Fez כתב:
kobster כתב:
Fez כתב:
kobster כתב:
1. עברנו בבקרה. יופי, גם תחת רמון עברנו בבקרה, ראינו לאן זה הוביל אותנו.
2. כסף שלו ? הוא שילם את המיליון יורו על רייכרט ? אתה בטוח ?
3. אין מה לחיות בפחד, אבל אני מציע לא להיכנס לשאננות כי הראנו למכבי מה זה ולקחנו להם שחקן במיליון יורו וכבירי לב לב לב. נראה מה יהיה במפגש, אם וכאשר.
4. הפועל צריכה חלוץ. אם יביאו מאמן ברמה וזה לא יפגע ביכולת להביא חלוץ ברמה אז אני אשמח לחלק לבבות לכל מי שצריך.
זה יפה שמצד אחד אתה רומז פה השכם והערב שאנחנו אוטוטו פושטים את הרגל ושלקחנו התחייבויות שאי אפשר לעמוד בהן והכל יקרוס כמו מגדל קלפים
אבל מצד שני אתה מקווה שנביא גם מאמן ברמה וגם חלוץ ברמה (שני דברים לא ממש זולים כידוע) ואז תחלק לבבות
עקביות זה דבר חשוב
אני לא רומז שנפשוט את הרגל ושמגדל הקלפים יתמוטט או ווטאבר. לא רוצה שהמועדון יכנס להרתפקאות תקציביות שכבר עלו לנו ביוקר עם גרעון של 60 מיליון שקל שחיסלו כל סיכוי לרוכש אמיתי שיבוא ויקנה את המועדון בלי בעלי מניות ובלי עמותה ובלי מני ויצמן ובלי מימונים חיצוניים.
אם לכבירי יש את האפשרות להביא מאמן וחלוץ ברמה אז תיסלם, אם אנחנו שוב נצטרך להיות תלויים באדון מימון חיצוני אז לא תודה. הרי אחד הדברים הראשוניים שכבירי ובארי אמרו במסיבת העיתונאים זה שמועדון צריך להתנהל בהתאם ליכולות שלו,לא ממש מסתדר עם תקציב של 33 מיליון שכולל רכישות שחקנים ב 10 מיליון ושאר ההוצאות שפורטו. אף אחד לא מתיימר להיות רואה חשבון,המועדון בהתנהלות שלו בשנים האחרונות אילץ אותנו להיות כאלה.
1. כשנוח לך אז כל התחייבות היא סכנה נוראית לעתיד המועדון, וכשנוח לך אז חייבים להחתים חלוץ בכיר בינואר בנוסף למאמן בכיר ולקחת עוד התחייבויות רציניות.
2. מה נתפסת לכל מיני מספרים שאתה מדקלם פה? מישהו התחייב לך שהתקציב יהיה X ולא שקל מעל? אם יש בהפועל אנשים שרוצים ויכולים להשקיע יותר, ועושים את זה בצורה נכונה (ה-״10 מיליון״ ש״ח של רכישות הם נטו צעירים עם פוטנציאל מכירה שנועדו ליצור נכסים למועדון) אז למה שזה יפריע לך? חוץ מלקרוא לכל העולם ״מטומטמים״ מה המטרה של כל ההודעות חסרות הפואנטה האלה?
3. אם תגיד שלוקחים החלטות לא סבירות, שהשחקנים שקנו לא שווים את הכסף, שההתנהלות לא נכונה נקודתית וכו׳ אז זה יהיה לגיטימי. אבל לזעוק ״קונים שחקנים גוועלד זה כמו רמון וכולכם עיוורים ומטומטמים״ נראה לי די מחטיא את המטרה. אם התנהלות היא רעה אז תבקר אותה באופן ענייני ולא מתוך הנחה סמויה שכל אדם שיקח על עצמו את המועדון אי פעם לא מתכוון לשים שקל והוא כמו רמון ומי שלא רואה את זה כמוך הוא הכי מטומטם ביקום. כאילו יש למישהו אינטרס לקחת על עצמו התחייבויות שהוא לא יכול לעמוד בהן בעולם הזה ולהשאיר אחריו אדמה חרוכה.
4. גם בחיים האישיים כשאדם אחד בוגד בך או משקר לך אתה לא סומך יותר על אף אדם אי פעם וחושב שכולם כמוהו? איך אפשר בכלל לחיות ככה? אם יש התנהלות לא נכונה אז זה התנהלות כזאת של ״כולם עובדים עלי״ בחיים. אפקט פיגמליון וזה.
1. לא ברור איך הגעת למסקנה כזו. למרות שכבר תיקנתי אותך בתגובה הקודמת אתה שוב חוזר על סכנה נוראית לעתיד המועדון, ההתייחסות שלי היתה רק לעניין של תקציב המועדון כפי שהוגש לבקרה שמבחינת המספרים שלו רחוק מלהיות כזה של קבוצה שמתבססת על ההכנסות הטבעיות שלה.
2. שוב התייחסות אישית מיותרת. אף אחד לא הבטיח לי ואני לא נתלה בשום מספר שהוא לא מספר רשמי שהמועדון התחייב עליו כלפי הבקרה. כתבת " אם יש בהפועל אנשים שרוצים ויכולים להשקיע יותר", נראה לי שראוי לשאול מי הם האנשים האלה (כבירי ? ויצמן ? מימון חיצוני?) בהתבסס על תקדימי העבר.
3. הכיוון של רכישת שחקנים צעירים הוא מצוין ועם מחשבה נכונה, בהנחה והמטרה היא לבנות קבוצה שתוך שנה-שנתיים תתגבש ותוכל לחזור לאיפה שהפועל צריכה להיות. אם המטרה היא להשביח אותם ולמכור אותם בהזדמנות הראשונה כדי להחזיר את ההשקעה של כבירי או של המימון החיצוני אז יש כאן בעיה, זה הופך את הפועל לתחנת מעבר ופוגע ביכולת שלנו להעמיד לאורך זמן סגל יציב כמו שקורה אצל כל קבוצה שמתיימרת להיות קבוצה גדולה.
4. ממש לא. אני תמיד נותן אמון קודם כל ולמעט טביב זו גם היתה הגישה שלי כלפי כל הנהלה שעברה בהפועל, אפילו כלפי חג'ג' וברקוביץ'. יחד עם זאת, אני פחות אוהב כשמשקרים ומטעים ואני מאוד מקווה שלא עושים את זה עוד פעם עם נושא התקציב והמימונים החיצוניים, בפרט כשאנחנו הולכים להיכנס לעוד הוצאות גדולות.
תנסה פחות להתייחס אלי אישית ויותר להתייחס לסוגיה שהיא לגיטימית במצבנו ולנוכח ההיסטוריה שלנו - מה התקציב האמיתי של המועדון ומי משלים את הפער בין ההכנסות להוצאות. אם לדעתך הכל בסדר, סבבה. אפשר להבין כאלה שיכולים לחשוב אחרת.
בכל מקרה, אני מציע שנמתין למפגש הצפוי על ההנהלה לגבי התקציב, מקווה שיהיו להם תשובות אמיתיות לשאלות האלו.