סלקטר כתב:
אני מצטער "אדום נחמד", לא כל מה שהחליטו עליו מראש הוא לגיטימי בעיניי. הוא אמנם חוקי, אבל לא לגיטימי.
אם יחליטו בעונה הבאה שהקבוצה שהבקיעה הכי הרבה שערים היא האלופה, האם גם אז זה יהיה לגיטימי? כי זה נקבע מראש?
הורדת המשמעות מהפרש השערים היא לגיטימית ברגע שמשמעות הנקודות פוחתת.
קיזוז הנקודות שהושגו בהמלך עונה שלמה היא לא לגיטימית! כך לפחות אני חושב.
האם אתה באמת ובתמים, חושב אחרת? אם היית שומע על אותה שיטה במדינה אחרת, לא היית מתייחס לזה בלעג וזלזול?
כן נידפקנו מהקיזוז, כמו שאמרתי, מחר אולי אתם תדפקו ממנו. אלו החיים. גם הפליטים מדארפור נדפקים מהשיטה. או שלא? כי הוחלט עליה מראש...
אני מגיב רק על מה שמתחשק וקל לי? תענו לי אתם, האם השיטה לגיטימית?
סלקטר, אני לא מכיר אותך ולא יודע בן כמה אתה, אבל אתה עושה פה מישמש אחד גדול. בוא נעשה לך קצת סדר-
ראשית, השיטה לגיטימית לא רק בגלל שהוחלט עליה מראש, אלא בגלל שמי שהחליט עליה הן הקבוצות עצמן ובגלל שיש בה היגיון פנימי עקבי עם דין אחד לכולם ללא אפליה ועם שמירה בסיסית על כללי התחרות. אני לא טוען שהשיטה חפה מבעיות אבל היא לגיטימית, ספורטיבית וסבירה לגמרי.
אגב, אם הקבוצות היו מחליטות שמי שמבקיע הכי הרבה שערים לוקח אליפות- זו היתה שיטה לגיטימית. שיטה שמשנה לחלוטין את מטרות המשחק ובעצם יוצרת משחק חדש- אבל לגיטימית.
אם היו מחליטים שהקבוצות מתל אביב מקבלות בונוס של שתי נקודותן זו היתה שיטה לא לגיטימית כי היא פוגעת בעקרון התחרות ההוגנת.
כמובן שהאנלוגיה שלך לפליטי דרפור היא לחלוטין לא לעניין פה (ואני עדין מאוד).
שנית, הנקודות לא מתמבטלות אלא מקוזזות. השיטה נותנת יתרון ברור וחד משמעי לקבוצה שצברה את מרבית הנקודות. למעשה, כל מה שהיא עושה זה לתת משמעות כפולה להישגים בפליאוף. אתה יכול להתווכח עם זה אבל יש פה לוגיקה סבירה לגמרי.
מעבר לכך, עושה רושם שאתה (ולא רק אתה) מקובע כל כך על השיטה הקיימת שהיא מעוורת אותך.
אז לפני שאתה מבקר את השיטה תגדיר מה המטרה שלה ושל מבנה ליגה בכלל. אי אפשר לבקר שיטה (כלשהי) מבלי להבין את המטרה שלה.
אם למשל, המטרות הן ליצור מתח ועניין תוך שמירה על הוגנות בסיסית- השיטה טובה מאוד.
אגב, אם כבר שיטה ביזיונית זה מה שקורה בכדורז"ל. עם כל השנאה שלי למכבי, הם למעשה איבדו אליפות במשחק בודד. כל השנה נמחקה (לא קוזזה-נמחקה) והם הלכו לטורניר שבמשחק אחד כל השנה ירדה לטימיון.
הם התבכיינו על זה אבל הרבה פחות מכם למרות שהשיטה גם ביזיונית וגם באה לפגוע בהם באופו מפורש.
חג שמח