ספורט 2 - מתי בן חיים סלים טועמה פותח את פיו וזועם: "כל שנותי בהפועל נגמרו בחצי דקה" לאחר שנזרק משורות האדומים, יורה השחקן לכל עבר: ברקוביץ'? "נתנו לו את המפתחות, שיעשה מה שבא לו". דמארי? "הוא היה כמו חצי קבוצה". אירופה? "עדיף שיתרכזו בשיקום"
"כל השנים שלי בהפועל ת"א נגמרו בחצי דקת שיחה עם אדון אייל ברקוביץ'. פשוט לא האמנתי שכך אסיים את הקריירה שלי במועדון. הייתי בטוח שכן יכבדו אותי, וכן ישאירו אותי, דווקא בימים הקשים שהמועדון עובר". כך אומר ל"מעריב-השבוע" הקשר סלים טועמה, שאולץ לעזוב את הפועל ת"א אחרי 286 משחקים באדום שבהם כבש 44 שערים והיה שותף לאליפות אחת ולחמש זכיות בגביע. בתחילת השיחה טועמה עוד נשמע נינוח ונשמר לא לפגוע באלה שכן פגעו בו, אבל ככל שהשיחה מתארכת הוא מדבר בדיוק באותו קצב שהוא מכדרר: "אני לא רוצה להגיד שאני סמל של הפועל ת"א. זה נשמע לא טוב, אבל אני כן מזוהה עם הקבוצה הזו. ועוד איך מזוהה איתה. גם כשלא שיחקתי בהפועל והייתי רחוק ממנה, בטורקיה, בלגיה או יוון, עדיין המשיכו אוהדי הקבוצות היריבות לקלל אותי ביציע ולשיר עלי שירים. "בכל מקום נורמלי הייתה הנהלת הקבוצה דואגת קצת לכבד שחקן שנתן לה כל כך הרבה שנים. הבעלים היו צריכים ללכת למי שמנהל את הקבוצה ולהגיד לו: 'זה איש של המועדון. זה איש שלנו. תנסה להיעזר בו'. אבל אף אחד לא עשה את זה. נתנו את המפתחות לאדון ברקוביץ' שיעשה מה שבא לו, שיחליט מה שנראה לו". אולי ויתרו עליך בגלל הבעיות הכלכליות? "אתה יודע מה? בגלל כל הבעיות הכלכליות היו צריכים להשאיר אותי לפני כולם. אני לא אחד שמרוויח כל כך הרבה כסף. לא לקחתי הביתה סכומים גדולים. אני אחד שהמועדון הזה חשוב לו".
איך הודיעו לך שאתה משוחרר? "הודיעו? אתה קורא לזה הודיעו? אם לא היה לחץ של אוהדים, גם לא היו מדברים איתי בכלל. אחרי הלחץ שהם הפעילו הזמינו אותי לשיחה וברקוביץ' אמר לי 'אתה לא ממשיך איתנו'. ככה, חצי דקה וזהו. אני הרבה יותר ממאוכזב. בהרבה קבוצות כדורגל יודעים לכבד שחקנים. הבעיה בהפועל היא שכל פעם מביאים מישהו חדש, נותנים לו את המפתחות ואומרים לו תעשה מה שאתה רוצה". איך הגבת אחרי ההפסד 3-0 בקזחסטן? "לא האמנתי שזה קורה. מאז שאני זוכר את עצמי, זאת הפעם הראשונה שהפועל ת"א מפסידה 3-0 בשלב הראשון שהיא נכנסת למשחקים. הייתי בהלם". הם יכולים לצאת מזה? "לא חושב שאפשר לחזור מ-3-0. בטח לא עכשיו, אחרי הכנה כל כך גרועה. הם לא נסעו למחנה אימון, לא קיימו משחקים ואין הוקוס פוקוס. שני משחקים נגד נבחרת הנוער והפועל עכו הם לא הכנה אידיאלית". ואם הגומלין היה נערך בבלומפילד? "אולי זה היה נותן קצת דחיפה, אולי היו מצליחים לעשות משהו, אבל 3-0 זה קשה. הקבוצה מקזחסטן בכושר, נמצאת באמצע העונה שלה, ופה יש קבוצה בלי חלוץ בכלל. אתה יודע מה? יכול להיות שזה טוב בשביל הפועל ת"א. הם לא במצב של לשחק באירופה". למה אין חלוץ? הביאו את שובל גוזלן. "ראיתי את גוזלן. צעיר מוכשר מאוד, אבל עדיין לא עומר דמארי. אי אפשר לצפות ממנו שיהיה דמארי. הוא צריך עוד להתבשל בשביל להצליח. יהיה לו קשה. לא רואה אותו נכנס לנעליים של עומר. מה שהוא