|
Oleg Neduda כתב: אחד עם כיפה כתב: Oleg Neduda כתב: אחד עם כיפה כתב: דווקא בתור אחד שלא כזה מת על ספורי, וכן מעריך את בוזגלו, אני חושב שחלון העברות הזה הוא פספוס גדול מאוד. בחלון העברות יש נטיה לשבץ הרכב משמות של שחקנים ולהעריך את הערך של כל שחקן בנפרד ולבחון ככה את איכות הקבוצה. אני חושב שזו טעות גדולה, קבוצות נבחנות כתמהיל, ומעט על יכולות אישיות של שחקנים.
שנה שעברה למרות שניצלנו מירידה מחזור לפני הסיום, היה תמהיל טוב. ההגנה עמדה טוב, קישור חלש מאוד על הנייר הפתיע לטובה וההתקפה הייתה מזעזעת. הדבר המתבקש היה לחזק את הקישור ההתקפי וההתקפה ולהביא עוד קשר מנוסה לאמצע להחליף את קלאודמיר שייגמר. במקום זה, לצד החתמות ראויות עמו אינברום ובוזגלו, פורק כל התמהיל. התיאום של לבקוביץ עם ההגנה היה נכס, לג'רפי ייקח עוד זמן לבנות תיאום כזה (ואם חושבים על זה שהוא רק מושאל זה פשוט טמטום לא ייאמן). גוטליב ודגני יחד היו נכס יחסית לליגה. ספורי שובץ בעונה שעברה בדיוק בתפקיד שישב עליו - קשר התקפי שיודע לנווט את המשחק גם מעמדה אחורית יותר.
במקום גוטליב צפוי להגיע אחד הבלמים הכי חלשים בליגה, שהפך איטי מאוד, ושהאגו שלו גדול יותר מהיכולת שלו. במקום ספורי מגיע שחקן מתחת לחלוץ, שלא יודע להוביל כדור, שטכניקת הכדרור שלו חלשה, שהמסירות שלו חלשות ומה שאולי יש לו אלה בעיטות מ20 מטר ועוצמה פיזית בהשלטות על כדור. לקבוצה עם קישור כשרוני הוא יכול להיות משלים טוב לתפקיד של מעין חלוץ שני. לקבוצה עם קישור חלש כמו שלנו הוא אסון. גם אם הוא יירד לגליצים ויתאבד בהגנה בניגוד לספורי, אין לו את היכולת לנהל משחק ולהעביר כדורים מצד לצד. קאניוק היה בול לתפקיד הזה, אלטמן ממש לא. לכן לדעתי, כל עוד אין כאן קשר מרכזי עם יכולות מסירה וניהול משחק או בלם בסדר גודל של גוטליב (ושלא נדבר על חלוץ) נחלשנו. כי עם כל הכבוד לבוזגלו, הוא לא יכול לעשות כלום בלי קישור והגנה. ההרכב כרגע של השנה: ג'ראפי, כהן, דגני, שלמה, פירסמן, קלאודמיר, בואטנג, בוזגלו, אינברום, אלטמן, דמארי/הריש. ההרכב של שנה שעברה: לבקוביץ, כהן, גוטליב, דגני, פירסמן, קלאודמיר, בואטנג, עאבד, ספורי, קאיו, הירש. אני יכול להבין אכזבה של אנשים פה מהחלון, כי נראה שאנחנו מפספסים את קניוק שהוא חתיכת שחקן וחלוץ היה צריך כבר לנחות פה. אבל בחיי, לא מבין איך אפשר בכלל להשוות בין ה-11 שהיו שנה שעברה לבין ה-11 שיש כרגע. א. אתה משווה 11 של סוף שנה שעברה, אחרי שכבר נפצעו שחקנים ואחרים התבררו כגרועים (מה שיכול לקרות עם דמארי, בוזגלו, אינברום, אלטמן). ב. קלאודמיר לא יהיה אותו קלאודמיר של החודשיים המוצלחים של שנה שעברה. ג. לדעתי לבקוביץ-ג'רפי, שלמה-גוטליב, ספורי-אלטמן זה היחלשות. לגבי הקישור ההתקפי אני באמת מאמין שהשתדרגנ באופן משמעותי כמו שכתבתי, ועדיין אני מפחד שזה לא יספיק עם קישור כל כך לא כשרוני. אז אני אענה לך. א. מה זאת האמירה הזאת? כמו שאחרים התבררו כגרועים, לבקוביץ וספורי (שאף אחד לא ציפה מהם לכלום) התבררו כשחקנים הכי טובים בקבוצה. ואתה מעדיף שאני אשווה את ה-11 שפתחו את העונה בשנה שעברה? תגיד לי אתה רציני? זה נראה בערך ככה: ינקו, כהן, דגני, גוטליב, פירסמן, לקס, ברנרדו, ספורי, עאבד, זיקרי, דמארי. זה יותר טוב? ב.