moshiko כתב:
1. שאלי טביב נחת אצלנו, הקופה של הפועל ת"א היתה רחוקה מאד מלהיות מפוצצת. יתכן שהאיש גאון פיננסי וראה את הנולד (ליגת האלופות וכו') אך הובא כדי להעמיד ערבויות שמוני לא היה יכול להציג. להגיד שהוא שונה משאר הבעלים שאינם אוהדי הקבוצות ובא אך ורק כדי לרוקן את הקופה, זה טיעון קלוש. הפועל ת"א לפני טביב היתה קבוצה בעלת תקציב די צנוע ביחס למימדים של השלוש העונות האחרונות.
2. התנהלותו : מגעילה ודוחה. בהחלט. בכמה תחומים אינני רואה הבדלים גדולים עם העידן מוני הראל-שחר בן עמי. גם אחרים נ בליגת העל, פועלים כמוהו. הטיעון שלי שההתנפלות על טביב לא ניתנת להסבר אך ורק בגלל שיקולים עניינים של ניהול כושל. אני טוען שהמחאה ניזונה בעיקר מסלידה מאיש שלא שייך למשפחה.
3. סגנון משחק תחת שרביטו של קשטן: אני מעריך שלו גוטמן היה ממשיך, לא בטוח שהיה מצליח לשחזר את היופי והססגוניות של עונת הדאבל (שדרך אגב, לא חזרה בעונה האחרונה של גוטמן למרות יבול יפה בהתקפה). סגנון בונים על סמך השחקנים שקיימים בסגל. אך נניח שקשטן הוא אנטי יופי בכדורגל, המאמן היחיד בשוק שאני רואה כממשיך דרכו של "גוטמן-דאבל" זה ראובן עטר. גם אם התוכנית של "גוטמן את יוסי עד שגוטמן יילך לנבחרת ואחריו יוסי" היתה מתממשת, ספק רב אם היתה מניבה כדורגל כה ססגוני. לגבי כמות המנויים: החתמות "חמות" בפגרה פלוס הצלחה מקצועית בעונה החולפת מביאים מנויים מהכמות של 6000 צפונה. מנויים לא מוכרים בגלל איכות הניהול. מוכרים בגלל התלהבות של אוהדים שנמצאים במעגל יותר חיצוני של הקבוצה.
4. רכש "חשוד". אכן עסקת דמארי חשודה. אבל עד כה כל מי שהבטיח לחשוף פרטים מדהימים אודותיה, לא קיימו את האיומים. גם עסקת א. כהן מק"ש היתה לא פחות חשודה אך לא הצמיחה כותרות גדולות, אולי כי התבצעה בעידן מוני הראל-טביב ולא רק טביב. עולם ההחתמות בכדורגל לא שקוף (אני בעד שקיפות). בנושא הזה טביב יתכן שנוהג כמו שנהג מוני הראל (רביבו, פיטוריו של יצחק שום בגלל החתמת זרים וכו'). יכול להיות שאני לא מבין נכון את התמונה וטביב מוביל אותנו להתרסקות. עד כה, לצערי הרב, הוא לא חורג בצורה בוטה מהמורשת הניהולית שהיתה נהוגה בהפועל ת"א לפניו. זה בהחלט לא טוב אבל זה לא סוף העולם.
מושיקו
אני מח שעלינו על פסים של ויכוח עניני. חולק על טיעוניך.
