תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 01:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בואטנג
הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:18 
ולכן "הכלי" הכי "מהימן" בסוגיה הוא פחות מספרים מאתר המנהלת אלא פשוט מראה עיניים.

בעצם ב2-2 שקיבלנו מרעננה נראה לי שבואטנג אפילו לא היה בפריים, אבל בכל זאת.

זה בהחלט משעשע שהסטטיסטיקה של חילוצים ומאבקי אוויר היא איזה הוכחה חותכת אבל אז כשפשוט בודקים כמות ספיגות מדובר ב"אנליזות מופרכות" ולפתע אין לסטטיסטיקה כל חשיבות.

נערך לאחרונה על ידי טכנית לארז בתאריך 10 אוקטובר 2019, 16:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:23 
סמל אישי של המשתמש
טכנית לארז כתב:
ולכן "הכלי" הכי "מהימן" בסוגיה הוא פחות מספרים מאתר המנהלת אלא פשוט מראה עיניים.

בעצם ב2-2 שקיבלנו מרעננה נראה לי שבואטנג אפילו לא היה בפריים, אבל בכל זאת.

אני מסכים איתך ש"מראה עיניים" הוא כלי חזק יותר בכדורגל
בהרבה מאשר סטטיסטיקה, כמובן שהבעיה איתו מתבטאת בכך שלי למשל בשונה ממך, אין ספק שבואטנג שחקן בשתי רמות מעל ניר לקס שהוא שחקן חלש ביותר.
סטטיסטיקות מאתר המנהלת יכולות להיות תוספת נחמדה למה שניתן לראות בעין בבירור אבל אלו ממש לא נתונים לבסס עליהם טיעון

נערך לאחרונה על ידי פרימו לוי בתאריך 10 אוקטובר 2019, 16:25, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בואטנג
הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
בואטנג חקן יותר מוכשר, יותר התקפי, שיודע ללחוץ ויותר כיף ומהנה לראות.
לקס יותר אפור, אחראי, ממושמע וטקטי.

אין לי מספרים ונתונים לגבות את ההצהרה הזאת, אבל נראה לי ששווה לציין מידי כמה עמודים

נערך לאחרונה על ידי סומך בתאריך 10 אוקטובר 2019, 16:26, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:25 
אני ממש לא משווה בין בואטנג ללקס.
אני רק מצביע על הבעיה העצומה שיש עם התפקוד (או האין תפקוד) של בואטנג הגנתית.

מי שגרר את הויכוח הזה "ללקס מול בואטנג" ולהשוואות סטטיסטיות מאתר המנהלת בנוגע למאבקי אוויר מוצלחים זה לא אני.

אני חושב שלקס וגם בואטנג צריכים להיות שחקני הרכב.
הניסיון להציג אותי (או כל מישהו אחר שמתלונן על ההגנה של בואטנג) כמישהו שחושב שבואטנג שחקן גרוע, רק כי אני מצביע על התפקוד ההגנתי הלקוי שלו, הוא לא פחות מדמגוגיה זולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:27 
טכנית לארז כתב:

אני לא לגמרי מסכים איתך.
אפשר לקחת רשימה של מדדים הגנתיים ולהשוות אותם ראש בראש (מנורמלים לפי דקות) בין שני שחקנים.
אתה אף פעם לא תקבל תמונה מלאה של הדברים, אבל כן אפשר לקבל כיוון כללי.
הבעיה מתחילה כשמתמשים בקורלציות ערטילאיות כמו "כמה הקבוצה ספגה" בשביל לנסות להראות סיבתיות (כמו שפרימו אמר).

לדעתי הבעיה שלך בוויכוח הזה היא שאתה מדבר על דברים כמו מיקום במגרש ומשמעת טקטית, דברים שאין לגביהם נתונים טובים.
בהגנה אחד על אחד בואטנג יותר טוב אמפירית, אבל בכל הקשור למיקום נכון וקבלת החלטות אני מסכים איתך שלקס יותר טוב כרגע.
בכל מקרה לדעתי שניהם צריכים להיות על המגרש. הם לא באמת באים אחד על חשבון השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:36 
Gili כתב:
טכנית לארז כתב:

אני לא לגמרי מסכים איתך.
אפשר לקחת רשימה של מדדים הגנתיים ולהשוות אותם ראש בראש (מנורמלים לפי דקות) בין שני שחקנים.
אתה אף פעם לא תקבל תמונה מלאה של הדברים, אבל כן אפשר לקבל כיוון כללי.
הבעיה מתחילה כשמתמשים בקורלציות ערטילאיות כמו "כמה הקבוצה ספגה" בשביל לנסות להראות סיבתיות (כמו שפרימו אמר).

