תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 01:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מאמן וסגנון משחק
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2015, 18:31 
סמל אישי של המשתמש
מישהו שלא צם מוכן להגיד לי איזה מערך אהוב על בין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2015, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
dino כתב:
למה אתה לא רוצה שמישהו שצם יענה?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2015, 19:27 
1. מאמן זה תפקיד חשוב מאוד, אבל יש בתפקיד הזה הרבה יותר עניין של סיטואציה מאשר שחקן. לפעמים להיות "האיש הנכון במקום הנכון" זה יותר משמעותי מאשר להיות מאמן "טוב" ש-"מבין בכדורגל". גם מאמנים שנחשבים פה בפורום לפרסונה נון גרטה (קלינגר, יוסי מזרחי, אלישע לוי) לקחו אליפויות והגיעו להישגים מרשימים, ולעומת זאת מאמנים שמהווים פה חלום רטוב של אנשים (גוטמן, רוני לוי, רב"ש) נכשלו בגדול בלא מעט מקומות. צריך גם לזכור שהרבה פעמים מאמן נופל בגלל כל מיני דברים שלא קשורים לכדורגל כמו יחסי אנוש, אגו וכו', כשאתה מכניס לסיפור מאמן זר אפשר גם להוסיף ליקויים בתקשורת וחוסר היכרות עם השחקנים והמערכת. בקיצור, תפקיד המאמן זה הרבה מעבר לכדורגל נטו וצריך לחשוב על כל האספקטים.
2. לא לכל מאמן זר יש בהכרח ערך מוסף על מאמן ישראלי, לא כל ישראלי הוא "ליצן" וכל מאמן זר הוא "רציני". אני לא חושב שהסיכוי של מאמן זר סטייל מיסטר בין להצליח פה הוא גבוה באופן משמעותי מאלישע לוי נניח, אם ננתק את ענייני השרוכים והשטויות. ההולנדי ספציפית זה לא הבן אדם הכי רציני ויסודי בעולם ממה שקראתי עליו, ואני בכלל לא בטוח שמדובר באיזה איש כדורגל יוצא דופן שיביא לפה בשורות גדולות. אלו דברים שצריך לבדוק לעומק ולהתרשם באופן אישי.
3. בשביל מאמן זר, להצליח במדינה שלו (ובמקרה של ההולנדי גם במדינה שכנה עם אותה שפה סטייל בלגיה) לעומת להצליח במדינת ישראל במזרח התיכון זה סיפור אחר. זה עולם כדורגל חדש לגמרי שהוא לא מכיר, זו שפה חדשה ותרבות חדשה שהוא לא מכיר, והוא מגיע לסיטואציה שהוא צריך להכנס לעניינים מאוד מהר ולנהל את כל העסק תוך כדי תנועה. ברור שזה לא איזה משהו בלתי אפשרי ושדברים כאלה נעשים כל הזמן בעולם, אבל צריך להבין שזה חיסרון שצריך אופי וכישורים מסוימים (חריצות ועבודה קשה, כישורי הסתגלות, שפה ותקשורת) יחד עם לא מעט זמן כדי לכפר עליו. רגקאמפף המאמן הרומני שהיה מועמד אלינו, שנחשב לעילוי ברומניה, היה כישלון גדול בערב הסעודית מכל מיני סיבות שלא בהכרח קשורות לכדורגל נטו, אחרי שזרקו עליו שם מיליוני דולרים (ושילמו לו איזה 2 מיליון דולר בנוסף רק כדי להפטר ממנו).

