תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 23:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 10:52 
שיימן הוא מגן מאד התקפי, וכל הזמן עלה למעלה בחיפה. כנראה מבקשים ממנו להשאר יותר מאחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משחק ההתפקה - משחק מעבר והצטרפות
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
גם לדעתי זה חלק מתוכנית המשחק שהמגנים לא מרבים לעלות ולפתוח על הקו. זה היה ככה עם מנדיונדו ובאדיר(או אסטבה, שהוא מאמן מנוסה מבאדיר) ממשיכים זאת.
ההבדלים לטובת באדיר הם בגמישות שלו ובחילופים הנכונים ובכלל הרכב בריא יותר. התבנית משחק היא מנדיונדו, כך נראה.
גם דומב לא שינה כלום אחרי רב"ש בסגנון.
לא יודע מה ואיפה משחקים ככה בכדורגל המודרני, בלי פתיחות של המגנים כמעט בכל התקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: משחק ההתפקה - משחק מעבר והצטרפות
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
אם יש מגן שיודע לעשות עקיפה בארץ זה שיימן, ולרוב הוא גם לא מבזבז את הכדורים שהוא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 12:02 
אני שומע את זה הרבה, כבר מהקיץ, ובינתיים אני לא רואה.
אני רואה בדיוק מה שראיתי בפעמים הבודדות שראיתי אותו בחיפה- שחקן טוב עם הכדור, יש לו רגל מדוייקת ויחסית למגן ישראלי ההרמות שלו אחלה, אבל בכל מה שקשור לתנועה ולפתיחה באגף שלו הוא לא עושה מספיק.
הגנתית האמת חשבתי שהוא קצת יותר יציב ממה שראיתי אצלנו.

זה לא שאני מאוכזב ממנו במיוחד או משהו, הוא מגן בסדר, אבל צריך להכיר בחסרונות שלו.

נערך לאחרונה על ידי NARKOTIKA בתאריך 30 ספטמבר 2015, 12:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 12:02 
Eros Ramazzotti כתב:
אם יש מגן שיודע לעשות עקיפה בארץ זה שיימן, ולרוב הוא גם לא מבזבז את הכדורים שהוא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
הגנתית הוא פרווה, בעיקר בגלל שהנתונים הפיזיים שלו סבירים ולא יותר.
מבחינת הבנת המשחק שלו כמגן הוא בשורה הראשונה של המגנים בארץ. הוא פותח על הקו בצורה נהדרת וגם יודע להגביה כשצריך ולתת פס אלכסוני לכיוון נקודת הפנדל כשצריך.
נכון שאתה לא רואה את זה, אבל זה לא ממש תלוי בו. זה לא שהוא מחליט מתי בא לו לרוץ והוא יודע שיקבל כדור טוב. קבוצה צריכה לדעת להגיע למצבים האלה. לבודד קשר ומגן באגף מול שני שחקני הגנה, כשהקשר חותך למרכז ועושה הטעייה של בעיטה/הרמה ומוסר למגן שעוקף אותו. לא שיימן אשם שאין לנו את זה כרגע, אלה דברים שלוקחים זמן ודורשים מאמן שיעבוד עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 12:23 
Yalla Hapoel כתב:
Eros Ramazzotti כתב:

