mbracha כתב:
סימרוטיץ כתב:
אדום נחמד כתב:
chimpfive כתב:
קשור מאוד למכת הפציעות הנוכחית, זה הרבה ענין של כושר ואימונים לא טובים וסגל קצר, תשאל כל מישהו עם תעודה מוינגייט, תשאל את שחר אפילו. אם אתה חושב שזה "באד לאק" אתה די טועה, ובהמשך העונה זה רק יהיה יותר גרוע. עכשיו אני גם מבין למה דמארי נראה כמו שהוא נראה במשחקים האחרונים.
הי, לא אמרתי כלום על האימונים. יכול מאוד להיות שתוכנית האימונים לקויה. אבל הפציעות של עבאס שנפל לא טוב, ושל חוטבא שפיצצו אותו חבורה של בבונים בצהוב שחור, לא קשורות לכלום. פשוט נאחס.
אותו נאחס שבגללו איבדנו את נמניה ולמזלנו התגברנו על זה. התגברנו על זה כי המחליף, אחד ערן זהבי, שלא בנינו עליו כלום, קם ונתן עונה גדולה. איזה שחקן בכיר היה מוכן לשבת ולחכות לפציעה שכזו בשביל לקבל הזדמנות? אין. רק אחד כמו ערן, וכמו עבאס, וכמו אלרואי, וכמו ארתור, וכמו מרעי (בשנה שעברה). אלה שחקנים שמטרתם להחליף. אי אפשר לצפות מהם להיות טובים כמו הפותחים.
אתה מפספס את הכוונה, גם הפציעות של עבאס וחוטבא קשורות ,זה עניין של טונס שרירים ועוד המון פרמטרים.
איזה כיף לדבר מהתחת, אה? אתה יודע בכלל מה זה טונוס שרירים שאתה משתמש בביטוי בכזה ביטחון? קפץ לך בגוגל? אני לא מזלזל אף פעם בדברים המופרכים לטעמי שאתה כותב רוב הזמן, אבל בדברים מהסוג הזה קשה לי לקרוא ולשתוק, גם אם זה מפר את שלוות החופשה שלי פה בתאילנד.
אז לא, טונוס שרירים זה פשוט מידת הכיווץ של השריר במצב מנוחה, שהרי תמיד הגוף שומר על רמה בזאלית של כיווץ בשרירי שלד, ואין צורך להכנס למנגנון הפיזיולוגי של כך. קרע בליגמנט הצידי לא נגרם בגלל עומס, תאמין לי שיצא לי לנתח כמה עשרות טובות של גופות של בני אדם, ואת הליגמנטים שעוטפים את הפטלה, היא העצם שבעצם מכסה את מפרק הברך, לא קורעים בגלל עומס. קח לדוגמה את הרצועה הצולבת, שזה בעצם שתי רצועות שצולבות זו את זו ונמצאות ממש בתוך מפרק הברך, וחזקות בהערכה גסה שלי לפחות פי שתיים מהרצועה הלטרלית או המדיאלית (בהתבסס על הניסיון שלי לקרוע אותן בעזרת פרוב רפואי כדי להבין מה חוזקן). יצחקי קרע את אותה רצועה מדיאלית אחרי מחזור או שניים ובלי שום עומס מיוחד, וזה נטו בגלל תנועה לא נכונה. אותו סיפור לגבי עבאס. אם אתה רוצה דוגמאות לפציעות עומס שכיחות תמצא בעיקר קרעים בשריר (כמו למשל הפציעה של שכטר בתחילת עונה שעברה), מיקרו שברים בטיביה (עצם השוקית שנושאת את כל משקל הגוף) ודברים מהסוג הזה. כרגע הקבוצה סובלת בסך הכל מקצת באד לאק כמו שאמרו פה טובים ממני.
ואגב, אולי כיף לבוא בטענות על העומס, אבל השנה לעומת שנה שעברה יוצא לראות את השחקנים עולים למגרש לעשות אימון שחרור, דבר שעוזר מאוד למנוע פציעות והתכווצויות למיניהן. בשנה שעברה מחינו על הנושא הזה לא מעט.
תחזור לחופשה שלך , זה שאתה לומד רפואה לא אומר שאנשים אחרים לא מבינים מה אומרים, מה שכתבתי שפציעות של ספורטאים קשורות לטונס שרירים ועוד פרמטרים ,לא אמרתי שהפציעה של עבאס נבעה דווקא מהפרמטר הזה.
רק מה אתה רגיל להוציא דברים מהקשרם תקרא את כל האשכול, אנשים טוענים שאין קשר בין פציעות לעומס.
תגיד לי דוק ,אין קשר בין טונס שרירים לפציעות ? האם טונס שרירים נכון לא מקטין את ההסתברות לפציעה ?
אז לפני שאתה כותב בליל של מונחים כדי להראות שאתה מבין ,אנא ענה על השאלות האלו .