קלאודמיר לא יהיה אותו קלאודמיר בדיוק כמו שבואטנג הוא שחקן צעיר שיכול להשתפר. חוץ מזה שקלאודמיר היה כבד ואיטי כבר בשנה שעברה. הוא יהיה אותו שחקן כבד ואיטי השנה. ג. להגיד שלבקוביץ - ג'רפי זה היחלשות זאת בדיחה וסתם לחפש איפה שאין. לבקוביץ הוא שוער בן 31 שכל הקריירה עשה עונה אחת טובה. אחת! לעומתו ג'ראפי הוא שוער בן 26 שכבר כמה שנים נחשב לשוער העתיד של ישראל ולאחד השוערים הטובים בליגה. תסלח לי, אבל על הנייר (כי אי אפשר לדעת באמת מה יקרה) - ג'ראפי שוער טוב בדרגה אחת לפחות מרובי (עם כל האהבה ללבקוביץ). בהשוואה של שלמה לגוטליב אני מסכים שנחלשנו, אבל אני לא שותף פה לאורגזמה מגוטליב ולא חושב שזאת דרמה גדולה. גוטליב עשה בשנה שעברה כמה משחקים גרועים מאוד כמו המשחק המחזור הראשון מול חדרה, ואני באופן כללי מעדיף להריץ את שלמה. הוא סיים את העונה טוב, וזה מה שזוכרים, אבל אני אישית חושב שהוא אוברייטד. ספורי ואלטמן זה ההבדל המשמעותי, כי ספורי טוב בהרבה, אבל אם אני צריך לבחור בין קישור התקפי של עאבד, קאיו, ספורי, לבין קישור התקפי של בוזגלו, אלטמן, אינברום, אני בכלל לא מתלבט. הקישור ההתקפי שיהיה השנה הוא הרבה הרבה יותר איכותי מהזבל של שנה שעברה. א. מה שאני מתכוון שצריך לקחת בעירבון מוגבל צירוף של שחקנים חדשים, לעומת תלכיד שכבר נוצר בין שחקנים קיימים. בדיוק בגלל דוגמאות כמו ספורי ולבקוביץ. יכול להיות שאינברום יהיה השנה השחקן הכי טוב בליגה ואז כמובן שאסכים שהתחזקנו, בנתיים אני לא חושב שהשילוב שלהם יהיה נוצץ כמו ההשתלבות שלהם במערך טרום עונה. ב. היה לו פיק של חודשיים טובים, אחר כך הוא היה הרבה יותר גרוע, ומאמין שהגיל שלו, 36 עוד חודש, רק ידרדר יותר. מודה שלמרות ההלהבות ממנו בפורום, אני מאוד סקפטי לגבי בואטנג. מעדיף אפילו את לקס על גביו. ג. לבקוביץ: אני חושב שזו לא רק "עונה אחת", זו עונה משמעותית מאוד בה נוצר חיבור עם ההגנה, המועדון והקהל. בקבוצה שההתקפה שלה לא תיפקדה הוא ספג הכי מעט בליגה חוץ ממכבי, שום גול מחוץ לרחבה ולדעתי בזכותו נשארנו בליגה (היו הרבה 0-0 שבקלות היו יכולים להגמר בהפסד). לעומת זאת ג'רפי הוא השוער שספג הכי הרבה בליגה, מחוץ לרחבה, בתוך הרחבה. אני יודע שיש סביבו התלהבות גדולה בגלל זינוקים יפים. לדעתי למרות שהייתה לו הגנה מזעזעת באשדוד, שוער טוב לא סופג בכמויות שהוא ספג ולא שערים שהוא ספג. גוטליב: לדעתי לא אוברייטד בכלל, הפוך. בלם חכם מאוד, חזק מאוד, ראשון לכדורי גובה, אופציה התקפית. כל זה כשהוא תחת קריאות בוז טיפשיות. ואם אתה שם את שלמה בהרכב, נראה שגם אתה לא בדיוק תופס מצדק. קישור התקפי: אני מסכים שבעמדה הזו התחזקנו, וכתבתי את זה כבר פעמיים. אני פשוט חושב שההתחזקות הפרסונלית (בוזגלו ואינברום ביחס לזיקרי ועאבד) היא עוד לא ברורה (בוזגלו ישרוד שנה שלמה? אינברום יהיה כאן מנטלית?), ושההשפעה שלה תהיה קטנה בגלל הקישור הלא מוכשר שלנו.
|
|