עשה בשנה שעברה בשביל הפועל, לא יכול לעשות אף חלוץ אחר. בזכותו הם הגיעו בכלל לפלייאוף העליון. בזכותו הם באירופה". ואיך זה ייראה בלעדיו? "דמארי זה חצי קבוצה. יחד איתו היא אולי תגיע לפלייאוף העליון, תבין לבד איך זה ייראה בלעדיו. המצב לא טוב. אם לא יבוא מישהו וייקח עליו את הקבוצה הזו, היא תמשיך להידרדר. לא מביאים שחקנים, רק משחררים, ועם שחקנים חסרי ניסיון במועדון ענק כזה כמו הפועל ת"א, זה בעייתי". גם כשאתה עלית מהנוער עם עמרי אפק ופיני בלילי הייתה קבוצה צעירה, ובכל זאת זכיתם באליפות. "ההבדל הוא שאז היה שילוב של צעירים מהנוער עם מבוגרים מנוסים. היום אין. חוץ משי אבוטבול וגילי ורמוט, אין אף בעל ניסיון אחראי בקבוצה. צריך לשקם אותה. לדאוג שהמועדון הזה לא יתרסק. לחשוב על העתיד של המועדון זה הרבה יותר חשוב מאשר להגיע בעונה הבאה לפלייאוף העליון. כדי לשקם מתחילים מלמטה, ובגלל זה אני אומר לך שאולי עדיף להם לעוף באירופה ולהתרכז בשיקום". דיברת עם מישהו בהנהלה על זה? "הנהלה? אני לא מדבר עם אף אחד". שחקנים? "עם שחקנים אני בקשר טוב, אבל לא יצא לי לדבר איתם. אני בטוח שהם מאוכזבים מאיך שהם נראים ומהמשחק בקזחסטן. כולם רואים שהקבוצה חלשים וברור מה כולם מרגישים". טועמה כבר לא ילד. מלבד האדומים בתל אביב, היו קשר בן ה-35 שתי קדנציות גם במכבי פ"ת. באירופה הוא שיחק בקייסריספור הטורקית, לאריסה היוונית וסטנדרד ליאז', שעמה היה שותף לשתי אליפויות ולזכייה בסופר קאפ הבלגי. בעונה הבאה, לראשונה בחייו, הוא ישחק בליגה הלאומית, לאחר שסיכם את תנאיו בהפועל בני לוד. "ברור שהמטרה היא עלייה לליגת העל", מבהיר טועמה, "בשביל זה באתי. יש לנו סגל טוב, אבל אנחנו יודעים שזה לא יהיה קל. אחמד סבע איתנו, מחמוד עבאס איתנו, הבלם מור שושן איתנו, משה בן לולו איתנו וגם מוחמד אזברגה חוזר אחרי חצי עונת השאלה. מקווה שנתחבר כמו שצריך. יש לנו שחקנים שצריכים להיכנס לכושר וקשה להם בשלב הזה של האימונים. גם אני צריך להיכנס לכושר. אני מאוד מקווה שנגיע לליגה מוכנים. אנחנו מחפשים עוד בלם וחלוץ". זו הייתה החלטה נכונה מבחינתך לרדת ליגה? "ההחלטה הכי נכונה שיכולתי לקבל. יכולתי לשחק בליגת העל, אבל לא רציתי לדשדש בקבוצות תחתית ולהגיד 'אני משחק בליגת העל'. רציתי לשחק בקבוצת צמרת, ורציתי ליהנות. לוד זה אתגר עצום. לוד זה מקום עם שאיפות, וזה מה שרציתי. משהו מאתגר. המעבר הוא בעייתי. לבוא מאחד המועדונים הגדולים ביותר בארץ, עם קהל ענק, ולשחק בכל מיני מגרשים מול קהל מועט, זה בטח יהיה בעייתי". טועמה הוסיף: "האמת? היה לי הרבה יותר קשה מבחינה אישית אם הייתי נשאר לשחק בקבוצה אחרת בליגת העל. אני יודע שפה ישמרו עלי יותר, אני יודע שכל הקבוצות יגיעו מוכנות הרבה יותר למשחקים נגדנו, וכולם יבואו עם מוטיבציה גדולה מולנו. אבל לא נורא, זה בסדר. אנחנו לא נהיה שאננים באף משחק ונעשה את הכל בשביל להצליח. שמות זה לא אומר כלום בכדורגל. נצטרך לתת מעצמנו, ואנחנו מתכוונים לעשות את זה".
_________________ "אני מבין וחושב שבהחלט ייתכן שיהיו מפגשים נוספים בין שתי הקבוצות" שימון מזרחי, 102FM ,6.3.2013
|