Fez כתב:
איתי כתב:
ראצ'ו כתב:
איתי כתב:
אבל גם כשהיה כסף הבאת רומן רוקי מהליגה השנייה בצרפת.
ושוב,
מה הבעיה להשקיע בזר 1.2 מיליון יורו? זה מה שמכבי השקיעו עכשיו בטב"ח ואתה השקעת בדמארי ושכטר.
בדיוק ההפך. בישראלים השוק מוגבל יותר ברמות האלה ואתה יודע הרבה יותר טוב מה אתה מקבל לעומת שחקן זר.
ספר את זה לגילי ורמוט.
הנקודה שלי מלכתחילה היא שמדיניות המועדון צריכה להיות התמקדות בזרים מליגות בכירות והשקעה כספית משמעותית בהם, גם במחיר של לסתום חורים בספסל ולהביא 3 זרים ולא 5 ברמה נמוכה.
אין ערובה אף פעם ולא תמיד ישנה קורלציה מלאה בין סטטיסטיקה של שחקן ועלותו לבין ביצועיו בהפועל. אני בסה"כ אומר שכאשר הפועל עשו את הצעד של לשים כסף גדול על זרים - בד"כ פגענו.
אתה מודע לזה שאם תביא 3 זרים במקום 5 תצטרך להביא יותר ישראלים (שעולים יותר מס ויש מהם פחות מבחר) ברמה של הרכב נכון? אין פה ואקום, אתה לא תעלה לשחק עם 9 שחקנים. ויש לך עמדות שבהן להביא ישראלים טובים זה כמעט בלתי אפשרי. זה פשוט רעיון גרוע מא' ועד ת', זה לא פרקטי וזה לא חכם.
חוץ מזה, גם עובדתית הדברים שלך לא נכונים. נמה-טופצ'ה-טלקיסקי כולם באו לפה כשחקנים חופשיים, וכמה כבר דוגמאות יש לך להשקעות כספיות משמעותיות של הפועל בזרים? אתה כל הזמן נע בין "לפתוח כיס ולהשקיע" לבין "להביא שחקן מוכח" כאילו המונחים הם interchangeable, לפי מה שנוח לך, ואתה גם משתמש בהם בצורה מעורפלת. לא ראיתי אותך נותן יותר מדי דוגמאות למעט ברבורים על ראיוס (שכאמור יש עשרות דוגמאות נגדיות). כמו שכתבת גם אתה, עולם פשטני שבו הזר תורם בדיוק לפי מה שמשלמים עליו זה עולם שפשוט לא קיים במציאות. הקורלציה בין ההשקעה הכספית לתרומה קיימת, אבל כאן אתה מוגבל לאילוצי תקציב (וברור שהפיתרון של להביא פחות זרים הוא לא פיתרון). מה שיש לך השפעה עליו זה התהליך של בחירת הזרים, כאן יש קורלציה לא פחות משמעותית ועליה יש לך הרבה יותר שליטה. כאן צריכים להיות מירב המאמצים.
ברור לי שאין ואקום וברור לי שאם תביא 2 זרים פחות תצטרך להביא שחקנים ישראלים ראויים. עם זאת, ברור שהשוק הישראלי לא מבורך בכל העמדות, למשל בעמדת פליימייקר ובעמדת המגן השמאלי.
אז מה עושים בהפועל ת"א?
מביאים 5 זרים, אחד אחרי השני, כאשר אף אחד מהם לא מביא את הישועה, במקום פעם אחת להביא אחד ראוי (ראוי = לא has been כמו דג'מבה, לא ליגה שנייה בצרפת כמו רוקי, ולא אחד שידוע כעצלן כמו קוטיניו, שבמקרה שלו אגב מיהרנו להפטר ממנו לדעתי וחבל) . שחקן ראוי זה שחקן שאני , בראות עיניי, מבין שהמועדון השקיע מאמצים להביאו (כספיים , סקאוטינג, וואטאבר) ולא חיפש לעשות עסקה ביום האחרון או בלחפש מציאות בשוק יד שניה.