עומרי קנדה כתב:
כמה נקודות חשובות מהדיון היום(הייתי בדיון), אם חלק מהדברים כבר נכתבו מתנצל:
1. הבקשה של העמותה לגישור עלתה לדיון וגרמה מבוכה רבה לבר ניר שלאחר דיון ממושך והפסקה משך את מועמדתו להיות נאמן בתיק בתמורה לויתור על הבקשה לגישור.
2. השופט אישר שימוש בכל הערבויות של צדדים שלישיים שקייימות אצל כמה וכמה נושים לרבות בנק הפועלים ודיסקונט ששאל שוב באופן ספציפי והדגיש את העובדה שגם חיים רמון ערב.
3. עו“ד של מס הכנסה גם כן לא הגיע מוכנה, טענה שיש 2 סעיפים על הכנסות בטוחות שהן לא בטוחות( הכנסות מרכש והכנסות מאופ“א), מדובר ב900 אלף שקל מגוואגנז`ו ו600 אלף מענק
מאופ“א שדובר עליו במנהלת. טענה שהכסף שהוקצב מהמנהלת לא יספיק לשכר כולל ניכויים, טענה שנדחתה ע“י השופט אחרי חישוב מהיר.
4. עמית פינס ווינשטיין העורך דין של כבירי האלו טענה מעניינת לגבי הורדת 9 הנקודות, הם ביקשו צו מניעה זמני של הורדת הנקודות כי לנושים יהיה אינטרס להגיע להסדר מהיר על מנת למנוע את הורדת הנקודות ובכך להכניס יותר כסף ממכירת קבוצה שלא תיהיה מועמדת וודאית לירידת ליגה, הטענה שלהם הייתה שגם ככה לקבוצה אין כסף להחזיק את עצמה יותר מחודשיים ולכן יהיו חייבים להביא רוכש במהרה או ללכת לפירוק ואז אין משמעות לנקודות.
פינס הוסיף שכשהוא פירק את הפועל פ“ת הם הגיעו עם זה לעליון והסעיף שזה נפסל עליו בזמנו לא תקף במקרה הזה.
ההתאחדות בתגובה גימגמה את התקנון בכמה צורות שונות ולא נתנו מענה לטיעונים.
5. אחד מעורכי הדין הציע לעשות מימון המונים כדי להגדיל את התקציב לתקופת ההקפאה בתמורה למנויים וכרטיסים אבל השופט פסל את זה בטענה שזה יפגע בהכנסות של הרוכש העתידי אם יהיה כזה.
6. עושה רושם שלתיק יתמנה יותר מנאמן אחד בשל מורכבותו, הציעו כמה שמות שם אבל השופט נתן תחושה שההמלצות האלה לא מעניינות אותו והוא גם ביקש בשלב מסויים להפסיק להציע.
7. סה“כ מדובר בשופט שמאוד בקיא בחומר ובמרוכבות של התיק, אני מקווה בשבילנו שתחושת הבטן שלי נכונה והוא ייתן את המניעה הזמנית להפחתת הנקודות.
אולי השופט יקנה את הפועל? או לפחות יהיה מנכ"ל בחברה שתקנה אותנו. נשמע כמו אדם יסודי ומעמיק, לא חאפר כמו כבירי והעמותה