chimpfive כתב:
pogi כתב:
chimpfive כתב:
תקציב השחקנים לידע הכללי שלך - 20 מיליון ש״ח במקור, וגם כאן אנחנו בגירעון. יגאל אנטבי החלטה מטומטמת לחלוטין בלמים הביאו בהעברה חופשית שאין לי מושג מה התלונות שלך אבל על הנייר וגם היום הם החלטה סבירה ביותר שוב בהתאם לכך שרן בן שמעון היה צריך לעבוד עם שוק שחקנים זרים חופשיים, שכטר? אתה היית נגד העסקה בזמנו, אבל הוא מקרה אחר, שכטר הגיע בתקציב אקסטרא שחג׳ג׳ הביא והכסף שהוא שם לא היה הולך לאף שחקן אחר, כך שהתאוריה שלך פגומה. ובסופו של יום שכטר הביא מנויים כי חשבו שיהיה סגל אדיר איתו ועם בן חיים כך שברור לחלוטין מדוע הביאו אותו, כן הוא היה פצוע וחלוד אבל גם זהבי ואניימה, בדיעבד כנראה שנפלנו עם הרכש הזה, אבל ככה זה במציאות דברים יותר מורכבים מהפשטות שאתה מציג.
תקציב חיצ׳וני או לא תקציב חיצוני , בסוף שכטר נספר בתקציב ועל חשבונו אפשר היה וצריך היה להביא מישהו אחר. כל נושאי ה״אקסטרא של חג׳ג׳״ ו״הרצון למכור מנויים״ זו בדיוק הבעיה שעליה אני מדבר . במקום לקחת החלטות על רקע מקצועי לוקחים החלטות ומשקיעים כסף בגלל שיקול דעת פגום ואז בוכים על התוצאות.
עכשיו אם תלך אחרוה ל15 השנה האחרונות אתה יכול למצוא בקלות את ההבדלים בין הקבוצות שהצליחו לקבוצות שנכשלו. אם תיקח את גוטמן לדוגמא, בעונה הראשונה שלו הגיעו דה סילבה , ידין יבואה ובן לוז. שחקנים שנתנו עונה טובה לפני שהגיעו ועל בסיסם נבנתה קבוצה שכמעט זכה באליפות. בעונת הדאבל של קשטן הוא הביא שני מגנים מהרצליה , את פישונט רצוניצה וחרזי וזכית בדאבל. המשותף פה זה שהמאמנים ניצלו את הכסף להביא מעט אבל איכותי ובדיוק לעמדות שצריך והתוצאות הגיעו . להבדיל מזה, אם תיקח את לוזון, שירזי, אבוקסיס ולצערי גם רב״ש, הם החליטו שכל אחד בתורו מביא לך שחקנים מכל מיני חורים בלי הכרה. זרים כושלים , וישראלים שבקושי הוכיחו את עצמם העיקר שיהיה הרבה. כל הרכש הזה גרם למאמנים האלה שהם כולם צעירים וחסרי ניסיון לאבד שליטה ו״להתמכר לרכש״ כאילו זה יפתור את כל הבעיות. החלוצים לא טובים? נחתים את רועי דיין לחמש שנים. אין בלם? נביא את זאב חיימוביץ למרות שלא שיחק דקה ברוסיה. המגן הימני על הפנים? נביא מגן פורטוגלי עלוב מקפריסין שיתקן. התחילה העונה וגילינו שהרוש ואנטבי רבים מי יותר גרוע? נביא את ליאור לוי שהוא בכלל מגן ימני .
לא פלא שהתוצאות של כל העונות בהן התנהלנו ככה הן זהות . ההתנהלות הזו לא מביאה לשום מקום והיא
לא תוצאה של חוסר כסף . הפוך, אני אומר שמזל שאין עוד כסף לבזבז כי כבר הוכיחו לנו שתמיד אפשר לשבור שיאים ולהביא קשר קרואטי פצוע מהליגה השנייה שבכלל לא משחק.
דרך אגב, גם בעונות הטובות שלנו התקציב של מכבי היה גבוה משלנו. כשעובדים ומתנהלים נכון אפשר לנצח גם כסף.
זה די לא רציני לכתוב משהו שהוא מהותי כמו "תקציב חיצוני עבור שחקן" ולבטל אותו ובכל זאת להחשיב אותו כדי שיתאים לאג'נדה שלך. זה וואחד הבדל של תקציב עם שיקלול של שכטר ובלעדיו, והוא סותר לגמרי את כל מה שאתה כותב כתגובה.
בקשר לגוטמן שגם הוא בזמנו לא החשבת כמאמן רציני עד המחזור האחרון של הדאבל, אז כן הוא "קנה" את השחקנים האלה שאתה מדבר עליהם, עוד פעם אתה מסביר משהו בצורה שרק מחלישה את הטיעונים שלך.
בריאן, שכטר, דגני, עמוס הם שחקנים שהוכיחו את עצמם, ושאר השחקנים בהחלט לא, שוב פה יש את עניין התקציב שהוא פקטור משמעותי.
בעונת הדאבל ראית ניהול נכון? והעונה אחריה? אתה בטח התכוונת למשהו אחר או שלא הבנתי אותך נכון.
אני האחרון שיתווכח עם מישהו לגבי הניהול הכושל, האחיזה בכוח של תאומים, והכישלון של רב"ש אבל ראבק אי אפשר להפוך את הכל למשהו כל כך פשוט, יש סיבות מאוד טובות שגרמו לכישלון שלנו העונה, ולא זה לא הכל רב"ש זה רב"ש קבוצה עניה ובעלים שכונה, הרבה החלטות של רב"ש היו נכונות, הרבה מאוד לא.
טוב הויכוח הזה לא מוביל לשום מקום, אם לדעתך אנחנו "קבוצה ענייה" אז אנחנו לא משדרים על אותו גל. רק אני אזכיר לך שאתה באותה ליגה עם הפועל חיפה, מכבי פ"ת, רמה"ש, בית"ר, עכו ובני יהודה. הלוואי על 90 אחוז מקבוצות הליגה את "העוני" שלנו . אני לא מכיר הרבה קבוצות עניות שמחזיקות שחקנים עם חוזים כמו ורמוט, שכטר ודמארי אבל נגיד..
לגבי "התקציב החיצוני" ביקשתי כבר אלף פעם שמישהו יסביר לי את המונח הזה מבחינה כלכלית. הוא לא חלק מתקציב המועדון בבקרה והפועל לא ערבה עליו? הוא לא נמנה עם ההוצאות השוטפות? אם נקלע לגרעון לא נמכור אותו? (ואם ככה אז למה ההדלפות על מכירה שלו כל שני וחמישי?), אם רב"ש לא היה מבקש שחקן אחר, היו אומרים לו "לא , מחתימים רק את שכטר!" ?
הפועל זו הקבוצה היחידה שמחתימה שחקן באמצעות "תקציב חיצוני" ולכן ממש לא ברור לי מה זו ההמצאה הזאת שהצליחו למכור פה ומה המשמעויות שלה
את רשימת השחקנים המכובדת שהגיעה הקיץ אני מכיר לא היית צריך לרשום, רק לדעתי אם אתה מביא שחקנים תביא כאלה שהוכיחו את עצמם
שנה שעברה. אישית אני לא חושב שבראיין, שכטר, דגני ועמוס (שלא ברור לי על שום מה ולמה הגיע) עונים על הקריטריון .
לגבי גוטמן הוא בנה קבוצה טובה הביקורת שלי כלפיו הייתה על ניהול המשחק והתחכמות היתר שאפיינה אותו (אגב כמו את רב"ש) אבל לא זה הנושא. "קנה", "השאיל", "החתים", "הונחנו עליו". אני לא מתעסק בזה לכל המאמנים ניתן תקציב בסדר גודל זהה להבאת רכש. חלק החליטו להביא מעט ואיכותי וחלק הרבה וזול.
התוצאות מדברות בעד עצמן
ושוב אני מבהיר שהאשמה פה היא לא רק על רב"ש אבל הכישלון ההולך ומסתמן שלו בהפועל יעלה לו בנזק רציני מאוד להמשך הקריירה