נועם שחם כתב:
אדום נחמד כתב:
אני מגדולי מתנגדי עמוס, אבל למה איא פשר לשפוט את קליימן על סמך הדרבי?\
מה הכוונה שקליימן יובש על הספסל.. הוא שוער מחליף..
כששוער מחליף מקבל הזדמנות, שיקח אותה.
כל השאר זה תירוצים של לוזרים.
לא שעמוס עדיף עליו, אבל חלאס עם ההקלות לקליימן.
אם אתה מסתכל על זה בצורה נקודתית - קליימן נכשל במשחק הזה.
השאלה היא מה בדיוק זה מוכיח?
רוב השוערים הצעירים שתציב אותם במצב כזה, ייכשלו בצורה דומה. השאלה היא אם קליימן הוא חומר להיות שוער מוביל בקבוצה, ומן המשחק הזה אי אפשר ללמוד הרבה.
מצטער על הקלישאה, אבל שוער, בטח שוער צעיר, זקוק לבטחון וגיבוי כדי להצליח. זה לא יכול לקרות ביום אחד, אלא רק במסגרת תהליך שבו גם לוקחים בחשבון נפילות פה ושם.
אצל קליימן, אין שום תהליך. הוא קיבל הזדמנות רק שעמוס היה פצוע, היה בינוני וירד לספסל. מאז הוא מיובש שלושה חודשים וזוכה לאפס אמון, גם כשעמוס מפשל בלי סוף, ואחרי כן הוא נזרק למים הכי סוערים שיש. אלו נתוני פתיחה בלתי אפשריים.
לא צריך לעשות לקליימן הנחות, אבל אי אפשר להסיק יותר מדי מסקנות בקשר ליכולת שלו מהמשחק הזה.
זה מזכיר לי את דיוני ה"הוא צריך זמן" כשמדובר על שחקני חיזוק שלא משחקים טוב בתחילת הקדנציה.
זה לא שחור ולבן, אבל שחקנים טובים מביאים קבלות, ושחקנים פחות טובים מביאים תירוצים.
יותר גרוע מעמוס לא יכול להיות, אבל קליימן נכשל נקודתית ולכן אפשר להסיק מסקנות נקודתית.
אגב, שלא ישתמע שאני שמח שעמוס פותח. עמוס צריך להיות על מטוס להודו ולא בשער בדרבי. אבל קליימן כנראה לא מספיק טוב.
אגב, אתמול שראנוב המושמץ, שאיבד את המקום לאחד השוערים השמנים שראיתי בליגת העל, ראה מולו 3 שחקני ק"ש ובלם אותם (בעזרתו של ידין אני חושב). לא בטחון ולא בטיח. יש עבודה אז עושים אותה.