שורה תחתונה, זה מאוד חשוב לבחור את המאמן הנכון להפועל כרגע ואף אחד לא אומר אחרת. הגישה שלי לשאלה מי זה המאמן הנכון והמתאים שונה קצת מאנשים אחרים פה, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
1. מאמן זה תפקיד חשוב מאוד, אבל יש בתפקיד הזה הרבה יותר עניין של סיטואציה מאשר שחקן. לפעמים להיות "האיש הנכון במקום הנכון" זה יותר משמעותי מאשר להיות מאמן "טוב" ש-"מבין בכדורגל". גם מאמנים שנחשבים פה בפורום לפרסונה נון גרטה (קלינגר, יוסי מזרחי, אלישע לוי) לקחו אליפויות והגיעו להישגים מרשימים, ולעומת זאת מאמנים שמהווים פה חלום רטוב של אנשים (גוטמן, רוני לוי, רב"ש) נכשלו בגדול בלא מעט מקומות. צריך גם לזכור שהרבה פעמים מאמן נופל בגלל כל מיני דברים שלא קשורים לכדורגל כמו יחסי אנוש, אגו וכו', כשאתה מכניס לסיפור מאמן זר אפשר גם להוסיף ליקויים בתקשורת וחוסר היכרות עם השחקנים והמערכת. בקיצור, תפקיד המאמן זה הרבה מעבר לכדורגל נטו וצריך לחשוב על כל האספקטים.
2. לא לכל מאמן זר יש בהכרח ערך מוסף על מאמן ישראלי, לא כל ישראלי הוא "ליצן" וכל מאמן זר הוא "רציני". אני לא חושב שהסיכוי של מאמן זר סטייל מיסטר בין להצליח פה הוא גבוה באופן משמעותי מאלישע לוי נניח, אם ננתק את ענייני השרוכים והשטויות. ההולנדי ספציפית זה לא הבן אדם הכי רציני ויסודי בעולם ממה שקראתי עליו, ואני בכלל לא בטוח שמדובר באיזה איש כדורגל יוצא דופן שיביא לפה בשורות גדולות. אלו דברים שצריך לבדוק לעומק ולהתרשם באופן אישי.
3. בשביל מאמן זר, להצליח במדינה שלו (ובמקרה של ההולנדי גם במדינה שכנה עם אותה שפה סטייל בלגיה) לעומת להצליח במדינת ישראל במזרח התיכון זה סיפור אחר. זה עולם כדורגל חדש לגמרי שהוא לא מכיר, זו שפה חדשה ותרבות חדשה שהוא לא מכיר, והוא מגיע לסיטואציה שהוא צריך להכנס לעניינים מאוד מהר ולנהל את כל העסק תוך כדי תנועה. ברור שזה לא איזה משהו בלתי אפשרי ושדברים כאלה נעשים כל הזמן בעולם, אבל צריך להבין שזה חיסרון שצריך אופי וכישורים מסוימים (חריצות ועבודה קשה, כישורי הסתגלות, שפה ותקשורת) יחד עם לא מעט זמן כדי לכפר עליו. רגקאמפף המאמן הרומני שהיה מועמד אלינו, שנחשב לעילוי ברומניה, היה כישלון גדול בערב הסעודית מכל מיני סיבות שלא בהכרח קשורות לכדורגל נטו, אחרי שזרקו עליו שם מיליוני דולרים (ושילמו לו איזה 2 מיליון דולר בנוסף רק כדי להפטר ממנו).

שורה תחתונה, זה מאוד חשוב לבחור את המאמן הנכון להפועל כרגע ואף אחד לא אומר אחרת. הגישה שלי לשאלה מי זה המאמן הנכון והמתאים שונה קצת מאנשים אחרים פה, זה הכל.

יכול יותר לפרט לגבי מה שקראת על מיסטר בין?
לגבי אלישע לוי, אם ישראלי אז כמובן שהוא העדיף ביותר ממה שיש כיום בשוק הישראלי. אם להתייחס לזה מקצועית ולא לסיפורי השרוכים השוליים לגביו לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מאמן וסגנון משחק
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 16:45 
dino כתב:

לפי טרנספר מרקט:
4-4-2 double 6

http://www.transfermarkt.com/mario-been ... ainer/2285

"תדע לך עמית, בלילה - הכדור עף מהר יותר"
- דני נוימן, ערוץ 1, 09.11.2009

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 16:55 
מה זה double six 4-4-2 ?
לפי אתר The Scratching Shed
[url="link"]http://www.thescratchingshed.com/2014/09/what-will-milanic-do/[/url]

ציטוט:

Put quite basically it is a 4-4-2 formation but with two holding central midfield players and two others employed as either standard left/right midfield players or pushed up in a more attacking midfield role.

