אמיר ונונו כתב:
אופטימי.
בדבר אחד אתה צודק: עורך המגזין, שהוא שכיר של הנהלת טביב, לא חייב לאף אחד שום דבר.
אני כתבתי טור למהדורה הראשונה של המגזין ושמחתי כשיצא. עזרתי לחלק אותו בלי שיבקשו ממני, וגם לי הם לא חייבים כלום.
אבל כל שאר הדברים שנכתבו הם שקרים והכפשות שמכוונות לפגוע במי שנתפס בעיניהם כמובילי המחאה.
1. עובדתית, הובהר לשחר שהכתבה עליו לא תפורסם בגלל התנגדותו לשחיתות ולזיהום של ההנהלה הנוכחית.
2. ארגון "פועלים באדום" והפעילות של הקהל עבור שחר הם שניים מהדברים הבודדים שנותרו טהורים ויפים בקהל שלנו, גם בימים המלוכלכים האלה. אין לי מושג מה שורש העוינות האישית שלך כלפי אסף, אבל מהיכרות אישית, מדובר באדם שצריך להוות מודל לחיים עבור הקהילה, בלי תשומת לב לגמול אישי. אם הנהלת טביב מוצאת לנכון להכפיש את אסף ואת הארגון המופלא הזה, קל לצייר קו של טוב ורע.
בשורה התחתונה, יש כאן מפעל של עזרה לאדם שמסרב לקבל נדבות ומתעקש לעשות עבור עצמו. הוא ביקש עזרה מאיתנו, אחיו האדומים, ואני יודע שגם אתה התגייסת לעזור לו. התניה של פרסום סיפור כזה בהפסקת ההתנגדות להנהלה היא פעולת טרור. חד וחלק.
וכן, אני תומך במיחזור. קונפטי זה רעיון לא רע, העיקר שבסוף הנייר יגיע לפחים הכחולים.
1. נו אז מה. מןתר להם לא לאפשר לו לפרסם מכתב בגלל שהוא מתנגד להנהלה. העיתון שלהם הוא עיתון פרטי וזו זכותם המלאה. והם לא צריכים להיות מותקפים על ידי שחר וחבריו. לטעמי היו יכולים לפרסם מכתב תודה. אבל הם לא חייבים כלום לאף אחד בנושא זה.
2. ארגון פועלים באדום הוא אחלה ארגון. האם כשאני כותב ביקורת מדויקת ( אתה מוזמן לבדוק את אמינותה אצל האדמין לשעבר של הפורום ) זה אומר שיש לי עויינות אישית עם אסף ? למה ? פעילותו המבורכת אינה עושה אותו אלוהים כמו שגם הביקורת עליו לא צריכה לעשות אותו חלילה כזבל אנושי. יש גם צבעים אפורים בחיים.
אני לא רבתי עם אסף, וגם לא מכיר אותו באופן מעמיק. יש דבר אחד ורק דבר אחד שעיצבן אותי בפעילותו וקשור למה שכתבתי. אני בעל עסק שמחלק הרבה פליירים. מעולם לא חשבתי שמכובד לחלק פליירים על שולחנות העסק השכן שמתחרה בי או בתוך העסק עצמו של המתחרה שלי
. אסף עשה זאת וחופשי. לדעתי מעשה שפל ולא הגון. כך לגבי הביקורת שרשמתי על אסף. מתגובת המגזין עולה שכך התנהג איתם אסף. מצד אחד הם פירסמו את פועלו ופעולות העמותה שבראשה הוא עומד , מצד שני הוא קורא לכותבים בפורום שלו עכשיו לשרוף את המגזין הבא בגלל שלא פרסמו את המכתב של שחר. סוג של הכרזת מלחמה מצד אסף על המגזין, אז במלחמה כמו במלחמה. הוא יורק לבאר ממנה שתה. הם לא יפרסממו אותו בעתיד. לטעמי הם צודקים.
3. כל העזרה לשחר היא מבורכת. ניסיתי לעזור לשחר בעבר . אני מנסה בהוווה, ואני מניח שהביקורת שלי עליו בנושא זה לא תשפיע על העתיד. אבל זאת החלטה שלי.
מותר לאוהד אחר להחליט לא לעזור לשחר. הוא לא אדם פחות טוב ממך או ממני בכך שהחליט לא לעזור ולא להשתתף במבצע איסוף הבקבוקים. 4. הנהלת הפועל לא היתה מקבלת אצלי עוד נקודות אם היתה מפרסמת את המכתב של שחר, ולא הפסידה אצלי נקודות בגלל שלא פירסמה את המכתב של שחר.
מותר לך לחשוב אחרת ממני ורצוי מאוד שתשפוט דברים לא לפי שחור ולבן ותיקח בחשבון שיש גם גוונים אחרים בין החור והלבן.
מותר לו, אבל וואלה איזה בן אדם זה עושה אותו בדיוק? נראה לי בן אדם פחות טוב, לפחות לפי קנה מידה של בני אדם.