יובל כתב:
Red or Dead כתב:
מה לא אומרים בשביל להצדיק אג'נדות?
בן שמעון לקח אליפות עם קבוצה בתקציב בדיחה בהפרש של 20 נקודות כשהוא מנצח את כל הגדולות בבית וחלק מהן גם בחוץ, וחוץ מזה היו לו עוד שתי עונות של צמרת איתה(נדמה לי מקום שלישי ורביעי)
גם בקפריסין הוא הצליח ובמכבי הוא אכל זין מהשופטים
והכי מצחיקה הגניבת דעת שאנטבי, רן יצחק, צ'קול, פדידה ומסיקה שווים בין 750 למיליון דולר(150-200 אלף לכל זר). וגם במצב כזה אתה היית חופר פה על שאין חלוץ מחליף ומגן מחליף ובכלל סגל מספיק עמוק.
ולגבי הפסקה האחרונה, דגני מושאל לשנתיים עם אופציה לרכישה אז מה זה רלוונטי שהוא מחיפה? שני הבלמים עוד לא מעל 30(30 ו28) ואם אני לא טועה פצ'לקה ובאדיר לא היו בני 20 ושרדו יפו מאוד אצלנו. איליץ' לפי מה שראיתי יכול להיות פה לא מעט זמן(וברור שקולין פחות מרשים אבל רק התחלנו ולך תדע מה יהיה). ומה הזלזול בתיאום שלהם? קבוצה חדשה לגמרי והחלטה חכמה להביא שני בלמים שמכירים אחד את השני ומתואמים, בטח אם שנה שלמה הוא ראה אותם משחקים יחד.
ודני עמוס באותה עונת אליפות קיבל 15 גולים בעונה שלמה שזה בערך מה שבוריס קליימן קיבל בכמה משחקים שהוא שיחק בעונה שעברה. אין ספק שקליימן מוכשר אבל מי הוא בכלל שהוא יהיה כזה קונצזוס? בכל משחק בעונה שעברה היה גול עליו, גם ביורו צעירות בשני המשחקים שספג היו שערים באשמתו. הוא לא יודע לצאת לכדורי גובה וכמו שיש לו עצירות אינסטינקטים מדהימות יש לו גם גולים של ילדים בגן(מזכיר קצת את עמוס אצלנו, אבל עמוס שוער ראשון בליגת העל 3 שנים ושחקן העונה לפני שנתיים)
אני מציע לכם להפסיק לשרוף כל שחקן אחרי משחק אחד(כבר הוכרז שלוקאס סאשה לא שחקן אחרי המשחק נגד ברואה!!!) ועל אחת כמה וכמה את המאמן הישראלי הכי טוב שיכלנו להביא ועשה הצלחות וקבוצות טובות כמעט בכל מקום בו אימן.
אלוהים ישמור, כמה שטויות אפשר להכניס בהודעה אחת?
1. לא אמרתי שהוא לא הצליח בענק בק"ש, לא התייחסתי בכלל לבן-שמעון. כתבו פה על ק"ש אז רק התייחסתי לקבוצה עצמה, שבעונה רגילה הייתה מסיימת מקום שלישי. כל הכבוד לו על מה שהוא עשה בק"ש שמונה, אבל בשביל להצליח בהפועל הוא יצטרך לעשות הרבה יותר וגם קיבל תקציב הרבה יותר גדול לשם כך.
2. עשית עבודה בחשבון של כיתה א'. דני עמוס מרוויח 160 אלף דולר. רן יצחק מרוויח 100 אלף דולר. אנשים פה יכולים לחיות בסרט ששחקנים משחקים בהפועל בחינם, אבל אף אחד לא הולך להיות שחקן בהפועל ת"א ולא להרוויח כמה עשרות אלפי דולרים לשנה. כל שני שקל שאתה שם על ישראלי זה כמו שלושה שקלים שאתה שם על זר בגלל הבדלי מיסוי. להפועל יש ארבעה זרים בפעם האחרונה שבדקתי, לא חמישה. אז כן, אם כל השישה שציינתי מרוויחים 400 (כשדני עמוס ורן יצחק לבד מרוויחים 260), זה על חשבון 150 אלף לכל זר.
3. והנה הקשקוש התמידי שלך על זה ש-"גם אם היו עושים בדיוק מה שאתה אומר אז היית בוכה" שאתה איכשהו מצליח לדחוף לכל נושא אפשרי. אז זהו, זה משפט מטומטם מאין כמוהו. אני אמרתי שצריך לתת לקליימן להיות שוער ראשון ולהוציא כסף על דברים אחרים, אין לי בעיה שלא יהיה מגנים מחליפים במקום צ'קול שאפילו בכפ"ס הוא היה נחשב שחקן גרוע (שלא לומר יותר מזה) ואנטבי, אין לי בעיה שלא יהיו נערי פוסטר כמו ריף מסיקה ועומר פדידה, וממש אין לי בעיה אם לא יוציאו 100 אלף דולר על רן יצחק כשיש את עדן שרם שהוא שחקן לא פחות טוב. הדרך הזאת להדוף כל ביקורת עם המשפט הקבוע "היית מוצא בכל זאת על מה להתלונן" הוא מביך.
