נועם שחם כתב:
אבירמוס כתב:
חבר'ה אני בעל מנוי לשער 7 בכלל .. ואני בטח לא בן 13-14
אבל זה :
http://www.facebook.com/photo.php?id=827647953&pid=5990792&fbid=10150091047837954 פשוט בושה ולא מקובל !!!
גם בימים ששער 5 ו7 היו "רבים" לא הגיעו למצב כזה ..
בושה למי?
אני כמובן לא מזדהה עם השלט, אבל קצת מגוחכת בעיני ההתבכיינות של חלק מאנשי שער 5 בגלל השלט הזה. סוג של מוסר כפול. אתה רוצה לשיר מה שבא לך בלי להתחשב ברגשות של חלקים גדולים מן הקהל? יש לזה מחיר, ומן הסתם, גם אתה תאלץ להתמודד עם שירים/שלטים שלא מוצאים חן בעיניך.
השלט "שער 5 לא מייצג את הפועל" הוא דבילי בדיוק כפי שהשלט "מייצגים את הפועל, לא את ישראל" הוא דבילי.
האנלוגיה בין שניהם מושלמת ומדוייקת. זה אותו דבר רק בהיקפים שונים.
אמת, שער 5 לא מייצג את כלל אוהדי הפועל, בוודאי לא את הפועל כמועדון כדורגל (אם כבר, אז אלי טביב אחד מייצג את הפועל הרבה יותר מכל שער 5 ו-7 גם יחד). שער 5 הוא אולי רבע מכלל באי בלומפילד. הוא בטח לא מייצג את כלל האוהדים שגם נשארים בבית.
ועדיין, כל אוהד ואוהד, בטח אם הוא בולט ומבליט את עצמו, הוא שגריר של הפועל. כל אוהד, ובטח שער שלם, כן יוצרים בסופו של דבר ייצוג של הפועל - בעיני הקבוצות האחרות, בעיני התקשורת, בעיני הציבור כולו. גם בעיני כלל הציבור שמרביתו לא מתעניין בכדורגל ואולי גם לא יודע מי האלופה הנוכחית.
באותה מידה - אמת, הפועל לא מייצגת את ישראל. הנשיא מייצג את ישראל יותר מהפועל, מכבי ובית"ר גם יחד. בטח הנבחרת.
ועדיין, כל מועדון ומועדון, בטח אם הוא בולט ומבליט את עצמו בניצחונות בינלאומיים, הוא שגריר של ישראל. כל מועדון, ובטח מועדון מצליח, כן יוצר בסופו של דבר ייצוג של ישראל - בעיני העמים האחרים, בעיני התקשורת, בעיני העולם כולו. גם בעיני כלל דעת הקהל העולמית שמרביתו לא מתעניין בכדורגל וגם לא בפוליטיקה ויחסי חוץ, ואולי גם לא יודע מה באמת קורה בישראל, או מי זכתה בליגת האלופות.
מי שכתב את השלט הזה הוא דביל אבל גאון. האנלוגיה שהוא יצר פשוט גאונית (וכמדומני הוא ייחס את השלט הזה לשלט ההוא).