joshsoos כתב:
אדון קרספו, לא אני זה שמחלק ציונים לאוהדים וקורא להם בשמות נון סטופ רק כי הם לא מתאימים למודל האהדה שלו. כמו לא מעט אחרים, גם אתה לא מבין מהו חופש ביטוי ומהו הגבול, אז לא מפתיע שאתה לא מבין מהי צביעות ומה ההבדל בין ביקורת לגיטימית לפלישה כוחנית לחייהם של אנשים ודרישה מהם לעשות כרצון העדר, או מהי סולידריות צרכנית.
מה שהולך כאן משקף את השפה השלטת בישראל, שפת הציווי והכוחניות. רוב הישראלים לא פונים בשאלה אחד לשני, אלא בדרישה. לא 'סלח לי, מה השעה בבקשה?' אלא ''מה השעה?!'. לא 'סליחה, אתה יודע אולי איפה זה רח' הרצל?', אלא 'תגיד לי, איפה זה רח' הרצל?!'. אנשים מחו"ל תמיד יהיו המומים מחדש ששואלים אותם כמה הם מרוויחים, מהנהיגה בכביש, מההידחפות בתור. לא מבינים אצלנו את פירוש המושג חופש הבחירה, חופש הפרט, כבוד אנושי אחד לשני. כשאנשים שמתיימרים לייצג מושגים אחרים, ויוצאים שנים כנגד העדר שעוטף עשרות שנים את הקבוצה של המדינה יחד עם המנהל שלה ובעד החופש להביע דעות אחרות, מתנהגים באותה צורה בדיוק ( מה שקרה לאורך הזמן פעמים רבות ) זו הצביעות האמיתית.
כמה שטויות אפשר לכתוב במסווה של אינטילגנציה מתנשאת ואליטיסטית. מדהים.
אף אחד לא מצווה על אף אחד. בסופו של יום אף אחד לא יכול להכריח מישהו לעשות חברות בעמותה (אלא אם כן ההאקרים מסעודיה הגיעו למשרדי העמותה...).
אתה בוחר להבין מה שאתה רוצה וזכותך. כמו שזכותך להתנהג כמו ראשון הטרולים.
כמו שזכותי המלאה להתעצבן מבני בליעל שצחקו עליי שנסעתי לגביע האיגוד בגן שמואל והצטלמתי עם אליעזר כהן, כי באמת ובתמים האמנתי שמדובר בהיסטוריה,
וכשהם הבינו על מה דיברתי, הם לא טרחו לתקן את דרכם - להיפך. רצחו וירשו. הגיעו שהיה עניין ואוהדי מכבי ושמו עלי ועל העמותה זין ענק.
מחר אם (חו"ח) העמותה תתפרק, הם עדיין יצחקו.
המדינה הזאת מגעילה אותך? גם אותי. כל התופעות שציינת הן בדיוק אחת לאחת מה שאני מדבר.
יודעים לבוא להיכל הנוצץ ולא להתבייש ולשיר עד המוות הפועל ולעולם לא תצעדי לבד. 300 ש"ח? לא לא עכשיו. מחר. אני אעשה מהעבודה. רגע מה זה לא כולל מנוי?.
זאת המדינה שלך.