EISEN כתב:
אין שיטת חלוקה שכולם יהיו מרוצים ממנה. ככה זה כשהביקוש גובר על ההיצע.
אני מתחיל לחשוב שהשיטה ההגיונית ביותר היא לפתוח את המכירה בלאן באינטרנט לכל הכרטיסים, ומי שינצח במלחמת הריפרשים ינצח.
עכשיו הערה לגבי אלה שחושבים שאם יש להם מנוי מגיעה להם עדיפות על כאלה שאין להם (ואני מדבר בתור אחד שיש עונות שאני עושה מנוי ויש עונות שאני לא עושה מנוי) -
בואו ניקח לדוגמא את המשחק בקריית אליעזר - יכול להיות שיש אוהד הפועל שהוא סטודנט בטכניון\אוניברסיטת חיפה, והמשחק היחיד שמתאפשר לו להגיע בשנה זה המשחק בקריית אליעזר. אז גם את המשחק הזה תקחו ממנו בגלל שהוא לא עשה מנוי?
וכמובן שאפשר לתת את הדוגמא הזאת כלפי כל אצטדיון שהפועל מתארחת בו.
ככה זה, להפועל יש אוהדים בכל הארץ, ויש הרבה אוהדים שמסתדר להם להגיע רק פעם-פעמיים בשנה, למשחק חוץ שקרוב אליהם הביתה.
אבל כנראה שגם את הפעם הזאתי כדאי לקחת מהם לטובת אוהד שעשה מנוי. הרי ברור שמגיעה לו עדיפות על פניהם... הוא אשכרה עשה מנוי!!!
אז תראו פעם פעמיים שלוש בעונה משחק בטלוויזיה! מה קרה???
EISEN כתב:
אני יכול לתת לך דוגמא על עצמי, שהייתי חייל והייתי סוגר וברור שלא היה לי מנוי, אבל לדרבי הייתי משתדל לשנות יציאות כדי להגיע ובסוף מגיע. ויכולות להיות עוד מיליון דוגמאות. אבל בסופו של דבר הנקודה היא שיש הרבה הרבה אוהדי הפועל שלא מסתדר להם להגיע פעם בשבועיים לבלומפילד מסיבות כאלה או אחרות, אבל הם אוהדי הפועל לא פחות מאלו שכן עשו מנוי.
בשיטה ש-2000 כרטיסים מוגרלים ל-8000 מנויים, הסיכוי של כל מנוי להשיג כרטיס הוא 25%. אם מעבירים 1500 כרטיסים ל-1500 מנויים מסוימים, בלי סיבה מוצדקת, ואת ה-500 הנותרים מגרילים בין 8000 המנויים, הסיכוי של רוב המנויים להשיג כרטיס הוא 6.25%. ברור שהשיטה הראשונה יותר הוגנת.
ובעל מנוי צריך לקבל עדיפות על כאלה שלא כי הוא אוהד מסור יותר. וככל שאוהד יותר מסור הוא יעשה הכל כדי להשיג יציאות לכמה שיותר משחקים ולא רק לדרבי, והוא לא יישאר לגור במרכז כדי להגיע לכל משחק או יגור בפריפריה אבל יגיע לכל משחק בכל זאת. אני לא דורש מאף אחד להגיע לכמה שיותר משחקים, כמובן זכותו של כל אחד להחליט לכמה משחקים הוא הולך וכמה לא, אבל מי שמגיע ליותר צריך לקבל עדיפות, כל השאר לא רלוונטי.