גיא האדום כתב:
בר קולמוסא כתב:
גיא האדום כתב:
purvis short כתב:
אדום לוהט כתב:
יצאה הודעת גינוי לשלט מטעם ההנהלה. תוגש גם תביעה אזרחית. הלוואי שישלמו 100,000 ש"ח כל אחד הסמרטוטים שהניפו את השלט.
הלוואי
אין לי בעייה עם ההודעה של ההנעלה. הם צריכים רוכשים. או לפחות הם צריכים ליצור רושם שהם רוצים או צריכים רוכשים.
מצד שני, הלוואי שבית משפט יזרוק מהחלון כל מי שתובע אחר בגלל שהוא הניף שלט מעליב.
ובכלל, אנשים כאן קצת נסחפו. חביבה עלי במיוחד ההשוואה ללה פמיליה. אכן, הבעייה העיקרית עם ארגון לה פמיליה זה שבשלטים שלהם משתמשים בשפה לא ראויה שיוצרת קונוטציות לא נעימות.
ההשוואה ללה-פמילייה היא במובן של קבוצה קטנה לוקחת כבת-ערובה את הקבוצה ויתר הקהל וכופה עליה אג'נדה משלה. במקרה הזה ההשואה היא מדוייקת, אולי למעט היקף האלימות המעורבת (בנתיים). באמת לא הבנת את זה?
תודה על ההבהרה. רק עכשיו אני מבין את הלוגיקה הזאת. אפשר להשוות גוף א' לגוף ב' רק מכיוון שיש להם איזה קווי דמיון חלקיים. גוף אחד הוא גזעני ושם לא למטרה מיעוטים מופלים לרעה וגוף שני לא. גוף אחד נוקט שובר עצמות (ומכוניות) כעניין שבשגרה וגוף אחר לא. גוף אחד כופה על הקבוצה שלו מדיניות העסקה גזענית ולא חוקית וגוף אחר לא. למען האמת הגוף האחר מעולם לא ממש הצליח לכפות על הקבוצה שלו מדיניות בשום נושא מהותי וחשוב. אבל מכיוון ששניהם יוצרים בז תקשורתי שלילי שמתקשר למועדון שלהם הם אותו הדבר.
לפי הלוגיקה הזאת נתניהו הוא כמו היטלר. כמו היטלר הוא הבטיח לציבור הבוחרים שלו הבטחות שהוא לא מקיים.
וגם אובאמה הוא כמו היטלר. כמו היטלר הוא חסיד גדול של התעשייה הכבדה המקומית.
וגם גאנדי הוא כמו היטלר. שניהם היו צמחונים.
וגם אייל ברקוביץ הוא היטלר. שניהם כתבו ספרים טיפשיים.
וזהבי גם.
באמת לא הבנת את זה?
לפי הטיעון שלך לא ניתן לעולם לערוך השוואות, אלא בין דברים זהים.
אין אחד שחושב שלה-פמיילה זה אותו דבר בדיוק כמו אולטרס הפועל בכל דבר. אם זו הנקודה שלך אז כל הכבוד על ההתעקשות.
בא אני אתן לך כמה קווי דמיון פחות מגוחכים מ"שניהם צמחונים":
שניהם ארגוני אוהדים.
יחידים.
ללא ארגונים מתחרים / נוספים.
השתלטו (בדרך כזו או אחרת) על השער שבו הם יושבים ולא ממש מאפשרים לעשב לצמוח שם.
במשך מספר שנים משתמשים בעמדה שיש להם בתוך השער להניף שלטים ולקרוא קריאות שביודעין אינן מקובלות על יתר היציע.
לא סופרים את יתר הקהל או הקבוצה.
מסיבים נזקים תדמיתיים, כלכליים ומוראליים לקבוצה ולקהל, זאת גם כן ביודעין.
מתיימרים לקבוע את סדר היום במועדון (לטביב יש 100 ימי חסד, תחילת המחאה נגדו, קשקושי המשטרה...)
אתה רוצה להגיד לי שאין מקום להשוואה?
אז האולטראס שלנו פחות אלימים והרבה פחות גזענים. כיפאק היי. אתה פותר את זה בבאז שלילי, זו דעתך.
אני לא מאמין שחידשתי לך משהו או שאתה תתנגד לחלוטין לאחת הטענות. אלו לא טענות זניחות בכלל, זה כמעט מהות הבעייה פה וחלק עצום מהבעייה שם (מהצד של אוהדי בית"ר ה"שפויים"). אבל אם אתה רוצה ללכת על ניצחון בויכוח עם טיעונים כמו "אם ככה אז נשווה בין היטלר לגנדי" אז קבל עשרים נקודות על ניצחון בויכוח.