לדעתי הבעיה שלך בוויכוח הזה היא שאתה מדבר על דברים כמו מיקום במגרש ומשמעת טקטית, דברים שאין לגביהם נתונים טובים.
בהגנה אחד על אחד בואטנג יותר טוב אמפירית, אבל בכל הקשור למיקום נכון וקבלת החלטות אני מסכים איתך שלקס יותר טוב כרגע.
בכל מקרה לדעתי שניהם צריכים להיות על המגרש. הם לא באמת באים אחד על חשבון השני.

מסכים, וכבר כתבתי פה 78 פעם שלדעתי שניהם צריכים לפתוח בהרכב בהפועל הנוכחית, אבל הויכוח פה הוא כבר מזמן אך ורק לשם הויכוח ויש פה כמה משתמשים שכבר "נתנו מילה" שבואטנג הוא איזה שובר שוויון ורמה מעל הקבוצה הזאת אז כשמציגים להם אותו מטייל בגולים הם מתחרפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:43 
הבנתי
בלי שום קשר לסטטיסטיקה
אני טוען כבר המון זמן שאנחנן סופגים יותר כשבואטנג משחק
האמצע מופקר ומשם הדרך קצרה להזדמנויות של היריבות

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 16:45 
תראה את הגול שקיבלנו מנס ציונה ותגיד למה אתה מרגיש שהאמצע מופקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
יובל כתב:
בהחלט, אם בודקים את המשחקים שבהם ספגנו יותר עם בואטנג על המגרש מאשר בלעדיו, מגיעים לתוצאה שאנחנו סופגים יותר כשבואטנג על המגרש.
:facepalm:
אולי עשיתי טעות
אשמח להסבר ולא לעקיצה

אם הנתונים מראים שבואטנג חוטף ומחלץ יותר כדורים מלקס, אז הוא חוטף ומחלץ יותר כדורים מלקס. אין פה משתנים נוספים שיכולים להשפיע על התוצאה. אפשר לטעון שהנתון הזה כשלעצמו לא הופך את בואטנג לשחקן הגנה יותר טוב (אני לא מסכים), אבל זה משהו אחר.

לעומת, גם אם אתה מראה שיש קורצליה בין ההימצאות של בואטנג על המגרש לקצב ספיגה גבוה יותר, זה כשלעצמו לא אומר בהכרח שום דבר, כי יש המון גורמים שמשפיעים על כמות הספיגות. יכול להיות שזה מקרי ויכול להיות שזה לא. יכול להיות שזה דווקא בגלל בואטנג ויכול להיות שזה בגלל כל השחקנים האחרים על המגרש.
https://en.wikipedia.org/wiki/Correlati ... _causation
באופן כללי הקורלציה בין הימצאות של שחקן X על המגרש לבין הצלחת הקבוצה, אם תחום הדגימה לא ממש גדול (ועונה אחת זה מדגם די קטן), כשלעצמה לא אומרת הרבה. למשל בעונה שעברה ב-NBA, טורונטו השיגה אחוזי הצלחה יותר גבוהים במשחקים שבהם קוואי לא שיחק. ועונה ב-NBA היא 82 משחקים, לא 33. מישהו טען שטורונטו יותר טובים בלי קוואי? לא, זו טענה מצחיקה.
אבל זה מילא. אתה בהחלט יכול לטעון שזה לא מקרי שכשבואטנג היה על המגרש בעונה שעברה ספגנו יותר בגלל שבואטנג היה על המגרש, פשוט הנתון שמורה שכשבואטנג היה על המגרש ספגנו יותר, לא מוכיח שזו באמת הסיבה. זו טענה לגיטימית, פשוט לא מוכחת.

מה שאתה לא יכול לעשות (כלומר, אתה יכול לעשות, אבל זה לא רציני), זה שאם מתקבלים עוד נתונים, והקורלציה הזאת כבר לא מתקיימת בנתונים החדשים (מה שקורה העונה), אתה לא יכול לזרוק לפח את הנתונים שלא מתאימים לתיאוריה שלך ולהמציא עוד הסברים סביב זה. ולהגיד "בעונה שעברה היינו קבוצה מאומנת ולכן להימצאות של בואטנג על המגרש הייתה השפעה על כמות הספיגות, והעונה אנחנו פח אז להימצאות שלו על המגרש אין השפעה על כמות הספיגות", זו טענה לא רצינית. דווקא בקבוצה לא מאומנת יש הרבה יותר חשיבות למשמעת ולאחריות האישית של השחקנים, כי אין מאמן שידאג לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:01 
יובל כתב:
סימרוטיץ כתב:
יובל כתב:
בהחלט, אם בודקים את המשחקים שבהם ספגנו יותר עם בואטנג על המגרש מאשר בלעדיו, מגיעים לתוצאה שאנחנו סופגים יותר כשבואטנג על המגרש.
:facepalm:
אולי עשיתי טעות
אשמח להסבר ולא לעקיצה

אם הנתונים מראים שבואטנג חוטף ומחלץ יותר כדורים מלקס, אז הוא חוטף ומחלץ יותר כדורים מלקס. אין פה משתנים נוספים שיכולים להשפיע על התוצאה. אפשר לטעון שהנתון הזה כשלעצמו לא הופך את בואטנג לשחקן הגנה יותר טוב (אני לא מסכים), אבל זה משהו אחר.

לעומת, גם אם אתה מראה שיש קורצליה בין ההימצאות של בואטנג על המגרש לקצב ספיגה גבוה יותר, זה כשלעצמו לא אומר בהכרח שום דבר, כי יש המון גורמים שמשפיעים על כמות הספיגות. יכול להיות שזה מקרי ויכול להיות שזה לא. יכול להיות שזה דווקא בגלל בואטנג ויכול להיות שזה בגלל כל השחקנים האחרים על המגרש.
https://en.wikipedia.org/wiki/Correlati ... _causation
באופן כללי הקורלציה בין הימצאות של שחקן X על המגרש לבין הצלחת הקבוצה, אם תחום הדגימה לא ממש גדול (ועונה אחת זה מדגם די קטן), כשלעצמה לא אומרת הרבה. למשל בעונה שעברה ב-NBA, טורונטו השיגה אחוזי הצלחה יותר גבוהים במשחקים שבהם קוואי לא שיחק. ועונה ב-NBA היא 82 משחקים, לא 33. מישהו טען שטורונטו יותר טובים בלי קוואי? לא, זו טענה מצחיקה.
אבל זה מילא. אתה בהחלט יכול לטעון שזה לא מקרי שכשבואטנג היה על המגרש בעונה שעברה ספגנו יותר בגלל שבואטנג היה על המגרש, פשוט הנתון שמורה שכשבואטנג היה על המגרש ספגנו יותר, לא מוכיח שזו באמת הסיבה. זו טענה לגיטימית, פשוט לא מוכחת.

מה שאתה לא יכול לעשות (כלומר, אתה יכול לעשות, אבל זה לא רציני), זה שאם מתקבלים עוד נתונים, והקורלציה הזאת כבר לא מתקיימת בנתונים החדשים (מה שקורה העונה), אתה לא יכול לזרוק לפח את הנתונים שלא מתאימים לתיאוריה שלך ולהמציא עוד הסברים סביב זה. ולהגיד "בעונה שעברה היינו קבוצה מאומנת ולכן להימצאות של בואטנג על המגרש הייתה השפעה על כמות הספיגות, והעונה אנחנו פח אז להימצאות שלו על המגרש אין השפעה על כמות הספיגות", זו טענה לא רצינית. דווקא בקבוצה לא מאומנת יש הרבה יותר חשיבות למשמעת ולאחריות האישית של השחקנים, כי אין מאמן שידאג לזה.

לא הבנתי את הטענה שלך לגבי סתירה בין השנה לשנה שעברה. עד עכשיו בליגה במשחקים בהם לקס על המגרש קיבלנו 4 שערים ב3 משחקים (1.33), וכשבואטנג על המגרש קיבלנו 8 שערים ב5 (1.6 למשחק). אז אמנם זה פער פחות גדול מהשנה שעברה, אבל המגמה היא אותה מגמה.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:07 
ואם להיות יותר ספציפיים אז העונה כאמור בליגה כשלקס על הדשא הפועל סופגת כל 61 דקות, כשבואטנג על הדשא הפועל סופגת כל 51 דקות.

אם מנטרלים את המשחק בטרנר (קיבלנו 3) אז הפערים יותר גדולים.

נערך לאחרונה על ידי טכנית לארז בתאריך 10 אוקטובר 2019, 18:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
קח נתונים מלאים מתחילת העונה כולל גביע הטוטו:
סך הכל - 11 משחקים, 20 ספיגות (1.82 למשחק).
בואטנג על המגרש - 5.29 משחקים, 10 ספיגות (1.89 למשחק).
לקס על המגרש - 6.42 משחקים, 14 ספיגות (2.18 למשחק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:09 
יובל כתב:
ציטוט:
קח נתונים מלאים מתחילת העונה כולל גביע הטוטו:
סך הכל - 11 משחקים, 20 ספיגות (1.82 למשחק).
בואטנג על המגרש - 5.29 משחקים, 10 ספיגות (1.89 למשחק).
לקס על המגרש - 6.42 משחקים, 14 ספיגות (2.18 למשחק).

כולל גביע הטוטו? אולי אפשר גם לכלול את המשחקים ממחנה האימון. נו טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
טכנית לארז כתב:
זה בהחלט משעשע שהסטטיסטיקה של חילוצים ומאבקי אוויר היא איזה הוכחה חותכת אבל אז כשפשוט בודקים כמות ספיגות מדובר ב"אנליזות מופרכות" ולפתע אין לסטטיסטיקה כל חשיבות.

לא יודע אם "משעשע" זאת המילה הנכונה, לי למשל זה די עצוב לראות מישהו שלא מבין כלום בסטטיסטיקה\הסתברות\מספרים מתיימר לשפוט מה מופרך ולמה יש חשיבות.
הנתון שהבאת, כמו שכבר כתבתי, חסר *כל* חשיבות או משמעות. לעומת זאת, לנתונים אחרים שהוצגו פה יש איזו חשיבות כלשהי והם יכולים לשמש אותנו במידה מסוימת כשבאים לדבר על שחקן.
נכון שיש דברים שלא מתבטאים בסטטיסטיקה, כמאמר הקלישאה החבוטה החביבה עליך, אבל יש גם דברים שהסטטיסטיקה דווקא מבליטה לעין, וחלקם דווקא דברים שאמורים להחמיא לשחקנים אפורים (אם כי במקרה שלנו, לאו דווקא).
אז סטטיסטיקה היא כלי שיכול לעזור לנו, אבל צריך לדעת להשתמש בה, ולא להקריץ מדדים מהשמיים ואז להתעצבן כשמציינים בפניך שהמספרים שהבאת לא שווים כלום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:13 
סמירוטיץ' עשה חישוב זהה בדיוק על משחקי העונה שעברה ויצא לו שעם לקס הפועל סופגת משמעותית פחות שערים מאשר עם בואטנג.
טענתם שהסטטיסטיקה הזו היא "אנליזה מופרכת" ושאין טעם בכלל לבדוק לפי זה.

עכשיו אני רואה שאותה סטטיסטיקה בדיוק, רק על העונה הנוכחית, כולל 5 משחקים גביע הטוטו - פתאום זה כן איזה מדד מהימן.

לא ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:14 
teknoboy כתב:
טכנית לארז כתב:

לא יודע אם "משעשע" זאת המילה הנכונה, לי למשל זה די עצוב לראות מישהו שלא מבין כלום בסטטיסטיקה\הסתברות\מספרים מתיימר לשפוט מה מופרך ולמה יש חשיבות.
הנתון שהבאת, כמו שכבר כתבתי, חסר *כל* חשיבות או משמעות. לעומת זאת, לנתונים אחרים שהוצגו פה יש איזו חשיבות כלשהי והם יכולים לשמש אותנו במידה מסוימת כשבאים לדבר על שחקן.
נכון שיש דברים שלא מתבטאים בסטטיסטיקה, כמאמר הקלישאה החבוטה החביבה עליך, אבל יש גם דברים שהסטטיסטיקה דווקא מבליטה לעין, וחלקם דווקא דברים שאמורים להחמיא לשחקנים אפורים (אם כי במקרה שלנו, לאו דווקא).
אז סטטיסטיקה היא כלי שיכול לעזור לנו, אבל צריך לדעת להשתמש בה, ולא להקריץ מדדים מהשמיים ואז להתעצבן כשמציינים בפניך שהמספרים שהבאת לא שווים כלום.

1. איך אתה יודע שאני "לא מבין כלום בסטטיסטיקה\הסתברות\מספרים"?
2. אני די בטוח שאני מבין בהם יותר ממך
3. למה לנתון הזה אין חשיבות אבל לנתון של מספר חילוצים או תיקולים מוצלחים כן יש חשיבות?
4. אם הנתונים היו "הפוכים", כלומר היה יוצא בהם שעם בואטנג הפועל סופגת פחות ועם לקס יותר, גם היית רץ לספר לנו, בתור פרופסור לסטטיסטיקה, כמה הנתון הזה הוא חסר כל חשיבות?
יש לי משום מה הרגשה ש... לא ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
אתה בטוח שאתה עונה לי? אני זה שכתב שיש פגמים מהותיים ויסודיים בעצם ההנחה שהנוכחות של שחקן על השדה היא פקטור שמשפיע ישירות על כמות הספיגות, ואפילו הסכמת איתי וכתבת משהו כמו "נכון, יש עוד המון פרמטרים", שזה האנדרסטייטמנט של השנה בפורום (לפחות בתחום המתמטיקה) בתור הסבר ללמה המספר הזה לא מלמד אותנו כלום.
זה לא משנה על איזה טווח של משחקים תעשה את זה, זה לא יהפוך את ההנחה היסודית פה לפחות מופרכת.

מה שבאמת לא ברור זה איך אתה קורא את ההסבר פעמיים או שלוש ועדיין לא מבין למה המספרים האלה לא רלוונטיים לכלום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
עדכנתי את ההצהרה:

בואטנג שחקן יותר מוכשר, יותר התקפי, שיודע ללחוץ ויותר כיף ומהנה לראות, אבל הוא גם מאבד את מקומו על המגרש לעתים קרובות ולכן 'אשם' בחלק מהשערים שאנחנו חוטפים.

לקס יותר אפור, אחראי, ממושמע וטקטי, 'עושה הגנה' אבל גם לא תורם כמעט כלום למשחק ההתקפה ואיתו הפועל משחקת שבלוני ומשעמם.

אין לי מספרים ונתונים לגבות את ההצהרה הזאת, אבל נראה לי ששווה לציין מידי כמה עמודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:20 
רגע אז תן לי להבין אותך קמיל.
אתה בעצם אומר שהנתון של דקות פר ספיגה של לקס/בואטנג הוא נתון שאי אפשר להסיק ממנו כלום, ומצד שני נתוני אתר המנהלת על מאבקי כדור באוויר וכו' הם כן מספרים שמלמדים משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:22 
teknoboy כתב:
אתה בטוח שאתה עונה לי? אני זה שכתב שיש פגמים מהותיים ויסודיים בעצם ההנחה שהנוכחות של שחקן על השדה היא פקטור שמשפיע ישירות על כמות הספיגות, ואפילו הסכמת איתי וכתבת משהו כמו "נכון, יש עוד המון פרמטרים", שזה האנדרסטייטמנט של השנה בפורום (לפחות בתחום המתמטיקה) בתור הסבר ללמה המספר הזה לא מלמד אותנו כלום.
זה לא משנה על איזה טווח של משחקים תעשה את זה, זה לא יהפוך את ההנחה היסודית פה לפחות מופרכת.

מה שבאמת לא ברור זה איך אתה קורא את ההסבר פעמיים או שלוש ועדיין לא מבין למה המספרים האלה לא רלוונטיים לכלום.

רק שאתה לא בתחום המתמטיקה, אתה בתחום הכדורגל, והיכולת של סטטיסטיקה מסוימת להצביע על מגמה מסוימת קשורה לגורמים שקשורים לכדורגל. וכן, להגיד שאין קשר בין זה שחטפנו פי 2 יותר גולים עם בואטנג לאורך חצי עונה, כשהוא יושב בדיוק על התפקיד של לקס (כנראה שאם נוציא החוצה משחקים שלקס לא היה בהם על המגרש היחס יהיה עוד יותר גדול) שהוא תפקיד קודם כל הגנתי, חסר משמעות מבחינת התפקוד ההגנתי שלהם, מופרך מבחינה כדורגלנית ו"מתמטית" גם יחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:23 
אבל יובל אמר שבואטנג שחקן תותח שגם עושה הגנה מעולה, ואז מה אם רואים פה שחור על גבי לבן שהאיש חולם בזמן שהפועל מקבלת גולים.
צריך לזרום עם הדיעה של המנהיג ולעזור לו ככל הניתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:28 
סמל אישי של המשתמש
מה אתה רוצה ממני, תגיד לי? כתבתי שבואטנג שחקן הגנה טוב?
כתבתי שאין טעם לבדוק כמה שערים ספגנו עם שחקן X על המגרש לעומת שחקן Y (אולי לפעמים יש, אבל לא כשמדובר במספרים כל כך קטנים, שבגללם המדגם שלך קטן ומוטה בצורה לא סבירה ולא יכול לשמש בסיס לכלום, ועוד לא הזכרתי בפעם הרביעית שההנחה כאילו יש קשר לינארי בין הנוכחות של שחקן X לבין ספיגת שערים היא פשוט הנחה מגוחכת, ועל פניו נראה שקצת ירית את החץ ואז ציירת סביבו מטרה).

אבל אני מבין שאתה מתעקש לדחוף לכל חור את השטות הזאת שעלית עליה של פייק בריונות על רקע מחנאות.
אחרי הכול, אם הטריק הזה חיסל את האפשרות לקיים דיון בפורום המקביל, למה לא ליישם את זה גם בפורום הכדורגל?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:30 
אז בוא תענה בפשטות במקום ללכת מסביב ולצדד כאילו ב"אובייקטיביות" בצד מסוים בויכוח הזה.

מה דעתך על ההתנהלות ההגנתית של בואטנג בשערים שספגנו העונה מול אשדוד, נס ציונה ורעננה?
שאלה פשוטה.

בלי קשקושים על סטטיסטיקה ורמת מובהקות וכל הדברים שחוטאים למטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
היה יכול להיות יותר טוב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:34 
:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
אפילו כשמסכימים איתך אתה לא מסוגל לצאת מההלך רוח הלוחמני שלך?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:37 
ואני עם הלך רוח לוחמני, יופי של גניבת דעת.

זה סתם מצחיק שאתה בכיף זורק פה כל מילה שלישית בערך כמה כל דבר הוא "מביך", "מגוחך" (הלך הרוח של המפלגה כאמור), רק בעמוד הזה הגדרת אותי כ"מישהו שלא מבין כלום בסטטיסטיקה\הסתברות\מספרים" סתם ככה, אבל על החלומות של בואטנג - "יכל להיות יותר טוב".

שיהיה.

נערך לאחרונה על ידי טכנית לארז בתאריך 10 אוקטובר 2019, 18:39, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
טכנית לארז כתב:
סמירוטיץ' עשה חישוב זהה בדיוק על משחקי העונה שעברה ויצא לו שעם לקס הפועל סופגת משמעותית פחות שערים מאשר עם בואטנג.
טענתם שהסטטיסטיקה הזו היא "אנליזה מופרכת" ושאין טעם בכלל לבדוק לפי זה.

עכשיו אני רואה שאותה סטטיסטיקה בדיוק, רק על העונה הנוכחית, כולל 5 משחקים גביע הטוטו - פתאום זה כן איזה מדד מהימן.

לא ברור.

ברצינות?
אם זה לא ברור לך אז אפשר להבהיר בשבילך - אם אותו בדיקה נותנת תוצאות הפוכות לגמרי העונה, זה שמוכיח שמדובר במדד לא מהימן לחלוטין. זה הכל. איפה ראית שמישהו טען שזה מדד מהימן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 18:41 
ברצינות?
כי אם מסתכלים על משחקי ליגה בלבד השנה (6 מחזורים) ושנה שעברה (33 מחזורים, בואטנג שיחק איזה 17 ) - המגמה זהה לחלוטין ולא הפוכה לגמרי.

כלומר הדבר היחיד פה שכביכול עוזר לך זה שאתה סופר 5 משחקי אימון בגביע הטוטו.
יופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2019, 19:02 
בלי שום קשר אני לא הייתי משווה בין העונות , כי יש יותר מידי משתנים .
שנה שעברה לדעתי לפחות
בבדיקת משתנה "בואטנג"
ממחזור 17 עד סיום העונה
ניתן לראות בברור שינוי בהרגלי הספיגה
אפשר לדבר על עוד כל מיני משתנים שאפשר לקחת בחשבון אבל בהערכה גסה (שגם בדיוק נופלת באמצע העונה)
המשתנה ושמו בואטנג הינו גורם ישיר לנתוני הספיגה
בעונה שעברה הפועל עם בואטנג היתה קבוצת הגנה חלשה יותר .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: