תאום אדום כתב:
מבלי להיכנס לסכסוך בין טביב לאוהדי הפועל, השאלה היא מה מונע מאוהדים לחתום על אמנה נגד אלימות ושירי שואה? החתימה על האמנה אינה מונעת העברת ביקורת על התנהלות כזאת או אחרת, תהיו בטוחים שהאמנה לא תכלול סעיף בדבר "איסור העברת ביקורת על ההנהלה".
האם אתם חושבים שבעצם החתימה אתם מעניקים גושפנקא כזו או אחרת להתנהלות טביב?
האם האולטראטס מנתנגד לאמנה כפי שהיא? נגד אלימות פיסית או מילולית?
במידה וכן ממליץ לכל חבר ארגון אולטראס לבטל ולאלתר את החברות בעמותת הפועל אוסישקין, בכל זאת סעיף 12.3 לתקנון קובע כי אחת ממטרות העמותה היא: "בניית תרבות אהדה התומכת, בראש ובראשונה בקבוצה והשוללת אלימות לצורותיה השונות- מילוליות ופיזיות".
כל עוד האולטרס יביע תמיכה (וגם הסכמה שבשתיקה כמו כתמיכה) במעשי אלימות מילוליים, הוא יאבד את תמיכת הקהל מיתר השערים גם במאבקים אחרים צודקים ככל שיהיו.
וכן שירי שואה הם טיפשיים ולטעמי לא דומים לשירים גזעניים שנובעים משנאת האחר, ובטח לא דומים לזריקת רימון הלם לתחומי האיצטדיון אבל הם עדיין מהווים חציית גבול שאף קהל אחר לא עבר (וכן אני מכיר את השירים על רובי שפירא, ביברס וכו') לשמחתי אנחנו לא מתחרים עם יתר הקהלים במירוץ לתחתית.
אוהדי הפועל ת"א הם האוהדים הכי יצרתיים שיש פה, מצער שלפעמים היצרתיות היא גם בפן השלילי.
התשובה פשוטה.
אשמח לחתום על אמנה נגד אלימות, אם וכאשר יהיה דיאלוג אמיתי וחיובי בין הקהל להנהלה.
לא הייתי חותם על אמנה כזו, שמנוסחת על ידי שליחי ההנהלה ושמטרתה היחידה היא לצבור נקודות בקרב התקשורתי.
ולא אחתום על שום דבר שאוסר על חופש הביטוי מעבר לדברים הקבועים בחוק.
אני לא שר שירי שואה, ואשמח לראות אותם נעלמים - מתוך בחירה חופשית ומושכלת של כלל הקהל, ולא בגלל שימוש באלימות ממסדית כלפי הקהל.
באותה מידה, לא הייתי חותם על אמנה בזכות חופש הביטוי אם אחמנדיג'אד היה יוזם אותה.
הדוגמה שהבאת, של עמותת הפועל אוסישקין, מבטאת את הדרך החיובית והנכונה לעשות דברים.
הנקודה היא שכל נושא השירים הוא כלי בידי טביב וחבורתו להילחם בקהל. זו לא הסיבה למלחה, אלא הנשק בו הם בוחרים להשתמש כרגע.