הקטע הזה שמתחילים לחשב שערים לפי כמה שכל שחקן "שווה" הוא אחד המשעשעים. מישהו חושב שעכשיו אחרי שזהבי וגרסיה (31+4 שערים) מכבי תבקיע העונה רק 36 שערים? מישהו חושב שאם עכשיו לאלה מצטרף להפועל ב"ש, הוא מבקיע 11 שערים כי זה מה שהוא "שווה"?
קבוצה טובה עם שחקנים טובים מבקיעה הרבה שערים, קבוצה פחות טובה עם שחקנים פחות טובים מבקיעה פחות שערים. אם הפועל תשחק טוב, וגם שגיב יחזקאל ישחק טוב אז גם הוא יכול לתת 15 שערים.
אגב, לדעתי הפועל מאוד צריכה חלוץ כי אין לה אף שחקן מלבד שוינפלד שההגנה של היריב "מפחדת" ממנו. בעונה שעברה אני חושב שראו את זה הכי טוב בגול של שגיב יחזקאל מול הפועל חיפה.
על פניו שוינפלד לא עשה כמעט כלום במהלך הזה, רק רץ לפינה הקרובה כמו שכל חלוץ היה עושה, גם דודו ביטון, אבל קיאנסקס כל כך נלחץ שהכדור מגיע דווקא לשוינפלד, שהוא ישר נתן ריצה לכיוונו (למרות שככל הנראה בכל מקרה פינירו הבלם השני היה מרחיק את הכדור), מגרלשווילי ראה את הבור שנוצר, ורץ לסגור אותו, וככה השאיר את יחזקאל לבד מול השוער. הפועל חייבת עוד חלוץ שיכול להטריד ככה את ההגנות, אין לנו כבר סיכוי להביא מישהו ברמתו של שוינפלד, אבל מצד שני זה לא משהו שמחמיד למשל יכול לעשות.
דווקא מבין כל הקשרים שלנו, היחיד שאני יודע בוודאות שיגיע למצב או שניים כל משחק זה שגיב. הוא היחיד שמחפש להגיע באמת למצבים, יש לו נטייה להיות תמיד באיזור הרחבה ולכן מבקיע שערים כמו זה שנתת פה. זה לא רק כי שוינפלד מטריד הגנות, זה בעיקר כי יש מי שיסתובב ברחבה כדי לחפש גולים. פשוט ככה. לא לכל קשר יש את הקטע הזה. אפילו בכלום התקפה שהראינו במשחק האחרון, שני המצבים היחידים שלנו היו שלו. לדעתי במצב הנוכחי שלנו מבחינת חלוצים, הוא חייב לפתוח בהרכב.
הקטע הזה שמתחילים לחשב שערים לפי כמה שכל שחקן "שווה" הוא אחד המשעשעים. מישהו חושב שעכשיו אחרי שזהבי וגרסיה (31+4 שערים) מכבי תבקיע העונה רק 36 שערים? מישהו חושב שאם עכשיו לאלה מצטרף להפועל ב"ש, הוא מבקיע 11 שערים כי זה מה שהוא "שווה"?
אתה צודק. אבל זה רק אומר שצריך להתייחס בחישוב מעבר ליכולת של שחקן בודד לפרמטרים נוספים כמו רמת הקבוצה וכיצד השחקן משתלב במרקם הזה. במספרים שכתבתי, כן ניסיתי לחשוב כמה שחקן שווה בתוך התבנית הנוכחית שלנו. ברור שאם אתה מביא עכשיו את וידאל, זה יגרום גם לשוינפלד ולאחרים להבקיע יותר.
בקשר לניקוליץ', לא ניסיתי לזלזל בו, ובהחלט הוא קשר אמצע טוב לליגה. אני מאמין שהוא שווה 5 שערים, אולי קצת יותר. בכל מקרה מה שניסיתי לומר בצורה מספרית זה שההתקפה שלנו כרגע צולעת לתפישתי. בהנחה שהקרואטי לא יפתיע ויתגלה כעילוי, אלא כשחקן ליגה סביר, עדיין חסר לנו משהו שם שיקפיץ את החלק הזה קדימה.
אני לא מדבר על אליפות או מקומות 1-3 (למרות שתמיד צריך להאמין - ראה ערך לסטר), אבל העונה הקודמת הייתה כל כך משעממת. בחייאת אל תעבירו אותנו עוד עונה כזאת, תנו לראות קבוצה שמסוגלת להבקיע.