The ‘4-4-2 double six’ seems ideally placed to offer the centre backs both an additional layer of protection and also it allows teams to defend against the gaps that appear behind a traditional midfield and in front of the defensive four.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 17:02 
במערך כזה, ליד ביטון יכולים לשחק שגיב, אלטמן או אנטל ויש רק שני קשרים אחוריים, כלומר כרגע רייכרט נשאר על הספסל. לא מומחה, אבל אולי המחסור בקשר אחורי עם גישה יותר דפנסיבית יורגש עוד יותר בשיטה הזו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מאמן וסגנון משחק
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 19:38 
סמל אישי של המשתמש
בקיצור מערך קשטני טיפוסי, בטח של העונה האחרונה המלאה שלו בהפועל עם ואליד והקושר באמצע, גילי ודגו בצדדים ושניים מקדימה (ברדה/יבוריאן/זיטו/פרץ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 20:39 
מה שנכתב זה לא 4-4-2 קלאסי בו יש באופן מובהק וקבוע שני קיצונים ובעמדות הידועות של קיצונים.
לפי מה שכתוב וגם משורטט, שני הקשרים ההתקפים -
1 מערך גמיש אופנסיבי או דפנסיבי. שני הקשרים ההתקפים יכולים לשחק קדימה יותר בערך כמו קיצונים. או, יותר לכיוון מרכז המגרש. כנראה לפי היריב או לפי ההתפתחויות.
2 לא ברור עד כמה משחקים על הקו. רלבנטי רק לגבי המערך האופנסיבי ומניח שבו משחקים די קרוב לקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 20:53 
זהו החלטתם שביין המאמן שאתם מתחילים
למתח מערכים שלו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 21:03 
לירון האדום כתב:
למתח מערכים שלו ?

מחר ינתחו כבר מישהו אחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
למתח מערכים שלו ?

אל תגזים, הם לא מנתחים מערכים, הם מנתחים ציור שמישהו מצא באיזה אתה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מאמן וסגנון משחק
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 21:28 
סמל אישי של המשתמש
התחלנו לנתח את התעלות בבית של אדום נחמד, קטן עלינו מערכים מצוירים.
אני בכלל חושב שעדיף לחכות עוד שניים-שלושה מחזורים ואז בפגרת הנבחרת הבאה לקבל החלטה לכאן או לכאן. אולי בטעות קפריסין ינצחו כאן ואז יהיה עוד שם רלבנטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2015, 22:56 
יאללה קפריסין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2015, 12:49 
Fez כתב:
שחר כתב:
אדום ותיק כתב:
מי שצריך תזכורת מה מאמן רציני יכול לעשות עם סגל בינוני ומטה (פעם הרבה פחות כישרון ויכולות מהסגל שלנו) שיזכר ברוני לוי של שנה שעברה. הוא קיבל את נתניה במצב של יורדת בטוחה. ועם אותו סגל שחקנים, הם נשארו בליגה ועוד הרבה לפני שהעונה הסתיימה.
פתאום ראו קבוצה מאומנת, כלומר עבודה של מאמן שמציב שחקנים במערך בשדה מתרגל עם כל אחד מה הוא צריך לעשות.
זה הביא אותו חזרה למכבי חיפה.
המשחק אתמול, שהיה כנראה הראשון ששחקנים עשו מה שהוא דורש ולא מה שבראש שלהם , מראה עד כמה נושא העמידה במגרש ותרגולות בסיס חשובות. אם השחקנים היפנימו שהם חייבים לשעבד את האגו שלהם לטובת השיטה שלו, חיפה תרוץ ותגיע מהר מאד להתמודד על התואר תוך מיצוי הפוטנציאל.
היכן היה מנדיונדו בחודשיים - שלש של ההכנות ? לא יודע.
לי ברור שחייבים להביא מאמן סמכותי, עם רקורד עם גיבוי ומשמעת, לא רכיכה מוכת אינטרסים, יצליחו למצות מהסגל הזה את הפוטנציאל שיש בו . אז גם נתחיל לראות כדורגל הרבה יותר טוב מהפועל. מאמן כזה עולה כנראה כסף אבל שווה הרבה כסף. ויש מספיק אנשים עם כיסים עמוקים שיכולים לסייע לכבירי בנושא הזה.

גמר חתימה טובה ושנה טובה לכל בית הפועל תא.

לא יודע..לפעמים זה סתם מומנטום. גם לאריק בנאדו היתה חצי עונה מטורפת בחיפה ואחר כך הוא לא ממש הצליח.
למה עד אתמול השחקנים של חיפה עשו מה שבא להם ואתמול מה שהוא דורש מהם?
היכן היה רוני לוי בחודשיים שלוש של הכנות? התוצאות והכדורגל שלו היו גרועים יותר מזה של מנדינדו למרות שהיה לו סגל איכותי ויקר הרבה יותר.
אני ממש לא חושב שבאדיר צריך לאמן אותנו, משרת מאמן זו מקצוע ולא חלטורה. אבל כדאי גם להיות ריאלים עם הציפיות ולא לבנות יותר מידי על מאמן, בטח מאמן זר שעד שהוא יתחיל להתאקלם ולהבין בכלל מה הולך פה, הוא כבר יחטוף קללות מהקהל וביקורת מהתקשורת.

