יובל כתב:
redrony כתב:
אבל את בן שמעון זרקו אחרי שנה, לא נתנו לו להמשיך. עם כל הכשלון של בן שמעון (שאין ספק שלא הצליח, אבל אני לא מסכים עם המילה כשלון), ראית בעונה שלפניו ובזו שאחריו את ההבדל בין קבוצה שיודעת לעמוד על המגרש לקבוצה שאין לה מושג. פשוט תיקח את הדרבים ותשווה. זה שהוא טעה בשחקנים וזה שיש לו בעיות אופי, בסדר. למי לא?
וק"ש היתה קבוצה אולי בינונית, אבל קבוצה שלקחה אליפות מול קבוצות עם תקציב פי 3 ו-4 ממנה וניצחה ברב המשחקים שלה.
שוב, אם היית אומר לי שהפועל אמורים להתמודד על האליפות העונה, אז ברור שהייתי בוחן את זה בעיניים אחרות. אבל מה לעשות, זה לא המצב כרגע.
אני גם לא יודע מה אתה מתכוון בחלוץ טוב. דמארי? הסיכוי שחלוץ כזה יגיע הוא הרי אפסי בכל מקרה.
ודבר אחרון, מה זאת אומרת דיבורים באוויר על בניית קבוצה? איך אתה רוצה להגיע בסוף למשהו, תוך שנה אחת לעשות קסמים? זה בד"כ לא עובד ככה. בטח לא בתקציבים של הפועל. למכבי היה 100 מיליון שקל, הביאו צוות מקצועי ברמה גבוהה, שתו את כל הישראלים, זה משהו אחר.
ברור שחלוץ טוב זה לא בהכרח דמארי. תורג'מן למשל יכול להיות כזה. זה תלוי במה שאפשר להביא.
וכשאני אומר דיבורים באוויר על בניית קבוצה לעוד שנתיים, אני מדבר על משפטים ברוח של "העונה נסתדר בלי חלוץ ונביא חלוץ לעונה שאחר כך". זה לא עובד ככה. כל קיץ אתה מנסה לבנות קבוצה חזקה ומאוזנת, ובעתיד מנסה לשפר לפי מה שיש לך כבר ועבד טוב ומה שלא.
ובשולי הדברים, ההשוואה בין העונה האחרונה לזאת שלפניה היא כל כך לא רלוונטית ולא הוגנת, כי לבן שמעון היה תקציב הרבה יותר גבוה ושחקנים יותר טובים. בעונה של בן שמעון הייתה קבוצה עם משמעית הגנתית מחפירה, אחת הקבוצות החלשות מנטלית שראיתי, כאוס ופאניקה (גם ובעיקר של המאמן) במקום סדר, יציבות והיררכיה, וכישרון של שחקנים בודדים (בעיקר דמארי וגילי ורמוט וקצת הבחלות של שחקנים כמו שכטר ועבדורחימי) שחיפה על כך בצורה חלקית. עבודת אימון ממש לא הייתה בעונה ההיא (אולי עבודת אימון גרועה מאוד).
ומעניין אותי לשמוע איך תביא שחקן ברמה של גאדיר.
עזוב אותך מהתקציב, בסוף יש שחקנים. אתה רוצה להשוות עם התקציב של עונה לפני, עם שחקנים כמו ורמוט, דמארי וטב"ח והקבוצה באמת שיחקה כדורגל מזוויע (בעונת אבוקסיס).
התקציב היה בנוי על שלושה שחקנים (ארבעה אם אתה מוסיף את אבוטבול), שאחד מהם לא תיפקד ועזב באמצע העונה והשניים האחרים הם מה שנתנו להפועל בסוף מקום שלישי (או רביעי, כבר לא זוכר).
אני לא מסכים איתך בכל מה שכתבת על העונה של בן שמעון, אבל כבר דיברנו על זה בעבר. אני לא חושב שהוא היה הצלחה מסחררת, אבל אני כן ראיתי הרבה דברים טובים שם. אבל באמת עזוב את זה.
ולגבי המשפט הראשון שכתבת, אז כן, תורג'מן יכול להיות חלוץ טוב, ובשוק הישראלי נראה לי שלרמה הזו מכוונים וזה גם מה שכתבתי. לא התכוונתי שאפשר לשחק בלי חלוצים בכלל. כתבתי שאם יש בסיס טוב של קבוצה, אפשר גם להסתדר עם חלוצים לא מהשורה הראשונה (תורג'מן הוא בעיניי לא מהשורה הראשונה, כנ"ל ביטון).