Fez כתב:
האדום הצורר כתב:
הוא לא אומר שציונות היא גזענית. הוא רק אומר שציונות שונה מיהדות. אני למשל לא ציוני אבל עדיין אזרח ישראלי. ציונות זו צורת מחשבה, לא מוצא.
פז, מי שחי בישראל, במדינה ציונית, יהיה ברוב המקרים ציוני. אין פה איזו הכללה גזענית חסרת לוגיקה.
וההשוואה לבית"ר מטופשת, בדיוק כי אלו אנשים שפוסלים מישהו על רקע דתו/מוצאו בלי שום קשר למקום ממנו הוא מגיע. הבחור לא רוצה לשחק מול ישראלים. אין לו שום בעיה עם יהודים. זה כמו (להבדיל וכו') אנשים שלא רצו לקנות מכוניות גרמניות אחרי מלחה"ע ה-2.
שמע, עד עכשיו חשבתי שסתם יש לך בעיה של רציונליזציה, אבל עכשיו הכתרת את עצמך סופית כטיפש (הרציונליזציה שלך כל כך גרועה ומטופשת).
כל אות שאני משקיע עליך מיותרת.
כל טוב ובהצלחה.
לאנשים עם שכל בקודקוד - השנאה של סלאח לישראלים היא שנאה על בסיס לאומי. השנאה של אוהדי בית"ר לערבים היא שנאה על בסיס לאומי.
זו אותה שנאה. זו אותה אפליה. זו אותה הכללה.
אם אתם רוצים להשתמש במונח "גזענות" תעשו את זה בצורה עקבית. לפי ההגדרה שלכם, סלאח הוא גזען. אם ההגדרה לא מוצאת חן בעיניכם, סבבה, אבל אז גם אוהדי בית"ר לא גזענים. תפסיקו לעשות מחטף לשפה.
דוגמא קלאסית לפוסל במומו פוסל.
האמירות של הבחור, לפחות אלו שהובאו כאן, לא בדיוק צריכות להעניק לו את תואר חסיד אומות העולם או גאון הדור אבל אלא אם משייכים לו דברים שהוא לא אמר ולוקחים את הדברים שלו כפשוטם אז גזענות אין כאן. הוא פוסל את הציונות. הוא פוסל את אלו שמייצגים את המפעל הציוני ורואה במכבי ייצוג שכזה (לא ממש בלתי סביר כשלעצמו). זאת לא גזענות. אם הוא היה למשל מתנגד להחתמה של שחקן ערבי בקבוצה שלו, או היה מסרב ללחוץ את היד לשחקן יהודי צרפתי היה לך קייס. אתה כמובן יכול להחליף כל מקום שהוא אמר ישראלים ביהודים ואז הכל מסתדר.
הנמשל לבית"ר היה מתאים אם שחקנים שם היו מסרבים לשחק מול קבוצות פלסטינאיות כי הם היו שוללים את זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית, כזאת שבאה לידי ביטוי, בין השאר, בנבחרת לאומית, ליגה נפרדת וכו'. רק שלא זאת המדיניות של בית"ר. המדיניות של בית"ר לא קשורה לעניין של הגדרה עצמית או לאומיות. זאת שלילה אישית של כל ערבי (ואולי כל מוסלמי. לא בדקתי את המיין קמפ שלהם בציציות). לא לסלים טועמה, לא לסכנין, ולא לשני הצצנים יש קשר לשאיפות הלאומיות הפלסטיניות והם לא מייצגים אותם או את הרשות הפלסטינית בשום דרך ובשום הקשר.
שלא תבין אותי לא נכון. אני יודע יפה מאוד מאיפה באה הגישה, הלא ממש נדירה בציון, של "בלבול" אקראי שכזה בין שלילת הציונות לבין אנטישמיות. אם זה מה שעושה לישראלים טוב, שיהיה להם לבריאות. אני רק מקווה שהם יודעים, גם אם לא מודים בזה, שאין לזה קשר למציאות. אפשר להיות אנטי-ציוני ואנטישמי ואפשר להיות אנטי-ציוני ולא אנטישמי.
מעבר לנושא הגזענות, פוליטיקה וספורט? באמת? לאנשים שקשורים לקבוצת כדורגל אסור להביע דעות פוליטיות? שיתחילו מברסולקוני.