mkorman1 כתב:
tamiror כתב:
מעבר לעובדה שברור שאין שום קשר בין ישראל למשחקי הפועל באירופה ואין שום צורך להניף דגלים של ישראל, למה שתרצו להניף דגל כזה? אתם מצפים באותה נשימה להניף דגלי אנטיפה, תפאורות נגד גזענות פטיש מגל ושאר סממנים כאלה ולהניף דגל של המדינה? הנפת דגל לאום במשחק כדורגל זה אקט לאומני ומגעיל על אחת כמה וכמה שכאן מדובר במדינת אפרטהייד גזענית ורצחנית. לפחות אל תהיו צבועים, זה כל מה שאני מבקש. שבתאי אולי נראה מגזים כשהוא שלח אתכם לשרוף מסגדים אבל בעצם הוא נגע בנקודה נכונה, אתם אולי לא שורפים מסגדים בפועל, אבל אם אתם באמת נגד אקטים לאומיים וגזעניים שכאלה, למה שתניפו דגל לאום בכלל? ועוד במשחק של קבוצת כדורגל פרטית? אתם נגד שריפת מסגדים אבל להתגאות בדגל של המדינה שעושה דברים גרועים בהרבה מאלה בשם הלאום אתם כן?
גם אם אתם לא חושבים שמה שישראל עושה הוא פשע, עדיין לאומיות שכזו לא תוביל אותנו לשום מקום טוב, רק להתבדלות ושנאת זרים אין שום מקום לדגל לאום במגרש כדורגל, אתם לא במלחמה ואפילו לא בארוויזיון. תפתחו קצת את הראש לא כל מה שהגנת שולה לימדה אתכם בגן זו האמת, תנסו פעם אחת להלחם ברפלקס המותנה לשלוף את הדגל של המדינה כל פעם שאתם רואים אירופה ותחשבו באמת למה אתם עושים זאת ומה התועלת.
א.למה לדעתך ברור שאין קשר בין ישראל למשחקי הפועל באירופה ולא רק שזה ברור זו עובדה בעיניך?
לי למשל ברור שהפועל היא קבוצה ישראלית ומזוהה באירופה עם ישראל
תרצה או לא תרצה זו עובדה
ב.מי קבע שהפועל זה אנטי פה ונגד גזענות? גם זאת ״עובדה״? ח
ולגופו של ענין אני לא מצפה ולא רוצה לראות דגלי אנטי פה כיוון שלטעמי מדובר בכיסוי למפלגה הקומוניסטית שאותה אני מתעב בכל לבי
ג. הפועל לא היתה אף פעם מזוהה עם מקי רקח ודומיהם אלא השתייכה לממסד קרי למפאי/העבודה
בעשור האחרון יש נסיון מאורגן ומכוון ליצור זהות בין הפועל לבין חדש/ רקח אבל לדעתי פרט לשער 5 נסיון זה כשל
ולא יצליח גם בעתיד
ד. ישראל בעיניך היא מדינת אפרטהייד גזענית ומכאן התנגדותך להנפת דגלה אבל אני מקווה שאתה מבין שדעתך מייצגת מיעוט שבמיעוט גם בקרב אוהדי הפועל ומאחר ואיש איננו מנסה לשנות את דעתך זו ובטח שלא בכוח אנא ממך הפסק גם אתה לנסות לכפות אותה על מי שאינם מחזיקים בה
א. כי בשביל זה יש נבחרת, פה מדובר בהפועל תל אביב, לא בנבחרת ישראל, במקום לשאול למה לא להניף דגל, שאל את עצמך למה כן? למה זה טוב? על אחת כמה וכמה שיש חלקים בקהל של רוצים את הזיהוי הזה (ראה שלט "לא מייצגים" וכו') זה לא שהגענו ליציע במשחק של נברחת ישראל וביקשנו לא להניף דגלי ישראל, אנחנו ביציע הפועל במשחק של הפועל, תביא דגל הפועל יותר טוב.
ב. לא קבעתי שום דבר, אלו סמלים שכרגע נמצאים בשימוש נרחב באיצטדיון, אם אתה סולד מהם בסדר גמור, אני פניתי לאלו שלא סולדים מהם ועדיין חושבים שדגל ישראל במגרשים זה לגיטימי מן הסתם. לגבי ההמשך אם אתה פוחד שהקבוצה שלך תהיה אנטי גזענית אז זו כבר בעיה שלך, אני במקומך הייתי דווקא מתגאה בזה. (ובלי שום קשר רק שתדע אנטיפה לא קשורים לא למפלגה ובטח לא לקומוניסטית, אבל זה לא כזה עקרוני כרגע אז נעזוב את זה).
ג. לא התווכחתי עם אף אחד לגבי ההיסטוריה או לגבי זהויות, לא יודע מה אתה רוצה ממני.
ד."אנא ממך הפסק לכפות אותה על מי שאינם מחזיקים בה" אתה אמיתי? איפה ניסיתי לכפות את דעתי על מישהו? רק שאלתי שאלות והצעתי את נקודת מבטי, איפה הכפייה פה? ההודעה שלי הייתה הצעה לדיון ותו לא. וכמו כן, אל תגיד שאף אחד לא מנסה לכפות את דעתו עליי כי ברור שאם אני אבוא עם דגל פלסטין למשחקים זה לא יעבור בשקט, אז יפה שאתה חי בעולם ורוד שבו אף אחד לא כופה את דעתו, אבל מה לעשות בישראל כל דעה שמערערת על הלגיטימיות של המדינה היא בגדר פשע והיא לא עוברת בשתיקה.
כך או כך נסחפת קצת בתשובתך מהנקודה העיקרית שהעליתי, למה שתרצו בכלל להניף את דגל ישראל במשחקי הפועל? חשבתם על זה פעם? חשבתם מה זה אומר? או שאתם באוטומט כל פעם שאתם רואים מישהו שלא מדבר עברית? מה הלחץ? אולי תשחררו קצת מהלאומיות העיוורת שטופת המח הזו ותגיעו למסקנות יותר חכמות ויותר מועילות גם לעצמכם וגם לחברה. באחריות.