הפעם מסכים עם כל מילה.
אנשים מייחסים יכולות מאגיות למאמנים ובונים ציפיות לא ריאליות ממאמן זר שמגיע בשלב כזה ולתוך סיטואציה כזאת.

עמיתי שחר FES
גם אם הדוגמה שנתתי עם רוני לוי לא bראית לכם, ואפשר לפרש את הצלחתו בעונה שעברה, ואי הצלחתו העונה, לכל מיני גורמים אחרים, אני בטוח שאתם מסכימים שמאמן טוב מנוסה וסמכותי, חשוב היום להפועל יותר משחקן X או Y.
אני אוהד פאנט אבל ריאלי. לא ציפיתי לאליפות אבל אני חושב שהיעד של פליאוף עליון והשתבצות במפעל אירופי הוא בר ביצוע בסגל הקיים, כן למרות שחלוץ המטרה הוא ביטון!
עמידה נכונה ותירגולת טקטית מחייבת עבודה רציפה של הרבה שעות כל יום עם הרצאות וידאו , שיחות ותרגולי חצאי מערכים או רבעי מערכים (רק רביעיית הגנה או התקפה ושרים) וכו.
לא הייתי באימונים אבל אני הייתי מאד שמח לקרות כותר כמו " שחקני הפועל התלוננו שהם נדרשים לבוא לאימונים פעמיים ביום לשעות ארוכות , לישון ולאכול במועדון (או בסמוך) במקום מה שהתרגלו בעבר" זאת היתה בשבילי אינדיקציה של מאמן ששובר סטיגמות, שמבין שצוות חדש מחייב "אימון הקמה" .
אני איש חיל אויר, אבל יצא לי לדבר קצת על אימן צמ"פ בשיריון או עם חברים מחיר שעברו אימוני צוות אינטנסיביים. לשמוע מהם על חזרות אין סופיות ומפרכות של אותו תרגיל, עד שמכירים על תנועה ומהלך בע"פ גם אחרי יומיים ללא שינה. כדי להכשיר חייל לנקודת התחלה מסויימת ומשם רק להשתפר. לא קונה את הבולשיט של "לוקח זמן רב לבנות כושר גופני". לוקח זמן רב לשבור את האופי החפיפנירקי של שחקנינו והנטייה לזיופים.
קju את בן שמעון כדוגמה, כשלון גדול אצלנו כי בסופו של דבר גם בחר כל מיני שחקנים פחות מתאימים וגם לא הצליח לשבור את האגו. אותו בן שמעון הצליח בקרית שמונה ובמכבי פת פשוט כי היו שם שחקנים שהבינו שהם חייבים לשמוע ולציית לו כדי להצליח. ואכן בליגה החלשה שלנו הצליחו מול קבוצות עדיפות.
תhזכרו באליפות שהוא לקח מול הפועל של קשטן. טעננו שוהא בונקריסט, אבל מרגע שעלה ליתרון המשחק היה שלו . וגם עם כל הבונקריות שלו הוא ניצח הרבה משחקים.
אני מאמין שרק בעבודה קשה ללא אינטרסנטיים שנושפים לו בעורף (תכניס את X או את Y, וכו) יש סיכוי יותר מסביר לבנות מאסופת השחקנים שיש היום קבוצה לא רעה. יש מגינים טובים בימין ובשמאל, (ורטה ושיינמן) שיודעים גם איך לתקוף ואיך להגן, יש בלמים טובים מאד (אבו עביד באנקר) יש שחקני התקפה (אנטמן, בומבה, ספורי, אנטל ) טובים מאד, יש קישור טוב אז אין שום סיבה שנעשה תוצאות פחות טובות מקרית שמונה, רעננה , ב"ש וכו" . ההבדל הוא ברמת האימון בנכונות של השחקנים להקשיב להפנים ובעיקר לציית. אם ויין רוני מקבל הנחייה לשחק כקשר מרכזי הוא עושה את זה הכי טוב למרות שהוא לא אוהב את התפקיד הזה.
אני פונה לכבירי שלא יתפשר ויביא מאמן מחול טוב, לא מהרכיכות המקומיות!
אני מקווה שכל מיני גבירים, יוכלו לסייע לאמיר לפחות בשנה הראשונה במשכורת של איש מקצוע כזה שיכולה להיות מבוססת על בונוס גדול מאד על השתבצות במפעל אירופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: