סגור לי ת'פינהעו"ד עמית פינס: "אין שום סיבה להעניש את הפועל תל אביב בחומרה. זה מעשה של אוהד בודד"
אלרואי ידעי? קפץ לו הפיוז. האחראים? לא אנחנו. פיצוץ המשחק? באשמת מכבי. היועץ המשפטי של האדומים מוסר את גרסתו לאירועי הדרבי
עירד צפריר עמית פינס, שלום. מדבר עירד מעיתון "הארץ". מה שלומך?
בסדר, אני בחו"ל כרגע. זה דחוף? באיזה עניין?
כיועץ המשפטי של הפועל תל אביב, רוצה לשמוע את התייחסותך לענייני הדרבי.
אה, אני לא יכול להתייחס לזה מפה.
מתי אתה חוזר?
מחר בלילה.
זמן לא טוב כל כך להיעדר בנסיבות שנוצרו.
מה לעשות, אבל לא יהיה דיון עד שבוע הבא ככה שנסתדר.
ראיתי את מסיבת העיתונאים של הפועל והיא היתה מבולבלת – איל ברקוביץ' והדובר רותם גרוסמן לא ממש הציגו גירסה אחידה.
שמעתי שמועות, לא שמעתי את מה שהם אמרו. מה שאני יכול להגיד לך זה שאין שום סיבה להעניש את הפועל ת"א בחומרה. המעשה הוא מעשה של אוהד בודד, שהיה לו קצר חשמלי במוח או משהו. זו לא היתה איזו אלימות מאורגנת, מתוזמנת, מכוונת, עממית, אחידה.
שמעתי תאוריות שמדובר בפעולה שתוכננה מראש.
עזוב, ישבתי שלשום (שני) בשער 5 לפני שטסתי לחו"ל. זה לא היה מתוכנן, בחור שנשרף לו הפיוז לשנייה.
מה צריך להיות גורל המשחק?
אחרי האירוע של ערן זהבי – ולא משנה אם כן צדק בכרטיס האדום או לא צדק, ואם צדקו או לא צדקו מכבי במחאה שלהם – המשחק חודש. הוא חודש והופסק בעקבות פריצת האוהדים של מכבי למשחק. אני חושב שיש לך זה רק תוצאה אחת – ניצחון טכני להפועל. זה החוק, אני בטוח שינסו לכופף פה את החוק היבש ולהפריד בין האירועים, אבל הכל חלק מאירוע אחד.
ברקוביץ' דווקא אמר שצריך לערוך משחק חוזר ללא קהל.
בגלל זה אני עורך דין ואיל ברקוביץ' מנג'ר. אני לא קובע לו את ההרכב.
אז אולי הוא לא צריך לקבוע שהוא מדבר בנושאים האלה.
לא, תראה זה לא נכון מה שאתה אומר. יש חוק ויש הגינות. לא זוכר איפה זה היה, שקבוצה ניצחה בגלל איזה עניין טכני ובא המנג'ר שלה ואמר "זה לא ספורטיבי, נעשה משחק חוזר". אבל אם אתה מדבר איתי מה אומרות התקנות אז זה בהחלט ניצחון טכני.
גם מכבי רשאית לדרוש ניצחון טכני.
למה?
אוהד הפועל פרץ לדשא והתעמת פיזית עם שחקן שלהם. או כמו שהם אומרים: ערן זהבי הוא הקורבן, כל היתר שולי.
לא, הם יכולים לטעון שלא היה מגיע לו כרטיס אדום, הם לא יכולים לטעון להפסד טכני כי הם המשיכו לשחק.
כלומר, אם הם היו יורדים מהמגרש ישר אחרי היה להם קייס יותר חזק.
לא, אבל אם השופט היה מפסיק את המשחק היה להם קייס.
אשאל את זה ככה: זהבי היה צריך להיות מורחק לדעתך?
תראה, זו לא שאלה משפטית, זו שאלה של חוקה, שיקול דעת של שופט. אני לא יודע להגיד לך. תכלס, לפי חוק ההגיון לא, אבל אני לא יודע מה כתוב בתקנון. נראה לי שבן אדם שמתקיפים אותו אז הוא לא צריך לשלם את העונש על זה.
