שחר כתב:
JustZiv כתב:
אחד האדומים כתב:
JustZiv כתב:
א.ב כתב:
אני חושב שנתניה עובדים עם איש מקצוע ולא עם סוכן שממליץ על שחקנים.
אני אסביר לכם בדיוק איך זה עובד שם וזה משיחה עם שי ברדה.
קודם כל הם מעסיקים 3 אנליסטים/סקאוטים בקבוצה.
עכשיו התהליך עובד ככה:
כל קבוצה בארץ ממכבי הגדולה ועד מרמורק בלאומית עובדים לפי שחקנים שהסוכנים זורקים להם, ברדה סיפר שבמהלך קיץ או חודש ינואר הוא מקבל בממוצע כל יום 50 הודעות מסוכנים על שחקנים שהם מייצגים.
הסינון הראשוני עובר קודם כל דרך מנכ״ל הקבוצה שבודק מול הסוכן אם השחקן בכלל נמצא במסגרת התקציב.
במידה וכן השם של השחקן עובר לאנליסט הראשי והוא כבר בודק אותו לעומק עד לרמה של שיחות עם אנשי מקצוע מחו״ל ועיתונאים מהמדינה שממנה הוא מגיע בשביל ללמוד בנוסף על היכולת גם על הצד המנטלי וגם על האישיות.
במידה והאנליסט מזהה שחקן עם פוטנציאל הוא מכין דוח לברדה ודראפיץ׳ והם עוברים גם על קטעי וידאו ועושים עוד כמה בדיקות בשביל לראות שהוא אכן מתאים לשיטה ולמה שהם מחפשים משחקן.
והם נותנים את האישור הסופי למנכל להיכנס איתו למו״מ.
זה בגדול איך הם עובדים
Sent from my iPhone using Tapatalk
ממליץ לשמוע את השיחה עם ברדה בפודקאסט הפודיום לפני שבועיים ככה. נשאר רק לקנא באיך שהמועדון הזה מתנהל, קודם כל אייל סגל ואז כל השאר, תענוג
שמעתי אותה אתמול, ראיון מרתק בלי קשר לאיך הם מתנהלים
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם אני מאוד נהנתי , היה כיף לשמוע על צורת החשיבה של המאמן ואיך הם יודעים להשים את האגו בצד כדי לעבוד ביחד. כל הכדורגל הולך לשנות תפיסה בשנים הקרובות ולא יהיה יותר מאמן שאחראי על כל הניהול המקצועי של המועדון.
אגב בכלל תוכנית מומלצת כשאחד הפנליסטים היה פעיל בפורום בעבר.
שי ברדה אגב אמר שהם ויתרו על רכישת שחקן כדי להעסיק שלושה אנליסטים במשרה מלאה.
בכדורגל המרכז אירופאי, ברוב הקבוצות הבינוניות והקטנות, הבינו שהשקעה בצוות מקצועי גדול, סקאוטים בגילאי הנוער והגדרת תפקידים ברורה, תביא הצלחה בטווח הרחוק. מי שמנהל נכון את התקציב, משקיע בנוער, ומאבחן את מה שיש לו בקדר יצליח.
כבר היום אין ריכוזיות אצל המאמנים או המנהל הספורטיבי. ישנם צוותים שעוקבים תקופה ארוכה אחרי שחקנים, ומחליטים יחד על העתיד של הקבוצה, כפוף לתקציב נתון.
תעבור על כל קבוצה בליגה השלישית בגרמניה, ותראה בקדר המקצועי, מנהל ספורטיבי, מאמן ראשי, לפחות שני עוזרי מאמן, מאמן שוערים, מנתח וידאו, וצוות סקאוטים, וכל זה בתקציבים של ליגת על שלנו.
ברגע שבעלים מבין את המקום שלו, והוא נותן אמון בצוות מקצועי רחב, אז לאורך זמן התוצאות יגיעו וההשקעה תשתלם.
אין סיבה שבהפועל עם התקציב הנוכחי, לא יגיעו בהשקעה נכונה לאורך זמן לתוצאות.
מקצועיות זה שם המשחק.