את זה לאנשים במועדון, אבל הם לא מעוניינים להבין או להתחשב. מה רוצים, שאעשה מה שמריו פצ'אלקה עשה ואברח בלי אישור? אני לא אעשה את זה, אקבל את החלטת המועדון, אבל זה מעציב ומתסכל. לא היה קורה כלום אם היו נותנים לי ללכת לשלושה ימים, גם אם צריך להחמיץ משחק. כולם היו מרוויחים מזה, הרי הייתי חוזר עם אנרגיות מחודשות, רגוע ומחויך יותר. זה היה עוזר לי להפיק יותר מעצמי, כרגע כולם מפסידים".
בחודורוב לא מסתירים את האכזבה מהקשר בתקופה האחרונה. במשחק שלשום נגד מכבי פ"ת היה מי שאף טען כי איגייבור "לא רק שלא עוזר, הוא כבר מזיק". במועדון הסבירו כי התנהלותו של השחקן נובעת מפינוק. "הוא צריך למצוא את תעצומות הנפש להתמודד עם מצבים לא קלים", הבהיר גורם בהפועל.
"לא מפריע לי מה אומרים או כותבים עלי", הבהיר איגייבור, "אני יודע מה אני שווה, מה הפוטנציאל שלי. כשאני משחק רע אני הראשון שאומר את זה. זה לא רק העניין המנטלי, הגוף שלי לא רגיל לשחק בתקופה הזו של השנה. הגוף כבר עייף, בנורווגיה הליגה התחילה בפברואר ועכשיו בישראל משחקים ברצף עד יוני. זו עוד סיבה בגללה אני זקוק לחופשה קטנה כדי להוריד מהעומס עלי".
הפועל ת"א תועמד לדין בטענה כי אוהד הקבוצה סינוור את לירן שטראובר במשחק שלשום. ההפסד למכבי פ"ת לא התקבל באכזבה גדולה. "שיחקנו רע, אבל לא קרה כלום", היה הלך הרוח בקרב שחקנים בקבוצה. מה שמדאיג אותם זו עדיין סוגיית המענקים. אלי טביב הבטיח להם כי "ענייני ניירת והשלמת רכישת הבעלות" הם שמונעים בשלב זה להפריש להם מענקים. "מה מתעסקים עם זה יותר מדי?", אמר מקורב לבעלים, "יעקב שחר כבר נתן מענקים לשחקנים שלו? למה אליו לא באים בטענות?".
הקשר עם מריו פצ'אלקה נותק, ובהפועל ת"א לא יודעים מתי הבלם ישוב מסלובקיה. במועדון מתגבשת החלטה עקרונית לשחררו בגין הפרת חוזה ולהטיל עליו קנס כבד. מחר צפויה להתקיים פגישה נוספת בין טוטו תמוז ונציגיו להנהלת הפועל בניסיון להגיע להבנות על סכום שחרורו לאירופה.