אני לא מסכים אתכם, זה מוניטין שאני לא יודע איפה ומתי הוא נדבק אליו
ההרמות שלו בסדר ומהירות שלו היא לא משהו יוצא מהרגיל ואפילו טיפה פחות
הוא יודע להכניס כדור הרבה יותר טוב מרוב המגנים שדרכו בקבוצה לאחרונה אבל זה עדיין לא הופך אותו להתקפי
כשיש לך מגנים עם אופי התקפי והכושר הדרוש להשתתף גם בהתקפות אבל להספיק לחזור להגנה אולי כדאי לשחק עליהם
עם מה שיש לנו אולי כדאי למאמנים לשחק עם 5 קשרים , זה מערך שמצריך אימון קבוצתי ברמות הגבוהות ביותר, תפקוד מעולה כקבוצה- סגירות חיפויים וכו' אבל זה יכול לתת לנו המון אופציות בהתקפה
בכל מקרה זה לא מערך לקבוצה חדשה שלא מתואמת אז מה שנשאר זה לנסות לעבות את האמצע ומידי פעם להשתמש במגנים שלנו רק על מנת לגוון את ההתקפות ולבלבל את היריב, אני מאמין שרוב הגולים שיהיה לנו העונה יגיעו מהאמצע כי שם נמצא הכישרון ההתקפי שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 12:26 
מצד אחד, אני יודע שהסיכוי שזה יקרה קלוש ואני לא יודע אם יש קבוצה טובה שמשחקת בשיטה הזאת אבל מאחר והקו האחורי שלנו כבר טוב עם וינטרה וגוטליב, נראה לי שלעבות אותו עם אבו עביד יכול לשחרר את המאמן לתת למגנים שלו לעלות.
אומנם אנחנו מאבדים שחקן מתחת לחלוץ אבל אם גם ככה אחד הקיצוניים כל הזמן מושך לאמצע ואנחנו נשארים שם עם שחקן אחד (המגן), לפחות שהוא לא ידאג יותר מדי מזה שהוא מפקיר את ההגנה ויוכל לרוץ קדימה ולהיות אופציה למסירה.
מצד שני, אם הקו האחורי כזה טוב אז למה לגעת. אולי עדיף לשפר את העבודה בחלק הקדמי באותו מערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2015, 12:34 
מושקוביץ כתב:
מצד אחד, אני יודע שהסיכוי שזה יקרה קלוש ואני לא יודע אם יש קבוצה טובה שמשחקת בשיטה הזאת אבל מאחר והקו האחורי שלנו כבר טוב עם וינטרה וגוטליב, נראה לי שלעבות אותו עם אבו עביד יכול לשחרר את המאמן לתת למגנים שלו לעלות.
אומנם אנחנו מאבדים שחקן מתחת לחלוץ אבל אם גם ככה אחד הקיצוניים כל הזמן מושך לאמצע ואנחנו נשארים שם עם שחקן אחד (המגן), לפחות שהוא לא ידאג יותר מדי מזה שהוא מפקיר את ההגנה ויוכל לרוץ קדימה ולהיות אופציה למסירה.
מצד שני, אם הקו האחורי כזה טוב אז למה לגעת. אולי עדיף לשפר את העבודה בחלק הקדמי באותו מערך.

אני חושב שגם במעבר למערך כזה, אנחנו אולי מפסידים שחקן "התקפי" כמו רייכרט, אבל מרוויחים משחק הרבה יותר מרווח. משחק מרווח יותר, דרך האגפים, עונה על הצרכים של קבוצה בלי חלוץ שבנויה על חילופי מקומות בין שחקני ההתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 04:21 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
מושקוביץ כתב:

אני חושב שגם במעבר למערך כזה, אנחנו אולי מפסידים שחקן "התקפי" כמו רייכרט, אבל מרוויחים משחק הרבה יותר מרווח. משחק מרווח יותר, דרך האגפים, עונה על הצרכים של קבוצה בלי חלוץ שבנויה על חילופי מקומות בין שחקני ההתקפה.

דווקא במערך כזה נוכל לשחק עם רייכרט הפחות "אחראי" מלינגאנה ליד פינטלי, מכיוון שיש 3 בלמים מעולים מאחוריו.
הצטרפות השחקנים להתקפה נוראית גם ככה, כך שלא הייתי פוסל הרכב כזה מול מכבי/באר שבע: שטראוס, שיימן, גוטליב, וינטרה, אבו עביד, ורטה; פינטלי, רייכרט, בומבה, אנטל; ביטון/אלטמן/יחזקאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 09:43 
סמל אישי של המשתמש
זה נחמד אבל עד עכשיו נראה שאנחנו מאוד פגיעים בהתקפות מתפרצות כאשר ההגנה לא מאורגת כל-כך.
רק לחשוב על זה כאשר אנחנו אפילו עם שחקן אחד פחות מאחורה.

דבר נוסף, אתם אומרים כל הזמן שפינטלי טוב כשהוא עולה למעלה, המערך הזה ישאיר אותו אפילו יותר מאחורה כי הוא יצטרך לחפות על המגן שעולה כמעט כל הזמן.

