שי אבוטבול כתב:
Frank Serpico כתב:
שי אבוטבול כתב:
Frank Serpico כתב:
איפה לעזאזל אתם רואים פה שמחה לאיד?!
חוץ מאחד, מישהו פה שמח לאידה של מנצ'סטר יונייטד?
אני לא מתכוון רק להיום , תחזור כמה עמודים אחורה ותראה שיש יותר מאחד ששמחים לאידה של יונייטד
נדמה לי שרובם (אם לא כולם) אוהדים את ליברפול. בגדול יש פה בפורום שני מחנות - של אוהדי האדומים ממנצ'סטר ואוהדי האדומים מליברפול - מחלוקת ישנה נושנה בקרב אוהדי הפועל.
לשמוח לאידה של יריבה ספורטיבית מובהקת (כמו ליברפול-מנ. יונייטד) זה לא לגיטימי וטבעי?
אתה צודק , ואני לא אמרתי שכל הפורום שמח לאידה של מנצ'סטר , אני רק אמרתי ששמחת האיד שאנשים מסוימים שמחים , היא בגלל הצלחת יונייטד בשנים האחרונות , ולא לא רק אוהדי ליברפול שמחים לאידה של יונייטד פה , ולא רק פה , אם תסתכל על סקרים באנגליה איזה קבוצה הכי שנואה שם תראה שיונייטד למה ? כי הם הכי טובים (ויש עוד סיבה שהם שמאלנים ) , אז גם רוב אוהדי הקבוצות האנגליות חוץ מיונייטד וליברפול שונאים את יונייטד וזה לגיטימי כי הם פשוט הכי טובים
זה נכון - וזה גם טבעי ותמיד יהיה כך. אנשים תמיד יהיו לטובת ה"אנדרדוג" (או לפחות מי שהם יזהו כאנדרדוג. לא תמיד זה באמת האנדרדוג האמיתי. סר אלכס, אני בטוח, יתווכח ויטען שדווקא מנצ'סטר יונייטד שלו היא היא הרבה פעמים האנדרדוג האמיתי - מפני שכל כך רבים רוצים לשמוח לאידה ולראות במפלתה, ולכן הרבה פעמים הוא צריך להצליח למרות ועל אף). בכל אופן, עדיין, אנשים תמיד יהיו לטובת האנדרדוג, וישמחו לאידם של החזקים והמצליחנים.
לי, לדוגמא, אין שום עניין וחצי עניין בכדורגל ספרדי. לא מסוגל לצפות בזה. בטח לא מבין בזה. עדיין, תמיד אשמח לאידן של שתי הספרדיות הגדולות. תמיד אשמח לשמוע שאיזו קבוצת מרכז טבלה קטנה ניצחה את ריאל הגדולה או את ברסה שכולם סוגדים לה.
לגבי האשכול הספציפי הזה - כאמור, מאחר והרוב פה נחלקים לאחד משני מחנות - ליברפול או יונייטד - זה אך טבעי שכל אחד ישמח לאידה של היריבה הספורטיבית המובהקת. וזה בסדר גמור. אני, למשל, שמח רק לאידן של ארסנל וצ'לסי. לא שבאמת אני שונא אותן, אבל זו איבה נרכשת, מחייבת. אני רואה את כל שאר הקבוצות בפריזמה צרה מאוד של טובת הקבוצה שאני אוהד, מיקומה בטבלה, המתחרות העונתיות שלה, והאינטרסים שלה באותו רגע בליגה. כל השאר לא מעניין אותי.