יובל כתב:
אתה בטח יכול להבין שזה שמהות הכדורגל היא לכבוש שערים, לא אומר שהדרך היחידה לתרום למשחק ההתקפה של קבוצה הוא לכבוש בעצמך שערים, ולכן מי שכובש יותר שערים לא בהכרח תורם יותר לקבוצה.
ואני שואל שוב - חוץ מהשערים שספירובסקי כבש, איך הוא תורם למשחק ההתקפה של הפועל?
בואטנג מוסר 3 מסירות מדויקות יותר פר 90 דקות בדיוק 2% יותר. אתה מבין שזה זניח?
אחוז הדיוק של ספירובסקי בנסיונות הבקעה הוא 26% יותר מבואטנג שמשייק למסגרת רק ב 7% מהנסיונות זה פשוט הופך אותו ללא פקטור בהתקפה מאחר והוא לא מהווה "איום" אמיתי. ספירובסקי לא רק שמדייק למסגרת בכל בעיטה שלישית דבר שהופך אותו לאיום על הוא גם הבקיע 3 פעמים דבר שהופך אותו לסכנה ממשית. דבר שלא ניתן להגיד על בואטנג.
ספירובסקי מוסר אותו מספר של מסירות מקדמות , אבל אחוז המסירות המקדמות שלו מכלל המסירות הוא 5 אחוז יותר משל בואטנג. שוב זה זניח ולא רציני להסתכל על זה אבל אם המסירות הכלליות זה אישו אז על אחת כמה וכמה מסירות "מקדמות", ככה שגם בנתון הזה ספירובסקי תורם באמת יותר מבואטנג בצד ההתקפית.
גם בצד ההגנתי בואטנג יחס האיבודים / חילוצים של בואטנג בחצי שלנו הוא הרבה פחות טוב של ספירובסקי (3.19 לעומת 1.24). ובכלל בואנטג מספק יותר מתפרצות ליריבה מלנו ( 1.48 מתפרצות ליריבה לעומת 1.4 מתפרצות לנו), כאשר ספירובסקי אומנם יותר סולידי אבל לפחות תורם לנו יותר מליריבה (0.69 ליריבה לעומת 0.88 לנו).
שוב אני לא אומר שבואטנג לא צריך לשחק ולא טוב להפועל הנוכחית, אני רק אומר שהקביעה שלך שהוא תורם בצורה כל כך משמעותית יותר מספירובסקי שלדבריך הוא רק " מזיק" בשני הצדדי המגרש היא לא רצינית. לא היה קורה כלום אם היית פשוט מודה בטעות ולא מנסה להאחז בצורה פתאטית בקרנות המזבח.