א. הקופה הריקה - הקופה המלאה -
אכן המצב שתיארת נכון. אבל, טביב הצטרף להפועל כהשקעה פיננסית עם סיכוי הפסד "אפס" והסברתי זאת בעבר (את הנחתי ומהגיגי ליבי -אין לי שום מידע בדוק). אסביר שוב:
כשכ"ס ירדה ליגה, מיקסום התועלת מדה סילבה, ידין ויבואה , לא יכול היה להיות מביתר שהיתה במרוץ למיליונים, מחיפה שלא היתה צריכה אותם והיתה מוכנה לשלם עבורם כמו שמשלמים על שחקן טוב עם פוטנציאל אבל ירד ליגה. מכבי היו עם שנידר ונימני. כלומרהאלטרנטיבה היתה למכור במחירהשוקשלאז, או לנסות ללכת למהלך מרחיק לכת. לרכוש חצי בעלות בקבוצה גדולה, במצוקה. הוא ראה היטב את בלומפילד מפוצץ ומחזיר בכח את הפועל לליגה לאחר שהיתה בקבר. הבין היטב את הפוטנציאל הכלכלי והימר על הבאתם להפועל בתמורת לחצי קבוצה. הימור עם סיכוי שואף לאפס להפסיד. אם העונה היתה מתבררת כפלופ, והם לא היו ממראיים תמיד יכול היה למכור אותם כערכם בשוק כ 200K$ לדה סילבה אולי כנל ליבואה וידין. אבל הסיכוי היה ענק, קבוצה גדולה, חשיפה לאירופה, קהל שכמוהו הוא לאראה בכס וחצי בעלות על אחת מ 4 הגדולות! מי היה נותן לו אז דריסה בביתר ,או מכבי שלא לדבר על חיפה של שחר.
לכן הוא בא לבנות ולהיבנות!
נכון היתה לו תרומה לבניית הקבוצה שיצרה את הקופה האדירה הזאת.
עדיין הוא שונה מכל שאר הבעלים שבאו והשקיעו מכספם מיליונים!
אני בוחן אנשים בתקופות מצוקה, לא בהצלחות. ומכיוון שהתנהגותו בכשלונות כס היתה מפוקפקת, ובהפועל לשמחתי בשנים האחרונות יש הצלחות, אז מבחן היסורים של הכשלון עדיין לפנינו. ולצערי הוא יבוא כי החיים הם סינוסואידה.
לכן , כבדהו וחשדהו. לכן הוא צריך "תעודת יושר פיננסית" או כפי שאמרו בשכונה "תוכיח שאין לך אחות" .
גם תנובה לא היו חייבים תעודת יושר פיננסית, אבל הבינו שלטובת היחסים עם הצרכנים יש להמציא כזאת.
ב. האיש לא שייך למשפחה. טיעון שאני לא מוכן לקבל. טוב שלא העלית את השטות של דחיה על רקע מוצא!
אמרתי כבר, מעשיו יקמוהו ומעשיו ירחקוהו!
לא היתי גרופי של תאומים ושות, אבל כשעשו טוב הרעתי, וכשעשו רע ביקרתי!
מבטיח אישית להיות עיניני בנושא טביב כשיפיג את חששותי (וחששות של עוד רבים וטובים).
ג. קשטן - אני מאד מכבד את האיש. הוא אחראי להרבה מרגעי האושר הכי גדולים שהיו לי כאוהד של הפועל (כ 50 שנה).
אבל האיש נשאר תקוע בסוף שנות ה90. אני לא מדברעל כדורגל אטרקטיבי (אין לי התנגדות לראות כזה מהפועל) ולא על סגנון. אני מדבר על קיבעון. אני מדבר על שבלוניות. אני מדבר על חיזוק מוזר, ובעיקר על חוסר הקפדה על סדר העדיפות בחיזוק! על הרסריות והמריבות עם שחקנים. גם אצל גוטמן היו פאשלות (אובדן האליפות אשתקד), גם אצלו היו רגעים מביכים. אבל משחק כושל וחסר מוטיבציה כמו שהיה מול הפועל חיפה, או "ההצגה" באשדוד לא ראיתי.
נכון, זה לא סוף העולם, אבל הזעם והכעס שלי (ואולי של עוד אוהדים שלא חושבים עליו טובות) זה כי יכול היה להיות אחרת! כי היתה הזדמנות בשנה שעברה , וגם השנה, עקב הכסף והמוניטין, לבנות אימפריה ולבנות הפועל אחרת. זה שהניהול בינוני לא מחייב אותנו להיות כאלה.
לצערי אני חייב לקחת דוגמה משנואת נפשי בכדורסל. נגיד מה שנגיד עליהם, נבנתה שם מערכת מיקצוענית ומתקתקת. כך היתי רוצה לראות בקבוצת הכדורגל שלנו. והלואי שאתבדה והאיש יעשה את זה.
התנהלותו עד עכשיו לא מנבית טובות!