4. "שני הבלמים עוד לא מעל 30(30 ו28)", פשוט בדיחה, מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה? קולין בן 32 ואיליץ' בן 30. ושוב, אתה לגמרי מוציא מהקשר את מה שאמרתי, לא זלזלתי בתיאום שלהם אלא רק אמרתי אם זה שיקול בהחתמה שלהם (ואף אחד לא יכול לטעון שלא) אז אי אפשר להגיד אחר כך שבונים לטווח ארוך.
5. דני עמוס ספג באותה עונה 21 שערים, לא 15. אה כן, ואדל ספג ב-11/12 חמישה שערים פחות מאניימה עונה לפני כן. בקיצור, הנתון הזה חסר משמעות כי הוא נתון קבוצתי ולא מעיד שום דבר על השוער יותר ממה שהוא מעיד על כל שחקן הגנה אחר בקבוצה.
6. "בכל משחק בעונה שעברה היה גול עליו" - איכס, שיא הגועל נפש והצביעות. אתה, מהמקהלה שמקשקשת כל היום בפורום כמה ביקורת זה פויה וצריך לעטוף את כולם בצמר גפן, משקר ומכפיש שחקן בשביל... מה? בשביל להגן על דני עמוס? בשביל להגן על ההחלטה של בן-שמעון? בשביל לנצח בוויכוח? מה? נו, בוא נראה אותך מוצא לי בכל משחק גול על קליימן. כולל במשחק בסיבוב הראשון נגד חיפה, בחוץ נגד ק"ש, ב-4:1 על ב"ש, ב-2:1 באשדוד, ב-2:1 בגביע בב"ש, אפילו בשתי השלישיות שספגנו בקריית-אליעזר. נו, נראה אותך.
בקיצור, מגילה שלמה כשכולה עובדות מומצאות, עבודה בחשבון של ילד בן 5, הוצאה מהקשר של כל משפט שני וסתם הכפשות מגעילות.
לגבי רב"ש, הקטנת את הקבוצה שלו כדי להקטין את ההישגים שלו שם. זה שלא הייתה לו קבוצה ענקית זה ברור, אבל ממה שהיה הוא הוציא 400%.
לגבי הרכש והחישובים שלך, אתה חושב שדני עמוס זה רכש מיותר, אני לא וגם המאמן שלך לא חושב ככה, אז להכניס אותו לרשימת הכסף המיותר? עוד מעט מישהו יבוא ויגיד ששכטר זה רכש מיותר ויכלנו להשקיע עוד כמעט מיליון יורו על הזרים במקומו, זה הופך את זה לנכון?
רן יצחק כבש 8 שערי ליגה בעונה שעברה ו12 בחצי עונה בלאומית עונה קודם לכן. כמה דקות ושערי ליגה יש לעדן שרם שאפשר לבנות עליו כחלוץ המחליף?(לא שאני מזלזל בעדן, אבל מזל שלא קוראים לו רמזי ספורי כי כבר היית עורף לו את הראש)
בקיצור, יכול להיות שההחתמות מסיקה-פדידה-צ'קול מיותרות ויכול להיות שלא, נדע את זה בטוח אחרי קצת יותר זמן מארבעה משחקים
ואני יודע שיש ארבעה זרים אבל גם אם הוא היה כסף עודף הוא היה מושקע בזר חמישי ולא בלהביא ארבעה זרים בקצת יותר כסף.
בנוגע לקולין טעיתי, זכרתי שהוא בן 28(איליץ' זכרתי ש30), אבל כמו שציינתי, היו בלמים יותר מבוגרים ששיחקו אצלנו ושיחקו טוב ואם עד עכשיו שניהם היו טובים עניין הגיל בכלל לא היה עולה לדיון. מאוד הגיוני שבקבוצה שכמעט כל השחקנים שלה חדשים ישחקו שני בלמים שמכירים אחד את השני, בטח אם המאמן שלך ראה אותם שנה שלמה בקפריסין.
הלאה, אז עמוס ספג 21 ולא 15, איזה שוער גרוע. סליחה שאני לא נכנס לוואן לפני כל אות שאני רושם, ואתה מבלבל את המוח שסטטיסטיקה לא קובעת(כמו אדל ואניימה ואם תרצה אדל וקליימן), ומתעלם מזה שדני עמוס נתן עונה אדירה וזכה בשחקן העונה.
ולגבי קליימן, מאוד מאוד רציתי לראות אותו כשוער ראשון, מאוד רציתי שאני אוכל להגיד בלב שלם שהוא צריך להיות השוער הראשון, מה לעשות שהביצועים שלו גרמו לי להתערער קצת. על כדורי גובה אין בכלל ספק שהוא חייב לעבוד כי זו נקודת תורפה ענקית(גם במשחקים ששלחת אותי לראות, שני הגולים של קינן היו מכדורים שאפשר לצאת אליהם, בעיקר השני), ביקשת שערים שרשומים עליו אז כמובן שהשער הרביעי של אבוחצירא, השער הראשון של חיפה ב3:2, השער הראשון של נתניה ב3:0, השער בבעיטה החופשית של איטליה ביורו. אני לא אומר שאין לו כשרון והוא לא שוער טוב, אבל מצד שני הוא ממש לא באנקר שאני לא יכול להבין איך העדיפו להביא על חשבונו שוער שכבר הוכיח את עצמו.