אמרת שהפועל לא צריכה להיענש בחומרה, אבל גם אם זה בחור שנשרף לו הפיוז כמו שאמרת, ושנינו יודעים שהפיוז שלו היה מקוצר מאוד עוד הרבה לפני הדרבי, יש לכם אחריות שילוחית על מה שעשה.
כן, אבל זה אחריות משפטית. תקשיב, אם הקהל שלך כאיש אחד מתפרע וזורק וכולם יחד ואתה מעודד את זה ויש מעורבות של המועדון, יש בזה אשמה. אל תשתמש בזה כדוגמה כי זה לא אותו דבר, אבל בזמנו ברצח רבין – נכון שיגאל עמיר יצא מהמחנה הלאומי-דתי, אבל יכולת להטיל עליהם עונש קולקטיבי-שילוחי בגלל המעשים שלו? יש דברים שבן אדם עושה באופן אינדבדואלי קיצוני ואתה לא יכול להטיל על מישהו אחר אחריות לזה, זה פשוט לא הגיוני. אותו כלל חל אגב גם על מכבי ת"א, גם הם לא יכולים לצפות מתי למישהו ביציע יתפוצץ הפיוז.
היתה גם השכלת חפצים על זהבי בזמן שהוא ירד מהמגרש, זה כבר יותר מאדם אחד.
בסדר, על השלכת חפצים תעניש אותי, זה ברור.
ברקוביץ' אמר ששני המועדונים צריכים להיענש בחומרה.
כבר הסברתי לך את ההבדל ביני לבין ברקוביץ', עיניים משפטיות מול עיניים של מנג'ר.
כן, גם לשמוע את ברקוביץ' ואלי טביב מזדעזעים מהאלימות בכדורגל הישראלי זה בערך כמו לשמוע פוליטיקאים ישראלים מזדעזעים משחיתות וקשרי הון-שלטון.
עזוב, אלי טביב עזוב, אני לא רוצה בכלל להתנצח אתו. היה ברור שהוא יקפוץ על העגלה.
אתה יודע שיש אפשרות די ריאלית של הפחתת נקודות במקרה הזה.
אז מה אני אעשה? אשתדל שזה לא יקרה.
אמרת שהיית בשער 5, אני מניח שבצד של שער 4, שממנו גם נכנס אלרואי ידעי (פואד) למגרש. לא ראית את זה קורה?
ראיתי את זה, בטח.
לא יכול לעצור את זה?
לעצור בטח לא, ראיתי אותו כבר במגרש. אתה לא מסתכל על הקהל, אתה מסתכל על המגרש. אם הייתי יכול לעצור, תאמין לי שהייתי המאושר באדם.
פואד עצמו מוכר לכם היטב, הוא אוהד ידוע ומוכר. האם אתם מתכוונים להפעיל איזשהן סנקציות נגדו בעקבות אי אלו נזקים שייגרמו למועדון?
בוודאי. לא צריך לדאוג בקשר לתביעה פלילית, אני מניח שהמשטרה תדאג לזה. אבל אם ייגרמו לנו נזקים תוגש תביעה אזרחית נגדו, ברור.
אתה חושב שהאולטראס יקבלו את זה בהבנה? אני לא חושב שזה יעבור בשקט.
יש מועדון שמתנהל על פי כללים מסוימים. זו לא החלטה שלי גם, אבל אני חושב שאם אוהד גורם כזה נזק במעשה בלתי אחראי צריך לתבוע אותו. אם זה יעבור אצל האולטרס או לא, זה כבר שיקול אחר והוא לא שלי.
המועדון גם ככה בנוי שוב על תקציב גירעוני, ואני מניח שהעונש יגדיל אותו. בינואר שוב נשמע על מכירה אפשרית של גילי ורמוט ושחקנים אחרים?
פה גלשת, אני יכול לתת לך תשובה על זה. א', אני לא יכול לדעת מה יהיה העונש; ב', אני לא יודע מה הגירעון; ג', אני לא החשב של הקבוצה אלא עורך הדין שלה; ד', אני לא בהנהלה. אבל אני יכול לומר לך שאני חבר בקבוצת הפייסבוק "גילי לא יזוז מהפועל".
אוקיי, תודה. מתי להערכתך ייערך הדיון?
לדעתי ביום חמישי או בשישי או ביום ראשון. הבנתי שמורן מאירי נוסע ביום ראשון לחו"ל, אני עכשיו בחו"ל, נצטרך למצוא את הזמן המתאים לכולם