הפועל כתב:
למכבי חיפה יש 15 אלף מנויים לדעתי.
זה קצת ספקולטיבי כמובן. אבל בכל זאת אנסה לחזור על הרציונל שלי - לדעתי חיפה ומכבי בטוח ימכרו עוד כמה אלפי כרטיסים, וכנראה גם מנויים. הפועל לדעתי גם כן. ברגע שיודעים שיש משחקים בשבת בצהרים זה יהיה שיקול להרבה מאד אנשים. אפילו בתקופה רעה אם נשחק בבלומפילד בשבת ב3 יגיעו עוד כמה אלפי אנשים שלא היו מגיעים אחרת. כי זה פשוט אחלה בילוי לשבת בצהרים.
מכבי חיפה ומכבי ת"א מביאות "רק" 20-21 אלף צופים בממוצע, וזה עוד בעונה טובה. זה אומר 10 אלף מקומות ריקים לפחות שלא נמכרו. במשחקי חוץ גם כמובן יש פוטנציאל גדול.
באר שבע בעונה רעה ולא ממלאת את האצטדיון כל משחק. גם שם יש פוטנציאל.
וכמובן שלכולן יש פטנציאל להגדיל במשחקי חוץ. אני לא יודע אם ביתר משחקת בחוץ בשבת בצהרים, אבל אם כן, אז גם שם יש פוטנציאל גדול.
בקיצור מספיק שאחת מהקבוצות האלו משחקת בבית בשבת בצהריים ומגיעים עוד נניח 3000-4000 הורים עם ילדים, ושעוד משחק מתקיים במקביל של קבוצות קטנות ועוד 1000 צופים מגיעים וכבר הגענו לקרוב ל5000 איש.
אבל אתה לגמרי מתעלם ממה שאני כותב לך. יש עוד שיקולים. אם גופי השידור היו מסכימים לזה ומשלמים את הכסף שהם משלמים עכשיו, הכל היה טוב.
אז אתה אומר לי המנהלת צריכה לקבוע את זה, סבבה. את מי המנהלת מייצגת? את כל הקבוצות, לא רק את הגדולות. אז בהנחה שצרלטון לא יסכימו לשלם את מה שהם משלמים עכשיו הקבוצות הקטנות (שהן רב הליגה) ייפגעו.
ולעניין השני: לב״ש אין 3000- 4000 מקומות. זה הרב מנויים שם. גם למכבי וחיפה, העוד 3000-4000 שאתה מדבר עליהם, חלקם כבר כלולים במנויים, וגם הפועל אם יהיו 15 אלף, לא רואה איך בכזו קלות מביאים עוד 4000 למשחק צהריים נגד ק״ש (אני כן מסכים שיש את הפוטנציאל). זה אומר שבשביל העשרות מיליונים שאתה מדבר עליהם, ייקח כמה שנים ומי שיהנה מזה זה הקבוצות הגדולות.
יש בעיה בכדורגל שלנו. אני בגדול בעד כמה שיותר קבוצות. הבעיות העיקריות הן כמובן קהל והיעדר תקציבים. אין לי מושג אם זה בכלל פתיר. לגבי איכות השחקנים זה משהו שרק הזמן יגיד, לא נסיון של שנתיים.
אז אם היו 18 קבוצות ו 34 משחקים בעונה (ואולי גם סוף סוף ניפטר מהפלייאוף המטופש הזה) אז אפשר היה לעשות 6 משחקים בשלוש, שניים מאוחרים יותר ועוד אחד ביום ראשון (לא שני שכבר שכחנו מה היה).
אני שוב אומר, אם ל 14 קבוצות היה אינטרס כלכלי לעשות 5 משחקים בשלוש זה כבר היה קורה