שחר כתב:
redrony כתב:
19 כתב:
אתה עושה מדברים כמו שיטת משחק ולימוד הרבה יותר ממה שהם.
שחקנים בגילאי בוגרים כבר כמעט ולא מלמדים כלום, אפשר להציב אותם כשהקשרים או המגנים מקבלים עמדת מוצא של 5 מטר קדימה או אחורה, זה לא באמת משנה משהו.
אחוזים עצומים מכמה שהקבוצה טובה, זה איכות השחקנים. משם אפשר קצת לשפר וללטש, אבל אם השחקנים של היריב טובים משלך משמעותית, זה כבר לא כל כך חשוב מה תעשה. הם טובים ממך.
ברור, אני עושה מזה יותר ממה שזה. בשביל בברצלונה בנו שיטת משחק שהמציאה את הכדורגל מחדש וכל הכדורגל הספרדי אחרי זה אימץ אותה. לא מבין למה הם עשו את זה, הרי היה להם את אינייסטה, צ'אבי ומסי. או שאולי תטען שזו בעצם בכלל לא שיטה. סתם שמו את כל השחקנים האלה במגרש ובגלל שהם כל כך מוכשרים הם החליטו לשחק בצורה הספציפית הזו.
לא מבין למה מאמנים יושבים עם דף ונייר ורשומים באמצע משחק דקות בשביל להראות אחרי זה בוידאו. הרי שחקנים בוגרים אי אפשר ללמד שום דבר חדש.
עשה לי טובה. אני לא יודע מה מידת ההבנה שלך בכדורגל, אבל אתה נשמע בערך כמו שלמה שרף או ברקוביץ שהיו לוקחים אליפות עם חיפה בטלפון.
לא מבטל כמובן את החשיבות של איכות השחקנים, אבל איכות זה לא רק מה שיש ברגליים אלא גם מה שיש בראש. רמת אינטליגנציה נמוכה כמו של הפועל בעונה הקודמת לא ראיתי כבר הרבה זמן. השחקנים האלה צריכים יד מכוונת ואם יש מישהו שאני סומך עליו בנושא הזה, זה רב"ש. אולי אני טועה, אבל כרגע אין משהו יותר טוב.
כדורגל משחקים עם הרגליים לא עם הראש.
כל העולם רוצה לשחק כמו ברצלונה, אבל כדי ללחוץ כמו ברצלונה צריך כושר גופני מטורף, כדי להניע כדור צריך שבכל מסירה הכדור יידבק לכל שחקן לרגל וכל מסירה תהיה מתוזמנת, מדוייקת וצריך לשם כך טכניקה מושלמת.
זה בטח לא משהו שמלמדים שחקנים בגילאי 20-30. כל מאמן שרוצה שהשחקנים שלו ילחצו כל הזמן ויחטפו את הכדור , אבל לשם כך צריך כלים מתאימים, אין מה ללמד שחקנים שמתאמנים בערך מגיל 10 לפחות 4 פעמים בשבוע, אוכלים ונושמים כדורגל מה זה משחק לחץ. אפשר לדבר על טעויות ולנסות לתקן ומאמן כדורגל בהחלט נחוץ לכל קבוצה, מצד שני, לא צריך לעשות מזה יותר מידי. מה שכן אפשר לשפר זה את הכושר הגופני, סיבולת ואת אורח החיים של השחקנים.
צ'רלי אני חושב שכולם יתנו את התמיכה בהתחלה (כמובן שעד גבול מסויים), אבל אם להיות ריאלים זה נראה מדאיג מאוד ומשהו שלא זמן יכול לתקן, אלא בשחקנים נוספים שלדעתי לא יגיעו+ תלות בכושר של גילי.
כל מה שאמרת נכון ועדיין לא קשור למה שאני אמרתי. בשביל לעשות לחץ, בנוסף לכל מה שאמרת צריך לדעת לעשות לחץ ומאמן שדוגל בשיטה הזו. ושמעתי אותך פעם אומר את זה, ששחקנים שמגיל 10 משחקים כדורגל מבינים את המשחק. זה הבולשיט הכי גדול בטח בכל מה שקשור לכדורגל בארץ שחוץ מהנחיתות הפיזית לוקה גם באינטליגנציה שלו.
כדורגל משחקים עם הרגליים ועם הראש והפועל של העונה הקודמת היא הוכחה מצוינת לזה. הסגל בטח לא היה שווה את הביצועים על המגרש ולא התוצאות. לא חסרות דוגמאות על סגלים מצוינים שנכשלו מכל מיני סיבות.
ולגבי מה שכתבת לצ'רלי, אני טוען שהזמן כן יתקן. אבל זמן זה לא העונה הזו, כי המטרה של העונה הזו היא לא אליפות, לפחות לא כרגע. אני הראשון שטוען שמועדון כמו הפועל צריך להתמודד על האליפות כל שנה, אבל כרגע אין לו את הכלים.
הפועל של 2009, אחרי שנה של מאבקי ירידה, התחילה את העונה עם 5 נצחונות מתוך 14 משחקים (נצחון שני במחזור 7, משחקים קטסטרופלים נגד הכח, נתניה, אשדוד, סכנין בחוץ. תיקו נגד ק"ש בבית ועוד שאר ירקות) והצליחה להתמודד על האליפות כי נתנו לה שקט, הקבוצה התחברה לאט וגם אז הכדורגל היה רחוק מלהיות מושלם. אבל נבנה בסיס שהוספת עליו 4 שחקנים עונה לאחר מכן ואותה כולנו זוכרים.
זה פחות או יותר צריך להיות המודל בעונה הזו, אפילו שלדעתי היא תהיה קשה יותר ואני בספק אם מישהי תחכה להפועל עד מחזור 14 כמו בעונה ההיא, אבל אז היה שקט.
אני לא טוען לשנייה שהסגל מושלם וכנראה גם נפלו עם שחקן או שניים, אבל אם אתה מסכם את הסיכוי של הקבוצה להצליח ב"תלוי בכושר של גילי", אתה באמת לא מבין מה דרוש להצלחה של קבוצת כדורגל, כי אני מתחייב לך שגם אם גילי יהיה בכושר של עונת הדאבל, אבל הקבוצה לא תתחבר ושאר השחקנים לא יהיו מספיק טובים, זה לא יעזור.