אתה צריך לשחק עם מה שיש לך,
במציאות שלנו את הפתיחות על הקו אמור לעשות בעיקר שיימן בשמאל ושפינטלי יחפה עליו שם.
ובצד ימין יש לעבוד על הכח והמהירות של אנטל מול מגיני היריב ולנסות לבודד אותו על שטח גדול, ולכן דווקא נכון להכווין את עומס המשחק על צד שמאל,
כאשר אבו עביד רייכרט ואלטמן צריכים לדעת מתי לתת לו שטח ומתי לבוא קרוב כדי לא לתקוע אותו לבד עם כדור.

במצב הזה כאשר שיימן עולה אתה משחק בצורה דומה יותר ל 3 בלמים ובאמת עם 3 בלמים, אבל לא מבטל לגמרה את המשחק על צד ימין.
נכון זה לא סמטרי אבל מי אמר שהכדורגל חייב להיות סמטרי? הוא צריך להיות יעיל, וזה דווקא נראה לי השיטה שתתאים יותר לאנטל ה"דב" לכאורה,
כי הוא לא אמור להיות אקטיבי בכל רגע אלא לדעת לנצל את השטח וההזדמנויות שהגנת היריב תתן לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
שלושה בלמים זה מערך שמתאים בעיקר לקבוצה שיש לה 2 חלוצים טובים ואין לה שחקני קישור התקפי מי יודע מה.
אצלנו זה בדיוק הפוך - אין לנו חלוצים וכל הכשרון בקבוצה מרוכז בקישור ההתקפי.
רעיון גרוע מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 10:49 
Eros Ramazzotti כתב:
שלושה בלמים זה מערך שמתאים בעיקר לקבוצה שיש לה 2 חלוצים טובים ואין לה שחקני קישור התקפי מי יודע מה.
רעיון גרוע מאוד.

יש כשרון בחלק ההתקפי אבל כרגע לקבוצה אין כל כך מושג מה לעשות איתו. קבלת ההחלטות היא זוועתית למעט החצי השני מול בני יהודה. המאמן חייב לשבת איתם עם הוידאו ולהראות את כל הטעויות שהם עושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 12:03 
Eros Ramazzotti כתב:
רעיון גרוע מאוד.

+ לקבוצה עם בלמים חלשים.
לדוגמא, הולנד במונדיאל. עד המונדיאל די כשלה וכשואן חאל התיאש מהבלמים וסמך שואן פרסי ורובן יתנו תפוקה בטוחה.
אצלנו גם הבלמים לא חלשים.

לכן, לכאורה אצלנו פחות מתאים.
אפשר בצוק העתים לנסות ולהפוך את אנטל ובומבה לחלוצים מהסוג של רובן וואן פרסי. רק שהם אמורים להיות גם סקוררים מובהקים ולשחק כמו 3 חלוצים. ושניהם יחסרו בקישור.
כאמור, לא פיתרון שלם אבל שווה ניסוי בעיקר כשינוי תפקודי מפתיע תוך כדי משחק. כי לא יהיה נזק כזה גדול מהאין ביטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 12:59 
כן, ליובנטוס היו בלמים מאד חלשים כשהיא שיחקה ככה עם קונטה. כולה 3 הבלמים של נבחרת איטליה.

נ.ב
3 בלמים לא מחייב שני חלוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 13:23 
19 כתב:
כן, ליובנטוס היו בלמים מאד חלשים כשהיא שיחקה ככה עם קונטה. כולה 3 הבלמים של נבחרת איטליה.

נ.ב
3 בלמים לא מחייב שני חלוצים.

+ בלמים חלשים זה בדיוק ההפך ממה שרוצים במערך הזה, כי אתה מכניס עוד בלם להרכב. להכניס עוד שחקן חלש זה לא טוב בשום מקרה, לא משנה באיזה מערך אותה עולה.

מעבר לזה, כמעט תמיד זה מחייב שלפחות בלם אחד, ועדיף 2, אלו בלמים עם יכולות להניע כדור, אחרת המשחק שלך ייראה כמו כדורגל אנגלי בפן הכי מכוער שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 14:09 
המערך הזה דורש תיאום קבוצתי ברמות הגבוהות ביותר , קבוצה מתורגל היטב
זה אולי אחד הדברים שהכי לא כדאי להפועל של העונה לנסות
הפועל צריכה לשחק 4-4-2 אבל שחלוץ אחד הוא מתחת לחלות השני , אפשר לקרוא לזה 4-5-1 או איך שתרצו
נתיב ההתקפה של הפועל צריך ברובו להגיע מהאמצע כי שם אנחנו טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 16:55 
אבל זה בדיוק הקטע, אנחנו כלום בצדדים כי יש תמיד מגן אחד שלא עובר את החצי, לפעמים שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
אולי תפסיקו לקשקש?
אף אחד בארץ לא ישחק עם 5 מאחורה.
לא קרה, לא קורה ולא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 17:05 
הפועל שיחקה ככה, סוזה שיחק ככה לא מעט, מכבי פתח תקווה משחקים ככה עכשיו.

