ערן כתב:
1. זה משפט ממש לא מדויק. ההודעות המדוברות נכתבו בפורום כדורסל , וטענו שמה שמזיק הן אמירות לשופטים ממרחק אפס על כך שהם מעלימי מס וכו'. אם כבר, דובר שם ששריקות בוז והפעלת לחץ על השופט ("היה פאול!" וכו') עוזרות מאוד.
2. לגבי השאר, מי שחושב ש"עדיף לעודד בלי להתייחס לשופט בזמן המשחק", זה לומר בעצם "עדיף לעודד בלי קשר להתרחשות על הדשא".
3. זו לטעמי גישה שהיא לא רק תלושה, אלא מעקרת את משמעות העידוד (שהוא אמצעי להצלחת הקבוצה ולא מטרה בפני עצמה) ולא תורמת להפועל.
4. אבל זו עובדה. מה לעשות שישבתי המון שנים בשער 5 וגם כיום במשחקי חוץ אני נאלץ לשבת לא רחוק מהגוש המעודד. אני מכיר את הפרצופים ואני יודע טוב מאוד מה התגובה שלפעמים מתרחשת שם. "מעיד עלי", אתה אומר? לא אעיד על עצמי, אבל בוא נאמר שאותי אי אפשר לבטל בכל מיני מושגי "קליק קליק" כי לי יש קיום מחוץ לפורום ובתוך המגרש.
1. ראה דרבי משיח, לדוגמה. וגם בלי קשר, נסה אתה לעמוד מול אנשים שצועקים עליך ומקללים אותך אחרי שקיללת את השופט בכדורסל שבאמת דפק אותך בצורה חד משמעית, ואח"כ להמשיך לנסות להשפיע על השופט בכדורגל, שם הוא רחוק, דופק אותך (במקרה האחרון) בצורה הרבה פחות חד-משמעית, ובכל מקרה יש לך הרבה פחות חשק לצאת מגדרך בשביל להשפיע על המשחק. וזה לא קשור להשוואה לכדורסל, אתה הכנסת את זה.
2. היקש לוגי שגוי. יש גורמים אחרים בהתרחשות על הדשא כמו המומנטום, אינטרקציה בין שחקנים מ-2 הקבוצות. לדוגמה, אלפי אנשים שרקו בוז ליואב זיפת לקראת הסיום בלי לחכות לגוש המעודד שיוביל אותם.
3. "לטעמי" היא מילת המפתח כאן. מכבד מאוד את דעתך בעניין ואף מסכים איתה, מה לעשות שאנחנו לא המנהיגים של הגוש המעודד? מהיכרות רחבה ועמוקה יותר משלך עם הנפשות הפועלות, אתה יכול להיות סמוך בטוח שהעידוד הוא לא המטרה. היתה תקופה כזאת, לפני עשור בערך. זה עבר.
4. "זו עובדה" ??? אתה יודע "טוב מאוד" מה התגובה ש
לפעמים מתרחשת שם?
שוב, גם מנהיגי העידוד האגדיים ביותר יעידו שהם לא עושים *כל* מה שהם יכולים ב*כל* רגע ב*כל* משחק בשביל לעזור להפועל לנצח. הם לא רובוטים.