redrony כתב:
Fez כתב:
בחיפה יש לו את עטר ושכטר על הגב (ואולי גם תורג׳מן ומי יודע מי עוד), ואם הוא נכנס לתקופה רעה הוא עף כמו טיל לספסל. בהפועל יהיה לו הרבה יותר שקט להצליח וגם לנפח מספרים ולחזור לאירופה (כל הכדורים יגיעו אליו).
לא יודע אם זה רלוונטי אבל לדעתי הדבר החכם מבחינתו זה להגיע אלינו.
אני מאמין שהוא בעצמו מבין שאם הוא חוזר לארץ הוא סיים את הסיפור באירופה (לא מדבר על זה שהעונה היחידה שלו בארץ היתה העונה הכי טובה בקריירה שלו, לפחות מבחינת מספרים) ואז יש כל מיני שיקולים.
בהנחה שההצעות הכספיות זהות פחות או יותר, אז עד לפני חודשיים זו בכלל לא היתה שאלה, לא רואה שחקן שפוי שהיה מעדיף את הפועל על פני חיפה. נכון לעכשיו יש רוחות חדשות, אבל גם אותנו עוד לא הצליחו לשכנע באותנטיות שלהן עד הסוף. בחיפה יש יציבות, עם זה קשה לנו כרגע לדעתי להתמודד.
אז בהפועל הוא יהיה דמות הרבה יותר מובילה, בחיפה יש לו (לפחות על הנייר וכרגע) סיכוי טוב יותר להתמודד על תארים בטווח הקצר. בוא נגיד ככה, בגלל שאנחנו "אובייקטיבים" אני מרשה לעצמי להגיד שהפועל היא לא הבחירה הברורה פה. בחירה לגיטימית, אבל לא בטוח שאינטואיטיבית
קודם כל כשהוא בא להפועל, היו כבר תמוז ושכטר. אז בחיפה זה עטר ושכטר.
שנית, בן בראיון שנתן הודה, שבגילו ובמעמדו (נשוי) הוא היום מחפש חוזה ארוך טווח עם שכר גבוה. חיפה יכולה להציע לו חוזה כזה. אנחנו לא. גם מכבי יכולה אבל הוא לא רוצה לשחק בקרית שלום.
אגב, בעניין ה"העדפות",
ברור שבן מעדיף לבוא לשחק בהפועל. אנחנו האופציה הראשונה עבורו. אלא שצריך להיות
ריאליים, והפועל במצבה, עם תקציב לא גבוה כמו של חיפה וכשלא ברור מי ינהל את העניינים במועדון בעוד חצי שנה, אנחנו פחות אטרקטיביים מחיפה. אין מה לעשות, עם כל האהבה שלו לקבוצת האם.
נכון שבהפועל יהיו מספרים
אישיים טובים יותר וכנראה גם יותר דקות משחק, אבל אם הוא חוזר לארץ כדי להישאר, אני מניח שבשלב הזה של הקריירה יותר חשוב יהיה לו לשחק בקבוצה שנלחמת על תארים, שמופיעה במפעלים אירופיים ושמסוגלת להתחייב ולעמוד בהתחייבויות שלה לשלם לו שכר גבוה. הפועל כרגע לא מסתמנת כמי שתאיים על האליפות, תצטרך גם מזל להגיע בכלל לאירופה והתקציב שלה נמוך בחצי מזה של חיפה ואי הוודאות בה גדולה משל חיפה.
לכן, אני מקווה שהוא יישאר באירופה. אם לא בוולפסון - אז עדיף שיישאר בחו"ל.
(אני גם לא מבין את אלו ש"מוכנים" לשלם לו 350 אלף דולר נטו לעונה בתוספת פרמיות ומענקים.
לא למדנו כלום מהחוזים המנופחים של שכטר או גילי? בשביל מה להביא שחקן עם חוזה כזה, כדי לשחרר אותו בינואר לחיפה או מכבי או אירופה - כמו גילי ואיתי?! מיותר, זה הרי גדול עלינו בכמה מספרים וצריך לשים פה ערבויות שאין לחוזה כזה של 350 אלף דולר נטו לעונה לפחות למשך 3-4 שנים. זה מפלצתי ממש במונחים של הפועל)