בואו נזכיר לצעירים שביננו מי היה המאמן השרברב של הפועל בית שאן ז"ל?
משום מה דבר זה נשכח.
וכי למה תוהה אנוכי?
איפה האחריות המקצועית של האפס הזה? הקבוצה שלו ככה משחקת בדקות הסיום והמאמן הזה נשכח ?
על איתן טייב יצא דיסק.
מאיר כהן (שלא בצדק) מקולל בכל משחק נגדנו .
איפה המאמן שהיה חייב להתפטר מייד , ולהודות בתקשורת דקה אחרי שהמשחק נגמר שהכל היה מכור?
מדובר במאמן עלוב,אישיות סמרטוטית,ותספורת או פאה מכוערת.
אני מקווה שניקח אליפות ויעקנלה יטפל בך ויעיף אותך למס אשדוד/הפועל כ"ס ומועדונים שאתה ראוי להיות המאמן שלהם,חלאה,ותגלגל את ה-ר שלך בתחת של ביתר.
ציטוט:
גם אתה מכנה את המשחק הזה "משחק השרוכים?"
אלישע נדרך. בפעם הראשונה גם בנו אוהד, ,27 אוטוטו מוסמך בראיית חשבון, נחלץ משלוותו. הם שונאים שמתעסקים בזה, שחוזרים למשחק ההוא. אלישע: "אני לא קורא לזה 'משחק שרוכים."'
אוהד: "תשים לב שטייב בכלל שורך את הנעל שלו בהפוגה רגע לפני שיש קרן לבית"ר, אז מה הסיפור
טייב, השבוע, מספר שגם היום, 11 שנה אחרי, הוא עדיין סובל מטראומת המשחק ההוא. אחרי שהכדורגל הישראלי עשה הכל כדי להוקיע אותו, משלמים ילדיו את המחיר על המשחק ההוא. לא מזמן נשא הרצאה בפני 200 ילדי בית הספר של בנו, הראה את סרט המשחק והצביע על העובדה ששרך את שרוכיו ברגע מת של המשחק. "ראיתי את הסרט על דודו טופז ואמרתי לאשתי שאני, בלי לעשות כלום ממה שהוא עשה, קיבלתי מהתקשורת אגרוף לא פחות גדול?."?
כל בית שאן קיבלה מכה מלבד שניים: השוער מאיר כהן ואלישע .
"היו צריכים שעיר אחד לעזאזל, וזה הספיק להם. אני מאוד מפרגן לאלישע, אבל אני יכול לומר שבכל הראיונות שהוא נתן במשך השנים, ציפיתי ממנו לסוג של חיבוק. הוא אחד שהמילה החזקה שלו יכולה היתה להסביר שכל מה שקרה אז התרחש בספונטניות, ללא תכנון מוקדם?."?
אלישע: "אני רואה את הסיפור ההוא כנורמות קלוקלות של הכדורגל, לא כמשהו טיפוסי לבית שאן. לא היה שם משהו שלא ראינו עוד קודם או מאז. אני לא יודע מה היה. ישראל היא מדינה קטנה, ואם חיפשו משהו לא כשר במשחק ההוא ולא מצאו, אז כנראה שבאמת לא היתה מכירת משחק או תכנון מראש. אני לא יודע אם השחקנים נלחצו או לא, אני רק יודע שבדקות האחרונות הם התבטלו בפני בית"ר וזה לא היה תקין?."?
לא התערבת.
"מה יכולתי לעשות . השופט הוסיף זמן בלי סוף, והקהל של בית"ר עמד על הקווים והפעיל לחץ משלו. היתה תנועה חד סיטרית לכיוון השער שלנו, אבל לא חשבתי באותו רגע שיש משהו לא תקין. עשיתי חילופים טובים. מאיר מליקה נכנס ואלמוג חזן השווה?."?
בערב ישבה כל המדינה וראתה קטעים מהמשחק. איך הרגשת?
"לא ראיתי בטלוויזיה. לא רציתי לראות ?."?
מה זאת אומרת?
"גם לא ראיתי את הניצחון שלנו על זלצבורג בשידור חוזר. לקחו את המשחק ההוא למקום אחר בצורה קיצונית. אנשים לא היו מעורבים בקונספירציה, ובכל מקרה, זה לא מה שהרג את הקבוצה?."?
כולם בטוחים שכן.
"מה שפירק את בית שאן זו ההתנהלות אחר כך. נעשו הרבה טעויות מקצועיות?."?
גם אתה עזבת. הרחת את הקריסה?
"הייתי מוכן להישאר, אבל החליטו לקחת את אברהם אבוקרט?." ?
נשאר כתם?
"זה לא כתם. לשקר אין רגליים, ואם אתה עושה משהו לא ראוי, בסופו של דבר הוא מתגלה כי אנחנו מדינה קטנה. לא היה לי חלק בזה, ואם קרה משהו לא מוסרי, זה חלק מנורמות לא טובות בכדורגל, ולא רק בארץ אלא בכל העולם?."?
אוהד מתערב: "אתם שואלים את הבית-שאנים מה קרה, אבל תשאלו גם את יוסי אבוקסיס. הוא היום עוזר מאמן בהפועל ת"א, אבל הוא היה חלק מהמשחק הזה ושיחק בבית"ר. תשאלו אותו על מה הוא דיבר עם טייב ואחרים לאורך כל המשחק?."?
אלישע: "בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי יש לא מעט משחקים מוזרים, אבל נטפלו לבית שאן. הפועל ת"א היתה צריכה לעלות ליגה וניצחה ?0:6? את עמידר. היא כבשה כל הזמן גול אחד יותר ממכבי יבנה שנלחמה איתה על העלייה. יש גם משחק האליפות של כפ"ס מול שמשון במכתש, שנגמר בתיקו שהתאים לשתי הקבוצות?."?