קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
לכל המבקרים את גוטמן בשינוי המתוכנן באגף ימין זכרו את הביקורת בתחילת הדרבי בו הוצב דגלאס בעמדת המגן הימני לראשונה בחייו במקום עמרי. מהלך זה כמעט ונתן להפועל את האליפות (והגביע) לולא אנטבי משותק מפחד בקרית אליעזר וטופצ'ה עושה אולי את הטעות הגדולה (והיחידה) שלו בסוף משחק הגביע כשהפועל מובילה ובשיא כוחה.
העצמה/רענון שהביא עימו דגלאס בעמדה עשתה את שלה ויתכן שגם הפעם מחפש גוטמן את השינוי.
אני יודע שרבים מאיתנו מחפשים את השינוי במקום זהבי או גילי. להזכיר שזהבי כבר היה עך הספסל לפני כשבועיים וגם אז לא הצגנו כדורגל גדול. להחליף את גילי - לא נראה לי רציני . נראה לי שכאן עלינו לשנות גישה ולעמוד אחרי שחקן שללא ספק היה בין 3-4 הגורמים לדאבל כאשר 1 מהם כבר לא בקבוצה ואחר מושבת בינתיים.
אז קדימה לעודד ועמדו מאחורי החלטות גוטמן גם אם יכול להיות שהוא טועה. אף אחד מאיתנו לא מגיע לקרסוליו ולא עמד במצבים שעברו עליו העונה.
כולנו מסכימים שדרוש שינוי - אז שגוטמן יעשה את שלו ואנחנו את שלנו ונחזור להיות מה שהיינו בעונה שעברה. הקללות והנאצות מאוהדים שלנו כלפיי השחקנים בטח לא יעזרו. האם מישהו מאיתנו ישתף פעולה כאשר יקללו אותו .
השינוי כרגע לא צריך להיות בעמדה זו או אחרת. כל מי שרואה את הפועל במשחקים האחרונים, רואה קבוצה שלא זזה על המגרש. האמצע בהפועל לא קיים. אפילו הפועל ר"ג הצליחו להחזיק נגדנו בכדור. זה שזהבי וורמוט לא מתפקדים זה ברור. שחקנים בתקופות אישיות פחות טובות זה חלק מהעניין וצריכים לקבל את זה ולעבור את זה. שאני רואה את אביחי ידין ושי אבוטבול עומדים על קו האמצע, מקבלים פס ונותנים פס, בלי לזוז קדימה עם ההתקפה, אני לא מצליח להבין על מה גוטמן עובד עם הקבוצה הזו באימונים. ששחקן מקבל את הכדור ובמקום לתת פס לאמצע או להעביר לאגף הפנוי הוא הולך עם הראש בקיר ותוקע שחקן על הקו מול 2 שחקני יריב, זה אומר שהוא לא מבין את המשחק. ככה הפועל נראים. כמו קבוצה שלא מבינה את המשחק. כדורגל לא אינטליגנטי בעליל. זהבי, שחקן שלא היה מפסיק לרוץ 90 דקות, הולך ב-30 מטר של היריב בלי לעשות כלום.שהוא כבר מקבל את הכדור, כמו גם ורמוט, אין להם מה לעשות איתו, כי בהפועל לא עושים תנועה שתייצר מצבי מסירה, שלא לדבר על הקשרים האחוריים שתקועים להם אי שם על החצי.
אז פה ושם איזו התקפה יפה, מבקיעים איזה גול. חוץ מזה, יוק. אין משחק שוטף, הכל איטי סטטי ושבלוני, בלי מחויבות ובלי חשק. כמו שכתבתי כאן כבר כמה פעמים, קבוצה מתה.
לדעתי חייבים לחזור לזהבי מאחורה באמצע, מה שמכריח אותו לעשות את התנועה שלו כל הזמן וזה גם מוסיף עוד שחקן להתקפה (במקום אבוטבול או ידין). שיפתח מקדימה עם טועמה או אלרואי כהן וקנדה מצד ימין (השחקן היחיד שעוד נראה שרץ ומתאמץ בקבוצה הזו).