בלי קשר שזה לא מתאים בשיט לסגל של הפועל כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
הפועל שיחקה ככה מלפני 15 שנה, אני לא זוכר את סוזה משחק ככה, הסיבה שזה לא יעבוד זה בגלל התקשורת והקהל, אז פ"ת לא רלוונטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 17:40 
סמל אישי של המשתמש
את אף אחד זה לא משגע שכתוב ההתפקה ולא התקפה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 17:43 
סמל אישי של המשתמש
אל באנדי כתב:

זה מעצבן מאוד אבל אז אני נכנס וקורא את השטויות שרושמים בנושא הזה ולא בא לי שיתקנו את הכותרת בא לי שימחקו את כולו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 17:52 
סמל אישי של המשתמש
אל באנדי כתב:

לא, כי זה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: משחק ההתפקה - משחק מעבר והצטרפות
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 18:22 
KingAlpaca כתב:
אל באנדי כתב:

לא, כי זה נכון.

יש לנו יותר התקפה מאשר בשנתיים האחרונות. ובפוטנציאל מרגיש שיש יותר ורק חסר חלוץ אמיתי ומאמן שיחבר את כולם

"תדע לך עמית, בלילה - הכדור עף מהר יותר"
- דני נוימן, ערוץ 1, 09.11.2009

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 19:05 
סמל אישי של המשתמש
לא.
ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2015, 20:24 
סמל אישי של המשתמש
אבו עביד לא מגן, עופר ורטה חייב לשחק!!
יעזור מאוד לאנטל באגף.
אני אשמח לראות את באדיר מנסה מערך של 5 2 2 1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2015, 04:16 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
זה נחמד אבל עד עכשיו נראה שאנחנו מאוד פגיעים בהתקפות מתפרצות כאשר ההגנה לא מאורגת כל-כך.
רק לחשוב על זה כאשר אנחנו אפילו עם שחקן אחד פחות מאחורה.

דבר נוסף, אתם אומרים כל הזמן שפינטלי טוב כשהוא עולה למעלה, המערך הזה ישאיר אותו אפילו יותר מאחורה כי הוא יצטרך לחפות על המגן שעולה כמעט כל הזמן.

אתה צריך לשחק עם מה שיש לך,
במציאות שלנו את הפתיחות על הקו אמור לעשות בעיקר שיימן בשמאל ושפינטלי יחפה עליו שם.
ובצד ימין יש לעבוד על הכח והמהירות של אנטל מול מגיני היריב ולנסות לבודד אותו על שטח גדול, ולכן דווקא נכון להכווין את עומס המשחק על צד שמאל,
כאשר אבו עביד רייכרט ואלטמן צריכים לדעת מתי לתת לו שטח ומתי לבוא קרוב כדי לא לתקוע אותו לבד עם כדור.

במצב הזה כאשר שיימן עולה אתה משחק בצורה דומה יותר ל 3 בלמים ובאמת עם 3 בלמים, אבל לא מבטל לגמרה את המשחק על צד ימין.
נכון זה לא סמטרי אבל מי אמר שהכדורגל חייב להיות סמטרי? הוא צריך להיות יעיל, וזה דווקא נראה לי השיטה שתתאים יותר לאנטל ה"דב" לכאורה,
כי הוא לא אמור להיות אקטיבי בכל רגע אלא לדעת לנצל את השטח וההזדמנויות שהגנת היריב תתן לו.

למה פינטלי יצטרך להיות יותר למטה? יהיו מאחוריו 3 בלמים טובים. ככה ורטה ושיימן יוכלו לעלות יותר למעלה, פינטלי ורייכרט יצטרכו להתעסק קצת פחות בהגנה ואנטל ובומבה יוכלו יותר לחתוך למרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: