טכנית לארז כתב:
גם היום יש לך פה ושם את מכבי וב"ש שמגיעות לבתים באירופית.
נו אז מה?
מכבי לא הפסידו באנדורה לפני עשור?
ביתר לא קיבלו 4 בבולגריה לפני כמה שנים?
מכבי לא עפו לקבוצה מהליגה השניה בטורקיה?
חיפה לא עפו לדינמו מינסק?
כל הזמן מספרים לי כמה פעם הליגה פה הייתה כ"כ הרבה יותר טובה ואיכותית מהיום אבל בתכלס אין לזה שום אסמכתא.
מנסים לצייר איזו תמונה כאילו איזה משחקים מטורפים היו פעם באורווה עם איסמעיל עמר או בקופסא עם רביד גזל. כאילו איזה כדורגל היה פה אז.
הליגה הישראלית הייתה ונשארה בינונית מינוס במונחים של אירופה.
פעם בכמה שנים נופלת איזו קבוצה יוצאת דופן באמת (הפועל של אופא ושל הדאבל, חיפה של יעקובו או ב"ש של אינטר) אבל בגדול אין כאלה הבדלים גדולים.
הליגה הישראלית ירדה בדירוג הליגות כי בהרבה ליגות שפעם היו מאחורה (כמו קפריסין, אזרבייג'אן או בלארוס) יש קבוצה אחת שמביאה את כל הניקוד לליגה שלה.
הליגה הבלארוסית והאזרית לא באמת יותר טובות מהישראלית, למרות שיש אצלן את קראבח ובאטה.
אתה נאחז פה בהישגים ובכשלונות באירופה כדי להוכיח את הנקודה אבל זה לא העניין.
קבוצות ישראליות לאורך השנים ניצחו באירופה והפסידו, הפתיעו והושפלו, הדיחו והודחו.
זה לא מוכיח כלום שמכבי הפסידה פעם בליטא כמו שלא מוכיח כלום שמכבי עלתה פעמיים לאלופות.
אבל, כששנה שנייה ברציפות 4 קבוצות מודחות כבר באוגוסט, זה מלמד על מגמה. זו אחת האינדקציות למה שקורה פה.
אתה רוצה אסמכתא? בוא ואנסה לתת לך. אם תשאל אותי איזה חלוצים ישראלים בולטים היו פה לפני 20 שנה אני אשלוף לך מהראש תוך שנייה את דריקס מזרחי חרזי שטרית תורג'מן בלילי הולצמן וקקון. אם תשאל אותי על לפני 10 שנים הכמות תצטמצם בחצי. אם תשאל אותי על היום, סביר להניח שאני אגרד בראש במאמץ כדי לשלוף לך את איתי שכטר (שכיכב אצלנו לפני 10 שנים וכיום הוא החלוץ הפותח אצל האלופה), ואת שלומי אזולאי החולץ הפותח של קבוצת המיליונים של בית"ר ששיחק אצלנו בעונה שבה דומב היה מאמן.
כנ"ל שוערים, כנ"ל בלמים, כנ"ל שחקנים זרים.מאמנים- אם בעבר היו לך את גרנט אלי כהן קשטן שום גוטמן שפיגלר שקיבלו את המועדונים הגדולים תוך כדי שהם מביאים הצלחות, היום כל ליצן שאימן שנה מקבל את הפועל ובית"ר. אחד כמו גיא לוזון כבר אצל 3 מארבעת המועדונים הגדולים. כמו שאמרתי- הצלחות אצל מאמנים כתנאי לקידום הפך להמלצה בלבד.
אין בלוף וכל זה מביא לתוצאות, הן ברמה ירודה של כדורגל והן בהדחות מאירופה.