kobster כתב:
שחר כתב:
מי שהוביל עליית מחירים של מנויים כדי לממן רכישת שחקן , בטח לא יכול להתיימר ככזה ש"יכניס אותנו לדרך שפוייה".. הטירוף? הוא בטח לא יפסיק. אתה שוכח מה קורה פה בכל חלון ההעברות כשמריחים שחרור של שחקן, או שחקן חם שבא לנו ומכבי לוטשים אליו עיניים.
רמון או עמותה \ גוף אוהדים כלשהו ? רמון בעיניים עצומות.
קח את זה במודגש -
הם לא ינהלו ולא יהיו מעורבים בניהול העמותה היא ארגון אוהדים,לא מנהלים. הסברתי כבר מה אני חושב שצריכה להיות הפונקציה שלהם במועדון.
אגב, אני בכלל חושב שכל מי שקונה מנוי צריך אוטומטית להיות חבר עמותה אבל זה רק אני.
מי שינהל את המועדון יהיו בעלי המניות שגם ככה מחזיקים ב 30% מהבעלות ומושקעים עד הצוואר בהתחייבויות והלוואות למועדון. הם, בניגוד לרמון, לא רוצים לנהל את המועדון בפועל אלא לתת את הגב הכלכלי עד שהמועדון יגיע למצב בו יהיה אפשר למכור אותו.
יש כאן למעשה מהלך קטן-גדול אחד והוא העברת זכויות הניהול. זהו. גם ככה רמון לא שם שקל מכיסו וגם ככה הוא לא מחזיק באף אחוז מהבעלות.
זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה לך ויעשה למועדון רק טוב.
בין איך שאתה תופס את העמותה ובין איך שהעמותה תופסת את עצמה יש אוקיינוס. הרבה, שלא לומר המון, מאיך שהקבוצה שלנו נראית מבחינה ניהולית ומקצועית זה בגלל (ולא למרות) העמותה. השכונה, המקורבים, ההשפעה על קבלת ההחלטות, המכתב מעו"ד לרמון שגרם לו לשבור את הכלים, וועדת ביקורת שמבקרת את כולם מלבד את מי שהיא אמורה לבקר, המחנאות בקרב בעלי המניות, החתמות לא הגיוניות בגלל לחץ שמופעל ועוד ועוד.
והשאלות שנשארות ללא מענה הן רבות, כך למשל - במידה ורוכש קונה 100% ממניות המועדון, לכיסו של מי ילך 20% מהסכום שמגיע לעמותה? הרי חברות בעמותה אינה מקנה כמות מניות ממשית לחבר, ומי שקנה חברות בשנה שעברה והשנה לא הוסיף כסף איבד את "זכויותיו". ואם העמותה מחזיקה ב- 20% מהמניות האם היא מוכנה להזרים 4 שקלים לקופת המועדון במקביל לכל 1 שקל תיאורטי שיזרים חג'ג', בהתאם לכך שהוא מחזיק רק 5% ממניות הקבוצה? ואת אותו הגיון אפשר להשליך על בעל בית עתידי שיחזיק למשל ב- 80% ממניות הקבוצה. ומה הקהל האומלל יעשה אם יבוא רוכש שהעמותה לא תחבב מסיבות לא הכי ענייניות? איך נתמודד עם החזון של חלק מקודקודי העמותה על בעלות אוהדים של המועדון בדומה לכדורסל?
הנסיון של השנתיים האחרונות מוכיח מדי יום שהמבנה בעלות הזה שרבים מפנטזים עליו לא מתאים למבנה של הכדורגל הישראלי, לא לקבוצה עם יומרות להיות קבוצת צמרת בכל רגע נתון. אנחנו עדיין לא על הקצה, אבל לצערי יש לי הרגשה שככל שהעמותה תבסס את מעמדה במועדון כך המועדון הזה יהפוך להיות בן ערובה של מיעוט שנגוע בכל מיני רעיונות משיחיים. משנה לשנה יהיו פחות ופחות חברים בעמותה, פחות ופחות בעלי קול הצבעה, ומי שישאר זה אותו גרעין שיחזיק את אותם 20% ממניות הקבוצה.