מהסרטונים המנגה הזה לא נראה כמו בן אדם. יותר כמו אריה. או טנק. מפלצת של כוח ומהירות. מצד שני לפי המספרים נשמע כאילו יותר מדי כדורגל אין שם. אם הוא גם בחור חביב יש פה פוטנציאל לזיטו 2. רק שלא יקפוץ על אמבולנס.
נתונים יבשים יכולים לתת איזה אינדיקציה, בטח לשחקן קדמי, אבל כמובן שיש עוד משתנים פה שמשפיעים. מה גם שהוא עוד שחקן צעיר(23). בוחנים אותו, נכון? אם הוא טוב, יראו זאת באימונים.
קבוצה טובה עם שחקנים טובים מבקיעה הרבה שערים, קבוצה פחות טובה עם שחקנים פחות טובים מבקיעה פחות שערים. אם הפועל תשחק טוב, וגם שגיב יחזקאל ישחק טוב אז גם הוא יכול לתת 15 שערים.
אגב, לדעתי הפועל מאוד צריכה חלוץ כי אין לה אף שחקן מלבד שוינפלד שההגנה של היריב "מפחדת" ממנו. בעונה שעברה אני חושב שראו את זה הכי טוב בגול של שגיב יחזקאל מול הפועל חיפה.
על פניו שוינפלד לא עשה כמעט כלום במהלך הזה, רק רץ לפינה הקרובה כמו שכל חלוץ היה עושה, גם דודו ביטון, אבל קיאנסקס כל כך נלחץ שהכדור מגיע דווקא לשוינפלד, שהוא ישר נתן ריצה לכיוונו (למרות שככל הנראה בכל מקרה פינירו הבלם השני היה מרחיק את הכדור), מגרלשווילי ראה את הבור שנוצר, ורץ לסגור אותו, וככה השאיר את יחזקאל לבד מול השוער. הפועל חייבת עוד חלוץ שיכול להטריד ככה את ההגנות, אין לנו כבר סיכוי להביא מישהו ברמתו של שוינפלד, אבל מצד שני זה לא משהו שמחמיד למשל יכול לעשות.
דווקא מבין כל הקשרים שלנו, היחיד שאני יודע בוודאות שיגיע למצב או שניים כל משחק זה שגיב. הוא היחיד שמחפש להגיע באמת למצבים, יש לו נטייה להיות תמיד באיזור הרחבה ולכן מבקיע שערים כמו זה שנתת פה. זה לא רק כי שוינפלד מטריד הגנות, זה בעיקר כי יש מי שיסתובב ברחבה כדי לחפש גולים. פשוט ככה. לא לכל קשר יש את הקטע הזה. אפילו בכלום התקפה שהראינו במשחק האחרון, שני המצבים היחידים שלנו היו שלו. לדעתי במצב הנוכחי שלנו מבחינת חלוצים, הוא חייב לפתוח בהרכב.
גם לדעתי הפוטנציאל הבולט להגדיל את מספר הגולים הוא יחזקאל. כי הוא מוכוון לתכל'ס, מוכשר. יש מצב שהגולים והביטחון יגיעו ויגדלו כמו כדור שלג מתגלגל.
ע"פ ההרכב המשוער, אוראל דגני ושגיב יחזקאל לא תורגלו.
_________________ "תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר
לגיטימי דווקא. השאלה היותר מעניינת היא האם נראה דקות של שובשיץ'
מה לגיטימי? אלטמן היה חלש מאוד נגד בני יהודה ורעננה בזמן שיחזקאל הגיע ל3 מצבי כיבוש נגד פתח תקווה.
שני תפקידים שונים, קשור לשיטת משחק אני מניח. בכל קרה, אני מקווה שאם גוטמן עולה עם 3 באמצע זה בשביל להחזיק כדור ולא להתבנקר. אין לי סבלנות לעוד עונה שהפועל מתבטלים בפני כל הקבוצות "החזקות"
_________________ "הם בהחלט מאמינים שיוכלו גם להרוויח ממנה כסף. הם אומרים שאלי טביב, כשהיה הבעלים, הרוויח". https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001215408
כמה מדברים פה על יחזקאל.. גם אני מחזיק מאוד מהכישרון שלו אבל איך בדיוק הוא יצליח כשאחרי כל משחק הוא מפסיד 2 אימונים לפחות ונמצא בספק למשחק הבא. הוצא צריך לשפר את המצב הפיזי שלו ורק אחרי זה יהיה אפשר לדבר על מספרים. אני לא מאמין איך שוב פותחים עונה כשיש לנו מליון שחקני קישור וחלוץ אחד
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה