Fez כתב:
לא הולך להכנס לדעתי על מנדיונדו, הבטחתי לעצמי שלויכוחים האלה אני לא נכנס.
אבל חייבים לשים סוף למשוואה הזאת של ״הוא היה עוזר מאמן נבחרת ספרד = הוא מבין בכדורגל = הוא יהיה מאמן טוב״. לא ככה זה עובד בחיים. יש כל כך הרבה פרמטרים שבאים לידי ביטוי במאמן, רובם בכלל לא קשורים לכדורגל אלא לניהול אנשים, מנהיגות, יחסי אנוש, גישה פרופסיונלית מסוימת וכיו״ב. גם בנושא של קבלת ההחלטות המקצועית בפני עצמה, יש כל כך הרבה פרמטרים שלא קשורים ל-״הבנה בכדורגל״ (מה זה בכלל? מישהו פעם ניסה להגדיר את זה לעצמו?) אלא לקבלת החלטות באופן כללי, לידע והיכרות עם הכדורגל המקומי, לניסיון כמאמן ראשי (שנותן reference experience והבנה של כל מיני ניואנסים שנובעים מכל החלטה) וכו׳. להגיד ״סמוך עליו הוא מבין בכדורגל״ זה תמיד נראה לי מצחיק, כאילו ״הבנה בכדורגל״ זה משהו כזה נשגב.
פז, אני מסכים איתך מאוד, ודוקא בגלל זה אני יושב חזק חזק על הידיים ונמנע מלקבוע עמדה שלילית על המאמן.
הפרמטרים האלו שאת חלקם אתה מציין כאן, ברובם לוקח הרבה זמן לראות את ההשפעה.
מאמן טוב, אחד שיודע איך לנהל את השחקנים, איך לגבש אותם, איך להגיע אליהם כדי שיעשו את מה שהוא מבקש בדרך הכי טובה וכו' אלה דברים שלוקח זמן להשיג.
ולפעמים אלו תהליכים שלפני שיש השפעה חיובית יש השפעה שלילית קצת מועד.
לא יודע למה שיימן או יחזקאל לא היו בסגל למשל, אבל לפעמים מאמן צריך לעשות שריר קטן כדי להעביר מסר, גם אם זה יכול לפגוע בטווח הקצר. (וזה כשעדיין לא פסלנו אפשרות שהנחיתו עליו את הניפוי של שיימן מלמעלה)
זה אמנם להתלות באילנות גבוהים אבל גם מוריניו הגדול טוען שצריך לשפוט אותו רק בעונה השנייה שלו בכל מועדון (לא בדקתי סטטיסטית אבל אני חושב שהוא באמת לקח תמיד אליפות עם כל קבוצה בעונה השנייה)
ושוב, אני רואה את אותם משחקים כמוך, מאוד לא מרוצה ממה שאני רואה וכרגע לא ממש מבין מה מר מאמן חושב
אבל אני אומר לעצמי בדיוק את מה שכתבת פה, שמאמן טוב לא צריך רק להבין כדורגל ושכנראה שהוא בכל זאת למד את הבסיס - מגן צריך לשחק כמגן, בלם צריך לשחק כבלם וכו'
כך שאם הוא בכל זאת עושה פה כמה דברים בצורה שונה מאוד מהציפייה של אוהד הכדורגל הממוצע, יכול להיות שהוא עושה איזה מהלך לטווח יוצר ארוך, שלא קשור רק לתפקוד של שחקנים על המגרש. מהלך שקשור יותר לאיך שמאמן ממצב את עצמו כאוטוריטה, סומך יותר על שחקנים מסוימים שייצבו את הקבוצה וכו'...
מבחינתי המהלך שהתחיל בהפועל זה מהלך יסודי לטווח ארוך, גם אם נאבד את העונה הזאת זה יהיה מבאס רצח אבל לא יפתיע אותי מאוד. כבר היו לנו עונות עם פחות זעזועים בקיץ ועדיין הקבוצה נראתה אח"כ כמו תחת.