joshsoos כתב:
רוני, אני מניח שקראת מה שכתבתי, ובשתי ההודעות שלי לא ניקיתי את שאר המעורבים. רק שמבחינה מקצועית הוא ראש המערכת וזו אחריותו. אף אחד לא ביקש ממנו לעלות עם שחקנים בגלל פוליטיקה. אף אחד לא ביקש ממנו לעלות עם שי וידין משחק אחרי משחק, עם באדיר בן דיין ובונדר, לא להודות בטעויות ולעשות חילופים מאוחרים וגם הם לא במקום ( כשגם כאן פוליטיקה תשחק, ואסור כמובן להוציא שחקן כמו ורמוט חלילה ). אף אחד לא ביקש ממנו לצרוח על אותם שחקנים שנוח לו, ועל אחרים שצריכים לקבל לא פחות לא. שחקן לא טוב, שלא יהיה על המגרש. ראש של שחקן בחו"ל, תן לו בראש.
מה שצריך מבחינה מנטאלית, הוא שהמאמן ייתן לשחקנים שרוצים לעזוב בראש, וכך גם לעוזר שלו, וידאג לא להכניס את הנעשה בהנהלה לחדר ההלבשה. מה שצריך מבחינה מקצועית, הוא שהמאמן יעשה את המיטב, יעלה את המערך והשחקנים הנכונים, וינהל את המשחק טוב. שניהם עדיין אפשריים, הקבוצה המתה יכולה להפוך לחיה ויש לך עכשיו שני משחקים לעשות את הסוויץ' הזה, כדי להגיע בראש הנכון לקרית אליעזר ולעשות שם את המהפך האמיתי. וזה אפשרי. גם המערכת של מכבי חיפה רועדת בגלל השחקנים והמאמן, לא פחות מאצלנו , אנשים פשוט לא מודעים לזה כי זה נעשה בצורה אחרת מאצלנו ופחות פומבית.
באשר לאחריות הקהל, נו, מה אני אגיד לך...
לגבי העניין המקצועי נטו, אני לא אוסיף מילה, כי אני כמובן מסכים בהכל. לא רוצה לשים לזה את התווית "פוליטקאי" (למרות שיכול להיות שפה קבור הכלב, אבל אי אפשר לפסול את האפשרות שככה הוא חושב מקצועית), אבל מקצועית אתה צודק.
החל מהמשחק הראשון נגד חיפה (אשקלון בגביע), להוציא כמה דקות נגד סכנין בבלומפילד, אני רואה קבוצה מתה, ולא חשוב איזה הרכב משחק. נגד בית"ר שיחק ההרכב "האולטימטיבי", שידין היה מוצהב וקנדה בהרכב והם נראו בדיוק אותו דבר. לא זזו על המגרש. שיחקו את משחק הרוחב הנוראי שלהם בלי תנועה, בלי דמיון ובעיקר בלי רוח. אני חוזר ואומר, בדיוק כמו שכתבת בתגובה האחרונה, זו גם האחריות של גוטמן, אולי אפילו בעיקר, אבל אותם "פוליטיקות" עבדו במשך שנה וחצי, פחות או יותר. הטענה שלי, עם כל הדברים שגוטמן עושה מבחינה מקצועית שאני ואתה לא מסכימים איתם, הקבוצה הנוכחית שלהפועל לא נראתה כמו שהיא נראית בחודש האחרון.
לגבי הקהל, הכוונה לא היתה כמובן לקהל במגרש, אלא לאווירה שסובבת את הקבוצה. מאבדים נקודות בק"ש, סביר. בדרבי בכלל מותר. מפסידים בטדי, לא לצאת מפרופורציות. תיקו באשדוד, לקבוצה יש אופי כי חזרו מפיגור. והכל תחת מעטה הקיזוז הבא על כולנו לטובה וההנחה שהכל יהיה בסדר, כי אנחנו קבוצה טובה יותר.
אז הנה, אני מניח שההפסד אתמול הוא הפסד "אסור". אם זו הסטירה שהיינו צריכים לקבל, אז טוב שהיא באה עכשיו ולא בפלייאוף. אני טוען שהיא הגיעה 4 משחקים מאוחר מדי והמצב הנוכחי הוא בלתי הפיך. מקווה שאני טועה.